URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 08 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Noiembrie 2022, 19:24

Cu ce se ocupă aleșii bihorenilor în Parlament: Controversatul Mihai Lasca, cu ochii pe... liniile albe de pe cer

Cu ce se ocupă aleșii bihorenilor în Parlament: Controversatul Mihai Lasca, cu ochii pe... liniile albe de pe cer foto: Facebook
Cu ce se ocupă aleșii bihorenilor în Parlament: Controversatul Mihai Lasca, cu ochii pe... liniile albe de pe cer foto: Facebook
Cu ce se ocupă aleșii bihorenilor în Parlament: Controversatul Mihai Lasca, cu ochii pe... liniile albe de pe cer foto: Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

V-aţi întrebat vreodată pentru ce sunt plătiţi aleşii bihorenilor în Parlament? Controversatul deputat bihorean Mihai Lasca, remarcat mai degrabă prin trecutul penal, oferă de pildă un răspuns edificator. Pornind de la mai multe postări conspiraționiste de pe Facebook, Lasca a cerut Autorităţii Aeronautice Civile să îi spună ce sunt... liniile albe de pe cer. Iar răspunsul l-a înfuriat.

De la ce a pornit totul

Interpelarea - despre care mulţi ar fi crezut, în alt context, că ar fi o glumă - a apărut în spaţiul public după ce, în ultima lună, pe reţelele de socializare au apărut numeroase filmări şi fotografii care arată cum cerul din mai multe zone din ţară apărea brăzdat de linii albe, precum cele lăsate de avioane.

Mesajele care le-au însoţit au fost diverse: unii anunţau alarmişti teorii conspiraţioniste, clamând că se aruncă "virusuri, otrăvuri", "praf magnetic" şi alte substanţe nocive în atmosferă, alții au luat în derâdere dezbaterea, în vreme ce alții explicau că sunt pur și simplu urme de avioane.

Lasca a luat în serios provocarea și s-a pus pe interpelări.

"În calitate de deputat, cât şi de membru în Comisia pentru Cercetarea Abuzurilor, Corupţiei şi pentru Petiţii, ca urmare a numeroaselor sesizări din partea cetăţenilor României, VĂ SOLICIT să comunicaţi următoarele: mai mulţi cetăţeni mi-au trimis înregistrări video cu privire la faptul că pe cer, deasupra şi în imediata apropiere a zonelor în care aceştia locuiesc, se aflau foarte multe "linii albe cu o lungime considerabilă", care persistau ore întregi, fără a se disipa în anumite zone cu o putere deloc neglijabilă. În consecinţă, vă solicit să comunicaţi dacă aveţi cunoştinţă despre aceste "linii albe de pe cer", ce reprezintă acestea şi ce substanţe chimice conţin. De asemenea, vă solicit să comunicaţi scopul pulverizării acestora pe cerul României, precum şi cine efectuează aceste pulverizări", se arată în textul interpelării, cu care chiar Lasca s-a lăudat pe Facebook.

Contrails vs. chemtrails

În răspuns, AACR a precizat că, tocmai pornind de la frământările din spaţiul public, respectiv "având în vedere îngrijorările cu privire la fenomenele de contrails", a publicat, pe 13 octombrie, pe pagina de Facebook „o serie de materiale menite să ajute la clarificarea acestui subiect".

În mod ironic, AACR i-a recomandat lui Lasca să acceseze coduri QR, aluzie la conspiraţiile potrivit cărora oculta mondială urmăreşte controlul populaţiei prin acest tip de coduri.

Link-urile duceau către explicaţii oferite - în limba engleză - inclusiv de NASA şi de EPA, agenția de protecție a mediului din SUA, cu privire la aşa numitul fenomen "contrails", adică în legătură cu urmele de avioane lăsate pe cer. Termenul folosit de conspiraționiști este „chemtrails”, sugerând că aceste urme ar conține agenți nocivi pulverizați în mod deliberat în atmosferă în scopuri ascunse publicului larg.

"Contrailes sunt nori în formă de linie sau "urme de condensare", compuse din particule de gheaţă, adică sunt vizibile în spatele motoarelor de avioane cu reacţie, de obicei la altitudini de croazieră în atmosfera superioară. (...) În funcţie de temperatura şi de cantitatea de umiditate din aer la altitudinea aeronavei, acestea se evaporă rapid (dacă umiditatea este scăzută) sau persistă şi cresc (dacă umiditatea este ridicată)", se arată într-una dintre aceste explicaţii, furnizate de EPA.

Numai că deputatul bihorean s-a simiţit ofensat de răspuns, aşa că, pe 31 octombrie, a făcut o nouă adresă, de data aceasta cerând instituţiei să... traducă în limba română mesajul.

Citiți mai jos și vă minunaţi!

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Ipocriti
Vad ca covidiotii cred tot ce li se spune fara a comenta, dar dungile de pe cer care persista perioada lunga de timp nu sunt evacurile de la motoarele se avion ,ca acelea dispar dupa cateva secunde ai nu sunt asa de lungi , a-ti auzit de chemtrails??? Mai studiati cu ce se ocupa si apoi veniti cu diferite comentarii, deputatul are dreptate cu acele investigatii dar papagalii care vb.de conspiratii bat campii ca doar si acele conspiratii de pe vremea plandemiei s-au adeverit toate!
Postat 06 Noiembrie 2022, 20:55 de User anonimizat
Așa deputat, așa interpelări
Dacă examinăm mutra acestui deputat, ne putem aștepta la interpelări și mai trăznite. Oricum, o astfel de interpelari descalifică orice persoană, putându-se pune problema integrității mintale a faptașului.
Postat 06 Noiembrie 2022, 15:54 de marginan
:::::))))))
Controale la cap va trebuie
Postat 05 Noiembrie 2022, 11:03 de Sandu2100
Are dreptate deputatul
Acele dungi pe cer care persista ore lasa semne de intrebare ,avand in vedere ca in acelasi timp sunt avioane care nu lasa urme prea lungi sau persistente, logica este ca se degaja din avioane le care lasa urme persistente pe cer ,interesant pe vremea plandemiei ,inainte de cate un val cerul era plin de asemena dungi persistente, mai ganditi logic si sa nu credeti toate manipularile!!!
Postat 05 Noiembrie 2022, 09:41 de User anonimizat
Măcar Lasca se uită pe cer, vede și se întreabă ...
... de ce naiba se vorbește atâta despre efectele schimbărilor climatice, când poluarea venită de sus de la avioanele NATO, e mai mare decât cea produsă de toate centralele pe cărbune care funcționau în România până în urmă cu cel mult un deceniu. În timpul ăsta, parlamentarii coaliției de guvernare și în mod deosebit cei liberali, stau cu ochii coborâți la sol și numără banii luați degeaba de la contribuabilii români.
Postat 05 Noiembrie 2022, 08:22 de KP
Postarea respectivă
A apărut în vară, nu are nicio legătură cu ce cred ei . Un un blogger a postat asta bineînțeles pt vizualizări și acum are din plin.
Postat 04 Noiembrie 2022, 20:23 de Sandu2100
:::::))))))
No și amu dacă analizam ce vomita @KP și câțiva radicalizati, observam ca acolo bat ăștia ::::)))) Se dau ca au cultura generală, doar se dau, atat le poate capul, și nu le trebuie multe pana sa facă o teorie. Ma bucur pt ca să întâmplat opțiunea AUR , ȘoȘo , Lascarica , era nevoie de asa ceva în România pt a se vedea diferenta intre bolnavi cu capul și normali, de mic copil am învățat sa fac diferenta asta. AACR felicitări pt răspuns, nici nu ai cum sa răspunzi unui element de genul :::::::)))) Bă Lascarica, BILLY GHEIȚ și-a luat avioane și împroașcă cu prostie :::::)))) Tot ăștia pe FEISBUC se leagă de HICLER și MERCLĂL :::::))))
Postat 04 Noiembrie 2022, 20:20 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6253 RON
  • 1 EUR = 4.9757 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON