URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 12 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Pe 9 iunie, românii îşi vor alege nu doar primarii, ci şi eurodeputaţii. Suntem tentaţi să ignorăm importanţa scrutinului european, deşi afacerile europene sunt de fapt afaceri interne, ale noastre. Ne privesc direct, căci şi noi putem hotărî cum sunt gestionate, trimiţând în PE 33 de reprezentanţi şi având un comisar în executivul Uniunii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Iunie 2021, 21:22

Minciuni şi poticneli ale deputatului penal Mihai Lasca: „Nu vreau să fiu perceput drept un infractor” (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Condamnat definitiv la 2 ani de închisoare cu suspendare şi 120 de zile de muncă în favoarea comunităţii pentru loviri şi judecat pentru trafic de migranţi, deputatul Mihai Lasca a făcut, pe Facebook, primele comentarii pe marginea situaţiei sale. 

Condamnat, dar ţine la imagine

Tolănit pe scaun, Lasca a citit cu pauze îndelungate şi poticnindu-se repetat dreptul la replică  "ca urmare a recentelor afirmaţii şi neadevăruri din presă" prin care, zice el, "se încearcă în mod virulent, din nou, să mă decredibilizeze şi să îmi lezeze imaginea la comanda unor interese obscure" iar el nu doreşte să fie perceput de opinia publică "drept un infractor". 

"Eu sunt şi voi rămâne acelaşi militant pentru drepturile şi libertăţile poporului român pe care îl reprezint cu onoare", zice Lasca în înregistrare. 

Deputatul susţine totodată că nu a fost condamnat pentru "acţiuni de corupţie, delapidare, abuz în serviciu sau alte infracţiuni", despre care el ştie că sunt "specifice mediului politic", ci pentru "o faptă de natură conjugală" din 2019. 

Adică l-a bătut pe – susţine el - "amantul concubinei mele", femeie despre care nu spune, însă, că la vremea respectivă îl părăsise deja, ba chiar a cerut ordin de protecţie împotriva lui, iar acum solicită să fie executat silit pentru că parlamentarul, care se autointitulează "militant pentru drepturile şi libertăţile poporului român", nu-şi achită obligaţiile faţă de cei doi copii ai săi. 

Justiţie injustă

Deputatul consideră "total injustă" decizia Curţii de Apel Oradea prin care a fost condamnat definitiv pretinzând cu tupeu că victima sa, pe care o descrie ca "un spărgător de familii şi cu un palmares de trei divorţuri", i-ar fi făcut "semne obscene" în trafic, iar el nu l-ar fi bătut, aşa cum a reţinut instanţa. 

"În ciuda faptului că opinia publică a perceput cele întâmplate ca un act de agresiune, aceasta a constat într-o discuţie contradictorie urmată de o îmbrânceală în interiorul autoturismului în care acest individ se afla", a explicat deputatul, susţinând totodată că certificatul medico-legal care atestă că victima sa a avut nevoie de 20 de zile de îngrijiri ar fi fot obţinut în mod fraudulos, "urmând ca în perioada următoare să parcurg căile legale pentru a-mi dovedi nevinovăţia". 

Trafic de migranţi? "Acuzaţii mincinoase"

În declaraţia video pe care Lasca a postat-o pe Facebook, acesta s-a referit şi la dosarul în care este judecat pentru constituire de grup infracţional organizat şi trafic de migranţi. Deputatul ex-AUR îl acuză pe procurorul şef al DIICOT Oradea, Adrian Pantea, cel care l-a dus la arestare în 2013 că "a formulat acuzaţii mincinoase pentru a obţine mandatul de arestare", că acuza care i se aduce "este de asemenea fictivă, deoarece aceşti migranţi nu au existat niciodată".

"Subliniez faptul că, din 2013 şi până acum, acest dosar nu a putut fi trimis în judecată. Au trecut circa 8 ani de zile, din lipsă de probe la adresa mea", a spus Lasca. O nouă dezinformare, în condiţiile în care dosarul a fost trimis în faţa instanţei în 2018, iar după ce rechizitoriul întocmit în caz de procurorii DIICOT a fost confirmat atât de Tribunalul Bihor, pe 30 octombrie 2019, cât şi la Curtea de Apel, pe 12 martie, în acest an, cauza a ajuns în etapa judecăţii de fond, având stabilit primul termen de dezbatere pentru această lună.  

VEZI AICI REPLICA LUI LASCA!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Las(c)u
Misule, nu esti perceput drept un infractor. Tu esti un infractor. Atat prin fapte cat si prin gandirea ta. As putea sa insir niste epitete care sa te caracterizeze, dar nu ti-ar placea. Insisti ca bizonul sa ramai in atentia romanilor fara sa-ti dai seama ca te transformi intr-o persoana pe care nu o mai suporta nimeni. Iesi din tiparul lenesului penal si du-te munceste ceva. Matura strada, bate un cui, nu te pricepi tu la multe, dar poti incerca.
Postat 09 Iunie 2021, 09:44 de mandrucasuntoradean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6364 RON
  • 1 EUR = 4.9753 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON