URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Februarie 2021, 07:37

S-a rupt lanțul de iubire: Exclus din AUR, Mihai Lasca îl acuză de dictatură pe „pretinsul” președinte George Simion

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Într-o postare făcută pe Facebook miecuri seara, pe marginea excluderii sale din AUR, deputatul de Bihor Mihai Lasca se pretinde o victimă a "pretinsului" preşedinte al partidului, George Simion, pe care îl acuză de "atitudini dictatoriale" şi despre care spune acum că l-ar fi debarcat de la conducerea organizaţiei judeţene încă din ziua aflării rezultatelor alegerilor parlamentare.

Informaţia constituie o premieră şi este surprinzătoare în condiţiile în care, după scrutinul parlamentar de la finele anului trecut, Simion (prim plan) a trecut prin Oradea cu caravana prin care a mulţumit alegătorilor, participând la o întrunire publică în centrul oraşului, la care a fost prezent şi Lasca. E adevărat că apariţia liderului AUR a fost una "meteorică", preţ de câteva minute, şi că Simion nu s-a întreţinut cu Lasca (fundal), iar proaspătul deputat de Bihor nu părea a fi deloc entuziasmat.

Acuzele lui Lasca merg chiar mai departe, acesta insinuând că parlamentarilor AUR li s-ar fi impus, de la nivelul conducerii partidului, un anume mod de utilizare a fondurilor alocate pentru cheltuielile cabinetelor, prin încheierea unor contracte dedicate.

În ce priveşte motivul invocat de conducerea AUR pentru excluderea sa, şi anume faptul că şi-ar fi ascuns antecedentele şi procesele penale aflate pe rol, Mihai Lasca nu răspunde pe fond, ci repetă aceleaşi declaraţii mincinoase din trecut, potrivit cărora ar fi vorba de ştiri de presă "defăimătoare" care vizează viaţa sa personală şi despre sentinţe care nu sunt definitive şi irevocabile. Mesajul se încheie cu apelul patetic la jurământul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Reacţia integrală a deputatului Mihai Lasca:

Bună seara, dragi români!

În urma comunicatului prezentat pe pagina Alianţei Pentru Unirea Românilor, cu privire la excluderea mea din aceasta formaţiune politică, aduc la cunoştinţă opiniei publice adevăratele motive ale excluderii mele din acest partid:

1. Încă din ziua aflării rezultatelor alegerilor pe judeţul Bihor, am fost înştiinţat de "pretinsul" preşedinte George Simion, că am fost înlăturat din funcţia de preşedinte a Filialei Bihor, fără nici un motiv întemeiat si înlocuit cu o altă persoană care nu a contribuit în nici un fel la succesul acestei campanii electorale.

2. Legat de afirmaţiile defăimătoare la adresa mea apărute în spatiul public, ţin să menţionez că nu exista o decizie definitivă şi irevocabilă de condamnare la adresa mea, din partea instanţelor judecătoreşti din România.

Acuzaţiile care mi se aduc în presă invocate ca unul din motivele excluderii din acest partid, vizează viata mea personală făcând referire la acţiunile mele in apărarea integrităţii familiei şi nu au legătură cu activitatea mea politică.

3. Nesupunerea mea cu privire la modul de cheltuire a sumei forfetare, alocate de către Parlamentul României in calitate de deputat, pentru susţinerea cheltuielilor cabinetului parlamentar din teritoriu şi refuzul meu de a semna anumite contracte abuzive impuse de către conducerea partidului constituie un alt motiv.

4. Încercările mele de a dialoga cu cei din conducere au fost sortite eşecului din cauza atitudinii dictatoriale a domnului George Simion pe care au observat-o mai multi colegi.

MOTIVUL REAL al excluderii mele este că nu am vrut să particip la interesele ascunse ale lui George Simion.

Am intrat în acest proiect cu inima deschisă, din dragoste şi credinţă pentru acest popor, având convingerea că pot să pun umărul la schimbarea în bine a acestei ţări, iar dacă nu sunt lăsat să fac acest lucru în cadrul acestui partid o voi face pe cont propriu respectând jurământul depus la învestirea mea în calitate de parlamentar al acestei ţări.

Reiau jurământul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza:

" Jur, în numele Prea Sfintei Treimi şi în faţa ţărei mele că voi păzi cu sfinţenie drepturile şi interesele patriei, că voi fi credincios Constituţiei în textul şi în spiritul ei, că în toată domnia-mea voi priveghea la respectarea legilor pentru toţi şi în toate, uitând toată prigonirea şi toată ura, iubind deopotrivă şi pe cei ce m-au iubit şi pe cei ce m-au urât, neavând înaintea ochilor mei decât binele şi fericirea naţiei române.

Aşa Dumnezeu şi compatrioţii mei să-mi fie întru ajutor! "

Jurământul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Fără Lasca și alții ca el ... AUR se lustruiește !?!
Fără "nebunatica și independenta" Șoșoacă însă, care-i de fapt din PNR, în mod sigur AUR va deveni "pas cu pas" doar fier vechi !?!
Postat 11 Februarie 2021, 11:33 de CrisDumi
!?
te-am abordat cumva de te bagi in seama? am un singur cont, niciunul blocat, singurul care manipuleaza esti tu. cat de disperat sa fi sa fii blocat pe alcoor, 101..., 1234..., sunlight, altele, si cu toate astea sa te intorci. oferta ramane valabila, te tine sa-mi spui in fata? locul si ora! nu esti in stare, ciocu mic.
Postat 11 Februarie 2021, 09:22 de User anonimizat
se, oradeaveche, user_anonimizat, User anonim, Ardeleanul, Two, ctrl,etc, etc
Incerci sa minti si sa manipulezi cu o suta de conturi. Asta denota disperarea din tine. Degeaba, tot acolo esti. Jos, foarte jos... Nu poti sa te minti nici macar pe tine, ce sa-i mai minti pe altii ?!?. Legea prevede sa intre in partid si pe listele de candidati pe propria raspundere, nu pe cazier judiciar. Pe viitor ar putea fi o lege in acest sens.
Postat 11 Februarie 2021, 09:17 de B90
!?
aur trebuia sa-l verifice inainte, nu dupa ce a ajuns parlamentar, asa tot acolo ramane. da na, ce sa te astepti de la un partid condus de un ultras de galerie cu teme populist-nationaliste, perfecte pentru un electorat frustrat din alte motive.
Postat 11 Februarie 2021, 09:05 de User anonimizat
AUR, este pe drumul cel bun
Partid nou infiintat, al carui lideri si totodata initiatorii ai acestui proiect politica, sunt nascuti dupa '89 sau in orice caz, foarte aproape de acel an tulbure din Istoria Romaniei. Penalii si scandalagii sunt dati afara din partid. Asta inseamna seriozitate si vointa politica. Nu am vazut asta si la celelalte partide, cu toate ca la modul propagandist, toti spun ca o fac. Petitia "Fara penali in Parlament", a ramas doar ciorna. Nu vor aceasta lege. Romanii, au mai votat si pt un Parlament cu un nr mai mic de parlamentari. A fost referendum... DEGEABA.
Postat 11 Februarie 2021, 08:57 de B90
Pacat.....
Doi mascarici propulsati de partid pe scena politica ajung sa fie maziliti la presiunea opiniei publice. Conducerea partidului este insa constienta ca nu ar fi avut procentele realizate la alegeri fara cei doi mascarici, pentru ca si mascaricii sunt o categorie destul de bine reprezentata in populatia tarii si care este prea putin exploatata tocmai pe considerentul ca sunt oameni fara caracter. Azi ii ai, maine nu-i mai ai sau in cazul de fata: azi ii vrei, maine nu-i mai vrei.
Postat 11 Februarie 2021, 08:49 de danny6
!?
victimizarea a functionat cel mai bine, mereu, in politica romaneasca, unii au ajuns chiar presedinti.
Postat 11 Februarie 2021, 07:49 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON