URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Decembrie 2020, 12:31

Deputatul AUR Mihai Lasca: "Mergem înainte!". Niciun cuvânt despre activitatea de șmenar din tinerețe (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deputatul AUR de Bihor, Mihai Lasca, a avut, marţi seara, o primă reacţie faţă de dezvălurile BIHOREANULUI privind afacerile sale penale, pe care le consideră "atacuri de presă". Deşi s-a vrut o "clarificare" a situaţiei sale judiciare, declaraţia nu lămureşte niciunul din dosarele sale, trecând cu totul peste ultima descoperire, privind activităţile sale de şmenar, pentru care a şi fost condamnat definitiv în urmă cu 13 ani.

Într-o scurtă filmare postată pe Facebook, liderul AUR Bihor trece rapid peste anchetele şi condamnările de care a avut parte, fără a oferi explicaţii sau a le dezminţi în vreun fel.

Cu privire la dosarul DIICOT trimis în judecată în 2018 pentru constituire de grup infracţional organizat şi trafic de migranţi (iniţial pornit şi sub suspiciunea de implicare în manopere cu carduri bancare falsificate), Lasca precizează doar că "nu sunt vizat de ncio anchetă în curs şi nu sunt trimis în judecată pentru nicio activitate de fraude informatice, carduri bancare sau alte activităţi similare", iar pretinsa facilitare a trecerii frontierei de stat este dintr-un "dosar început în 2013 şi în care abia în 2021 se va decide o eventual judecare".

Cu privire la dosarul de loviri şi alte violenţe, în care a fost condamnat, luna aceasta, în primă instanţă, la 2 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de 4 ani, plus 120 zile de muncă în folosul comunităţii, Lasca îl pune pe seama dorinţei sale legitime de a-şi apăra familia. "Persoana vătămată este un individ care mi-a destrămat familia după o relaţie de 18 ani, cauzând suferinţe profunde copiilor mei. Am abordat situaţia în acest fel din dorinţa de a-mi apăra familia, încercând să o păstrez intactă, familia fiind unul dintre pilonii de bază ai partidului AUR", pretinde parlamentarul.

După cum se ştie, Mihai Lasca l-a oprit în trafic şi l-a bătut în public pe partenerul fostei sale soţii, care de altfel i-a şi intentat proces pentru custodia celor doi copii, obţinând şi un ordin de restricţie împotriva sa, aspecte la care liderul AUR nu se referă, însă, deloc.

Mihai Lasca nu dă vreo explicaţie nici cu privire la prima sa condamnare, definitivă, la închisoare, pedeapsă ispăşită şi ştearsă din cazier după reabilitare, pentru o faptă cât se poate de blamabilă. BIHOREANUL a dezvăluit că în 2007 Lasca a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe o perioadă de 6 ani, pentru complicitate la înşelăciune prin metoda "şmen", după ce a fost prins că a înşelat, împreună cu un amic, un cetăţean german la Piatra Craiului, loc cunoscut de acţiune al şmenarilor. "În legătură cu acuzele ce mi se aduc cum că aş fi un recidivist ataşez certificatul judiciar", este singura reacţie a lui Lasca.

Mihai Lasca lasă să se înţeleagă că nici măcar nu-şi pune problema vreunei demisii, afirmând că "nu am primit din partea filialei o solcitare de demisie, singura solicitare în acest sens venind din partea unui traseist politic", cu trimitere la cererea lui Iosif Ovidiu Gal, candidat şi el al AUR Bihor la Deputăţie. "Mă disociez total de acest element negativ al societăţii şi îi cer demisia inclusiv aici! I-am propus în privat acest lucru, să facem chetă pentru a-i plăti toată cheltuiala din campanie şi să dispară definitiv din AUR! Mi-a răspuns sec: "eşti un trădător"!", a postat Gal pe Facebook.

"Doresc să vă asigur că voi reprezenta cu mândrie bihorenii şi pe toţi românii liberi şi, aşa cum a spus şi George Simion, mergem înainte şi luptăm pentru dreptate!", este finalul declaraţiei deputatului AUR Mihai Lasca.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Re:@unul
Doamne ferește!!!!Nu mă lăsat conștiința să votez un partid reprezentat de asemenea oameni cu grave probleme de integritate, care de la început a făcut jocul PSD prin acapararea electoratului de stânga pierdut de PSD ,a extremiștilor și o mică parte a celor nehotărâți.Dupa PPD-UL lui Dan Diaconescu acest AUR este de departe cea mai mare înșelătorie oferita poporului român după revoluție.
Postat 30 Decembrie 2020, 16:24 de User anonimizat
Măi, Lasca ... lasă poveștile și justificările !?!
Nu ești în pușcărie ... deci nu ai vreo problemă, decât cea de presă !?! Pănă te condamnă careva magistrat și unul precum Victoraș Micula, infractor dovedit spre exemplu, ar fi ajuns deja în pușcărie, va mai trece multă apă pe ... și peste Criș !?! Până atunci ... dă-le în gură neterminaților și calcă-i pe rât.
Postat 30 Decembrie 2020, 15:59 de CrisDumi
Se vede pe fata ca e bolnav psihic
El si-a destramat familia, nu-l ajuta capul, si apoi isi baga la.inaintare copiii ca sa posteze in om curat. AUR asta e o adunatura de bolnavi cu capul, sub egida Romani PURI, ei sa inteleaga ca noi Romanii nu suntem scandalagii. Ei nu sunt Romani . Iti bati nevasta si tu postezi in victima
Postat 30 Decembrie 2020, 15:17 de Sandu2100
@0000
Acum vad ca-ti pare rau ca l-ai votat. E vina ta. Trebuia sa te uiti cine sunt pe lista AUR inainte de a vota acest partid de smenari.
Postat 30 Decembrie 2020, 13:46 de unul
ACEST LASCA ARE UN TUPEU DE NEDESCRIS!!!CU CINE MERGETI INAINTE DLE LASCA???CU ,,SLUGA" LUI DÂNCU ȘI A PSD SIMION???!!!BIHORENII NU VOR MAI ACCEPTA SĂ ÎI ÎNȘELAȚI ȘI PESTE 4 ANI!!!!!!!!!!!!
Cum a putut marele PATRIOT dl SIMION GEORGE să îi semneze adeziunea de acceptare in partid și lista de candidați în frunte cu MIHAI LASCA?!!!!!Mai mult de atât cum au putut să fie de acord membrii filialei Aur Bihor sa fie de acord ca acest domn sa ii reprezinte în parlamentul României?!!??p.s Cum e turcul așa e și pistolul din păcate .
Postat 30 Decembrie 2020, 13:23 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON