URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Februarie 2021, 20:21

Deputatul șmenar Mihai Lasca a fost exclus din AUR! Șoșoacă, izgonită și ea

Deputatul șmenar Mihai Lasca a fost exclus din AUR! Șoșoacă, izgonită și ea sursa: Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deputatul de Bihor Mihai Lasca, protagonistul mai multor dosare penale dezvăluite de BIHOREANUL, a fost exclus din AUR! Decizia a fost luată în cursul zilei de miercuri, de către conducerea centrală a partidului, care a hotărât totodată să o înlăture şi pe controversata Diana Şoşoacă.

Parlamentar penal

Informaţia a fost făcută publică de presa centrală, iar deocamdată nu au fost făcute publice mai multe detalii despre motivul excluderii orădeanului. Cel mai probabil, la baza deciziei stă trecutul penal al lui Mihai Lasca, care a fost condamnat pentru loviri şi compliictate la înşelăciune şi este judecat pentru constituirea unui grup criminal organizat.

"Preşedintele AUR Bihor, Mihai Lasca, ales deputat la alegerile parlamentare, fost condamnat penal pentru loviri şi judecat pentru constituirea unui grup criminal organizat, a fost exclus miercuri din AUR. Orădeanul în vârstă de 40 ani, patron al unei firme de pază, a fost trimis în judecată într-un dosar al procurorilor DIICOT pentru constituire de grup criminal organizat, care avea ca scop racolarea de persoane afro-asiatice aflate în România şi călăuzirea lor în Ungaria", precizează Alba24.ro.

BIHOREANUL a scris despre cele două dosare penale în care liderul filialei Bihor a Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) este judecat la Oradea. În cel pentru trafic de migranţi, Mihai Lasca fusese arestat iniţial pentru clonare de carduri, acuzaţie pe care procurorii n-au mai putut s-o probeze.

În plus, el a fost condamnat recent, la Judecătoria Oradea, la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru lovire, după ce în august 2019, pe DN79, l-a bătut în trafic pe un bărbat pe care-l suspecta că ar fi avut o legătură cu fosta lui parteneră de viaţă. Femeia îl părăsise pe Lasca şi, de altfel, a şi obţinut ulterior un ordin de protecţie împotriva sa, cerând apoi instanţei să fie unicul părinte pentru cei doi copii pe care îi aveau împreună, acest proces fiind în desfăşurare. 

BIHOREANUL a descoperit că Lasca mai are la activ o condamnare la 3 ani de închisoare cu suspendare, pentru complicitate la înşelăciune prin metoda "şmen", fiindcă în 2006, alături de un prieten, a fost prins după ce a ţepuit un şofer pe DN 1, păcălindu-l să schimbe o bancnotă falsă de 500 euro. Pedeapsa i- afost ştearsă din cazier prin trecerea termenului de reabilitare.

Şoşoacă, indisciplinata

Şi Diana Şoşoacă a fost exclusă din partid, aceasta fiind acuzată de relaţii mult prea apropiate cu senatorii altor formaţiuni şi nerespectarea regulilor în interiorul grupului parlamentar. "Decizia a fost luată de senatorii Claudiu Târziu şi Sorin Lavric şi este susţinută de forurile de conducere ale partidului", a precizat biroul de presă al formaţiunii, fără a oferi alte informaţii, conform sursei citate.

Dianei Şoşoacă i s-a mai reproşat şi indisciplina, după participarea ei, vineri seară, la o petrecere aniversară organizată într-un local unde nu era respectată distanţarea socială. Invitaţii se ţineau în braţe şi cântau, în acelaşi timp, la un singur microfon.

"AUR a luat decizia să-l excludă şi pe colegul nostru deputat, condamnat penal în primă instanţă şi trimis în judecată într-un alt dosar penal. Am luat decizia să-l excludem şi pe domnia sa pentru că e firesc. Sunt excluderi, nu sunt parlamentari care au fost cumpăraţi, nu. AUR a luat decizia să respecte ceea ce a comunicat alegătorilor", a precizat Dan Tănasă, un lider al partidului.

De precizat că faptul că, deşi cei doi au fost excluşi din formaţiunea politică pe lista căreia au fost aleşi, asta nu înseamnă că ei îşi vor pierde mandatele de deputat.

UPDATE: Precizări de la AUR

Conducerea AUR a explicat miercuri seară, într-un comunicat, de ce l-a exclus pe deputatul de Bihor Mihai Lasca din partid, iar, cum era de aşteptat, motivele ţin de trecutul său, pe care l-a ascuns reprezentanţilor partidului. Documentul explică și motivul pentru care i-a fost retras sprijinul politic senatoarei Diana Șoșoacă.

Detalii în articolul „De ce a fost exclus Mihai Lasca din AUR: și-a ascuns trecutul și dosarele penale

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Sasi
Ma bucur ca ai descifrat ce inseamna " perdormanta " . Eu consider ca aia care il ataca pe Bolojan o fac atat de bine incat urca in sondaje. Nici mie nu imi place Bolojan, am si o disputa cu primaria, dar imi place ordinea, lucru care sa pierdut dupa " 89 si fiecare a facut ce a vrut, nu imi plac lenesii , si ma bucur pt ca ii da afara. Bolojan impune o regula, o regula care exista si in comunism si inainte, dar dupa " 89 Romanii au facut ce au vrut ( dupa modelul MA DOARE-N P ), fiecare Roman a furat de la fabrica unde lucra, fiecare arunca mizeria unde il durea, construia unde avea chef si cum dorea. Trebuie sa existe o regula de una simpla, nu de doua . Dupa 30 de ani de prostie, e mai greu sa le explici la oameni unde e problema.
Postat 11 Februarie 2021, 10:39 de Sandu2100
Iata ca la AUR se poate
Partid nou infiintat, al carui lideri si totodata initiatorii ai acestui proiect politica, sunt nascuti dupa '89 sau in orice caz, foarte aproape de acel an tulbure din Istoria Romaniei. Penalii si scandalagii sunt dati afara din partid. Asta inseamna seriozitate si vointa politica. Nu am vazut asta si la celelalte partide, cu toate ca la modul propagandist, toti spun ca o fac. Petitia "Fara penali in Parlament", a ramas doar ciorna. Nu vor aceasta lege. Romanii, au mai votat si pt un Parlament cu un nr mai mic de parlamentari. A fost referendum... DEGEABA.
Postat 11 Februarie 2021, 08:55 de B90
@sandu2100
prea de dimineata, inca la prima gura de cafea, dar greu am procesat ce inseamna perdormanta :) Stii unde isi pierd credibilitatea majoritatea care il ataca pe Bolojan? Ca nu fac intr-un mod corect. Uite, de sute de ori am mai spus: nu-mi place de el. Sunt iubitor de animale, natura, iar Bolojan este anti de toate, vazand numai partea financiara. Este si capos, si nu in sensul bun al cuvantului. Nu-l intereseaza ca lasa victime colaterale, calitatea resursei umane, numai sumele economisite (vezi reorganizarile structurilor subordonate CJ care au fost lasate in mana directorilor, deci nicaieri nu s-a scapat de pile care nu fac nimic - eventual la CJ). Insa nici nu-l poti critica in orice. In Oradea sunt progrese vizibile si vor fi si in judet. Daca vor sa fie corecti: nu-mi place de el, pt ca... insa recunosc ca...
Postat 11 Februarie 2021, 08:03 de sasi
Silver_Cat
Dupa cum ai vazut, Oradea e perdormanta, nu datorita unora ca ei si ca tine . Dar am eu nevoie de cineva la sapa 4ha, poate te simti, accept si voluntariat
Postat 10 Februarie 2021, 23:22 de Sandu2100
S-ar putea angaja amandoi la Consiliul Judetean :)))
Asemenea valori ar trebui aduse rapid la partidul galben, unde se vor desavarsi ca oameni si profesionisti. Cuplul perfect : bolo-soso la consiliul judetean !!! Ar deveni parintii administratiei mondiale si ar castiga alegerile cu 99,99% pana in 2099.
Postat 10 Februarie 2021, 22:47 de Silver_Cat
?
Tragic... Suntem în lacrimi... Personaje asa de ilustre și etaloane de bun simt și educație sa fie excluse din HAUR...Tara asta nu mai știe să-și prețuiască oamenii valoroși... Unde mai găsim noi alții ca ei? Unde vom ajunge oare?
Postat 10 Februarie 2021, 21:26 de 3636
::))))
Iohannis vrea sa o infecteze :::::::)))))
Postat 10 Februarie 2021, 20:27 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON