URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 28 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Aprilie 2022, 12:17

Pro-rusul din Bihor: Deputatul Lasca l-a numit în Parlament pe președintele Zelenski „erou purtător de tocuri” (VIDEO)

Pro-rusul din Bihor: Deputatul Lasca l-a numit în Parlament pe președintele Zelenski „erou purtător de tocuri” (VIDEO) foto: captură video
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La o zi după discursul ținut de președintele ucrainean Volodimir Zelenski în fața parlamentarilor români, deputatul independent de Bihor Mihai Lasca a lansat un atac la adresa acestuia de la tribuna Parlamentului.

Atac la Zelenski

Lasca, exclus din AUR pentru trecutul infracțional, l-a numit în discursul său pe președintele ucrainean „micul Zelenski – acest erou purtător de tocuri”, „președinte luptător din buncăr” și „specialist în dansul pe tocuri”.

Potrivit HotNews.ro, deputatul de Bihor și-a lansat atacul chiar a doua zi după ce președintele ucrainean și-a ținut discursul online în Parlamentul României și a prezentat un film cu imagini cutremurătoare din masacrul lansat de trupele rusești împotriva civililor din Bucha.

Lasca și-a început declarația politică intitulată „Zelenski nu dorește pace, România nu este stat vasal” cu fraza „ieri în Parlamentul României ne-am uitat la monitor la poruncile înregistrate dinainte a (!) unui președinte luptător din buncăr, specialist în dansul pe tocuri – Zelenski”, urmată de afirmația că „pe un ton total nepotrivit solicita României să adopte măsuri active de implicare în războiul său, un război pe care îl folosește pentru a-și instaura dictatura”.

Fostul AUR-ist a spus despre președintele ucrainean că „în discursul său înregistrat cine știe când nu a folosit cuvântul pace. În schimb se arăta foarte războinic mizând pe viețile compatrioților dintr-un scaun confortabil. Probabil se credea într-un joc video pe calculator sau într-un film”.

Lasca a susținut că „transmiterea în Parlamentul României a unui filmuleț din partea acestui personaj reprezintă o sfidare a poporului român care nu dorește implicarea în războiul altora”.

Propagandistul lui Putin

Transformat într-o trâmbiță a Moscovei, parlamentarul de Bihor a susținut în discursul său o parte din narativele cu care propaganda oficială din Rusia încearcă să justifice invazia din Ucraina. Lasca a vorbit despre laboratoarele de arme biologice, interzicerea drepturilor minorităților, îngrădirea libertății de expresie și distrugerea opoziției de către președintele Zelenski.

„Pretinsul erou (...) nu ne-a spus nimic despre adevăratele motive pentru care Federația Rusă a intervenit militar în Ucraina, nu ne-a spus nimic despre laboratoarele biologice menționate în presa internațională. Nu ne-a spus nimic despre interzicerea în Ucraina a limbii române în educație (...) În schimb, actorașul Zelenski ne ține lecții de istorie a României și solicită din spatele unui ecran ce să facă România pentru Ucraina”, a spus deputatul independent.

Parlamentarul de Bihor a afirmat că „libertate de exprimare a presei din Ucraina nu mai există deoarece așa-zisul erou din buncăr – micul Zelenski – a interzis critica din partea presei. Ba mai mult, opoziția politică care îl deranja acum o lună a dispărut”.

„Fantastic discurs!”

În mod surprinzător, înregistrarea cu discursul halucinant, de marțea trecută, al lui Mihai Lasca a apărut în spațiul public abia la sfârșitul acestei săptămâni, dovadă clară a lipsei de interes cu care este tratat deputatul de Bihor atât de adversarii politici, cât și de jurnaliști.

În schimb, imediat ce Lasca și-a postat discursul pe propria pagină de Facebook, au început să curgă sute de comentarii laudative.

„Corect spus”, „Respect”, „Felicitări! Om curajos al adevărului și dreptății și libertății și credinței!”, „Fantastic discurs!” și „În sfârșit cineva în afară de doamna Șoșoacă spune lucrurilor pe nume!”, i-au scris susținătorii.

Majoritatea fanilor lui Lasca par să fie pro-ruși, fie anti-Zelenski, fie pur și simplu promovează teza neutralității în conflictul de la granița României, pe considerentul că și Ucraina are partea ei de vină în invazia rusă.

De altfel, poziția filorusă a parlamentarului de Bihor a încetat de mult să mai fie un secret. După postările pro-ruse de pe propria pagină de Facebook, la sfârșitul lunii martie Lasca a făcut parte alături de Diana Ivanovici-Șoșoacă, Dumitru Coarnă și Francisc Tobă din controversatul grup de parlamentari români care s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei la București, Valeri Kuzmin.

Fără a avea niciun mandat, aceștia s-au oferit să inițieze negocieri între Rusia și Ucraina la București, în Palatul Parlamentului. Ambasadorul rus a declinat oferta celor patru, neserioasă în mod evident, spunând că deja se duc tratative în Turcia.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
Aceeași Mărie..., dar fără pălărie!
Imaginea grotescă a României cu un infractor cu cazier avűnd acces în Parlament, criticând președintele unei țări invadate. În schimb nu critică președintele țării invadatoare care chiar se află într-un buncăr. Cunoașteți bancurile care încep cu "Culmea...", cam așa îmi închipui și situația asta. Mai lipsește să se pronunțe și Șoșoacă și Simion pe aceeași părere să fie tabloul perfect.
Postat 11 Aprilie 2022, 18:29 de zsizsi
KP
Draga desteptule KP Nu ttebuie sa ingenunchem decat lui Iliescu care e bine mersi acasa nici moartea nu il vrea , lui Nastase , Petre Roman si altiii care au urmat apoi si le-au vandut pe nani de nimic celor care au vrut sa cumpere , iar tu si tot poporul roman a fost de acord , doar i-am inscaunat cu bucurie su cu stampila de vot , acum traim urmarile , mereu copiii vor plati nesabuinta parintilor
Postat 11 Aprilie 2022, 00:01 de Mare_blue17
Jegosule…
…mai ai tupeu sa vii la Oradea? Du-te la Moscova. Iuda! Dar de fapt hai!!!! Te așteptam .
Postat 10 Aprilie 2022, 21:29 de Coco11
si Lasca
Uita-te la asta de nu stie nici sa citeasca ce a scris pe foaie. Cine l-a ales? E vreun reprezentant al Europei in Romania? L-a trimis Olanda sau Austria? Nu, noi ni-i alegem, pentru ca oamenii tind sa voteze cu oameni in care se regasesc. Analfabetii voteaza analfabeti pentru ca se regasesc in ei si simt ca-i reprezinta, hotii pe hoti samd. Unii aleg sa se uite in gura vuvuzelelor putiniste, chiar daca scot pe gura tampenii si ineptii, altii incearca sa-si ajute semenii in suferinta, indiferent de nationalitate. Pentru ca ar cam fi cazul ne depasim mentalitea asta tribala.
Postat 10 Aprilie 2022, 19:40 de marius_ro
@KP
Ok, suntem saraci, hoti si prosti. Si... ce treaba are asta cu faptul ca o tara suverana este invadata, poporul e masacrat si civili care n-au pus niciodata mana pe arma sunt omorati pe strada? Au venit austriecii sa ni-l aleaga pe Iliescu? Au venit nemtii sa ne aleaga parlamentarii corupti? Sau au venit americanii sa ne ia cu forta banii dati de bunavoie de guvernul Nastase pentru nimic? Nu, noi cu mainile noastre ne-am facut-o. Noi ne taiem padurile, nu austriecii, noi ne-am vandut industriile catre oricine era dispus sa cumpere (multe chiar catre rusi, care le-au nivelat si vandut la fier vechi), noi ne-am sabotat tara si viitorul. Este in esenta noastra sa gasim intotdeauna vinovati pe altii, "strainii" sau mai bine spus "agenturile straine" care ne vor raul, ca noi daca nu am fi fost in EU am fi fost o a 2-a putere mondiala. In ceea ce priveste tezaurul, faci o mare confuzie. Tezaurul a fost transportat in Rusia in timpul primului razboi mondial, dupa care Rusia a rupt relatiile diplomatice cu Romania si nu ne-a mai inapoiat nimic. In ceea ce priveste rezervele de aur de la Londra, sunt tinute acolo pentru a garanta solvabilitatea tarii in relatie cu bancile de la care luam credite (ca si atunci cand iei tu credit de la banca, daca ai o ipoteca, ceva care cu care sa dovedesti ca ai un bun pe numele tau, platesti dobanda mai mica). Si nu platim cine stie ceva avere, daca tin bine minte, platim undeva la 70.000 EUR pe an pentru a ne tine acolo aurul, lucru pe care-l fac marea majoritate a tarilor, pentru a avea credibilitate in relatie cu creditorii. Dar tu nu stii din astea, stii in schimb sa scrii "unde ingenunchem", ca sa ne plangem noi de mila, vezi doamne ce greu ne este noua, popor asuprit de occident, in timp ce Ukraina e "doar" invadata de marii eliberatori rusi. Ce sa ne-ntereseze pe noi chestiuni de genul, cand litrul de bere se scumpeste vazand cu ochii? Daca doamne feri n-am fi fost nici noi in NATO, puteam fi oricand pe lista lui Putin. Si-atunci probabil am fi sperat ca macar vecinii nostri sa aiba compasiune si sa ne ofere o mana de ajutor, chiar si umanitar (ca militar oricum noi nu oferim), nu sa-si planga de mila ca ce i-a saracit Europa.
Postat 10 Aprilie 2022, 19:28 de marius_ro
?
Și specimenul asta ajuns în Parlament este o trompetă ruseasca ce debitează din ce în ce mai multe tâmpenii. Și el e un purtător de cap însă îl poarta degeaba De unde nu e (minte) nici Dzeu nu cere.
Postat 10 Aprilie 2022, 17:10 de 3636
JAM11
" Cei care nu cunosc istoria, vor repeta aceleasi greseli. " Foarte bine punctat, inclusiv Sun Tzu spunea asta în cartea " Arta războiul " scrisa acum 3000 de ani.
Postat 10 Aprilie 2022, 16:18 de Sandu2100
KP, Colega lui KoPeika
Cum ai ajuns tu colega cu Adriana Vitan Balint? In afara de faptul ca esti o postaca platina in ruble sau KoPeici, nu vad nicio alta legatura intre tine si persoana amintita. Pana sa reproduceti punctajele Kremlinului, de altceva nu sunteti in stare, mai puneti mana pe carte. Cei care nu cunosc istoria, vor repeta aceleasi greseli.
Postat 10 Aprilie 2022, 15:58 de JAM11
CrisDumi aka KP VUVUZELA
Parcă tu comentezi pe aici " la pușcărie cu infractorii " acum îi aperi??? Ce transformare radicală din partea ta
Postat 10 Aprilie 2022, 14:20 de Sandu2100
Sa nu ne facem iluzii ca intelegem ce ni se-ntimpla
Istoria este scrisa de invingatori. In spatele realitatii sunt jocuri mari de interese, greu de descilcit. Pentru o zi ploioasa de primavara, citeva ore de documentar : Europa: The Last Battle- 2017. [ https://worldtruthvideos.website/watch/partea-1-complet%C4%83-europa-ultima-b%C4%83t%C4%83lie_eYdE4GrucMAh1YP.html ] . Subtitrat romana. Nu risca sa alegi una din tabere... Oricare varianta e necistigatoare.
Postat 10 Aprilie 2022, 14:20 de excalibur
Circar
"Z" nu e decat un fals erou si un circar ieftin!! Din pacate, pe langa toate, e si inconstient in faptele si actiunile sale!!
Postat 10 Aprilie 2022, 13:55 de AnaConda
AUR, SOSOACA , LASCA
Ăștia nu ai nimic în cap, susținătorii lor la fel . Se vede la comentarii, mai rău unii sunt și traseiste
Postat 10 Aprilie 2022, 12:46 de Sandu2100
Voi, la Bihoreanul, aveți frânturi mari de logică.
Indiferent cum este, ca om și caracter, acest Lasca ... să spui ca jurnalist că-i "trâmbița Kremlinului" sau "filorus", trebuie să fi tare bătut în cap. În primul rând că, probabil, până la vizita de la ambasada Rusiei, nu a văzut ruși decât în filme de când mama lui l-a născut. Apoi, din moment ce l-ați acuzat de atâtea ori că-i naționalist și asta-i greșit după părerea slugilor propagandistice, cum ar putea fi Lasca simpatizant al altei nații, indiferent că ar fi vorba de SUA ori Rusia, Patagonia sau Alpi. Voi, la Bihoreanul, gândiți vreodată cu capul vostru sau doar mimați?
Postat 10 Aprilie 2022, 12:39 de KP
penal, nu nationalist
Noi l-am acuzat că e un penal care, în loc să stea în treaba lui, vrea să ne reprezinte.
Postat 10 Aprilie 2022, 13:33 de Moderator
În genunchi, loazelor!
"Unde trebuie să îngenunchem, ca să ne cerem scuze că am dat străinilor, de sute de ani, de la sare, apă, grâne, petrol, păduri, până la propriii copii? Unde trebuie să îngenunchem, să cerem iertare străinilor pentru că dăm petrolul austriecilor, in pământul cărora nu se găsește nici gram de petrol, dar care au, culmea tupeului, chiar la intrarea în Viena, ditamai rafinăria, poate cea mai mare din Europa, în timp ce ale noastre au fost închise? Unde trebuie să îngenunchem, pentru că plătim miliarde de dolari americanilor pe niște rachete care nu au ajuns în România nici până în ziua de azi, deși noi le-am achitat de vreo 6 ani deja? Unde trebuie să îngenunchem, pentru că am plătit americanilor o autostradă pe care nu au construit-o niciodată și pentru care, culmea, am achitat și despăgubiri pe motiv că ne-au luat banii și nu au făcut nimic? Unde trebuie să îngenunchem, pentru că atunci când deschidem aragazul sau dăm drumul la căldură în casă, rușii și nemții, austriecii și olandezii, încasează toți banii, deși nu au construit nimic și au preluat toată infrastructura făcută deja pe banii noștri, foamea noastră, frigul și lipsurile din perioada comunistă? Unde trebuie să îngenunchem, pentru că atunci când deschidem robinetul de apă, pornește contorul pentru francezi, deși e apa României, pe rețelele făcute într-o perioadă de tristă amintire, pe banii și lipsurile noastre? Unde trebuie să îngenunchem, pentru că sate întregi sunt înghițite de ape sau de surpări de teren, pentru că austriecii ne taie pădurile, zeci de mii de hectare an de an? Unde trebuie să îngenunchem, pentru că ne sunt răpiți sau ne fug copiii din țară, că poliția ne ia la mișto dacă anunțăm răpirea vreunei fete la 112, că prin fața poliției de frontieră trec, zilnic, zeci de persoane răpite și tiruri cu marfă de contrabandă, de la aceiași străini care se fac că nu văd nimic, deși șeful Parchetului european anticorupție e o româncă, una care ar trebui să știe exact ce se întâmplă, dar tace? Unde trebuie să îngenunchem, pentru că în țara noastră ajung deșeuri de tot felul, chiar și biologice sau radioactive, in timp ce nouă ni se arată obrazul si suntem suprataxați că îndrăznim să avem alt motor decât minim Euro3 în mașini, pentru că jupuiți de bani, pământ și mijloace de trai, mai mult nu ne putem permite din cauza sărăciei in care suntem lăsați de aceiași străini îmbuibați și aroganți? Unde trebuie să îngenunchem, ca să cerem iertare străinilor pentru că am dat tot tezaurul României și ne ținem aurul la englezi, cărora le mai și plătim anual chirii și taxe, pentru garantarea lingourilor în creditarea la care apelează tot timpul țara noastră? Acum, după ce ne-au luat tot, ne pun și în genunchi. Pentru că 'romanian lives don't matter'. Îngenuncheați fraierilor, nu abandonați "valorile europene" și arătați ce popor deschis la minte suntem.” (text preluat de la colega jurnalistă, Adriana Vitan Balint).
Postat 10 Aprilie 2022, 12:28 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON