URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 08 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum câteva săptămâni, am aflat că Primăria Oradea a încercat să pună mâna pe Casa de Cultură a Sindicatelor într-un mod nu tocmai ortodox, ceea ce pare impardonabil într-o țară ortodoxă, cum ne pretindem. De altfel, edilii nu sunt la prima tentativă de a pune mâna pe active care nu le-au aparținut, vezi și încercarea de a „naționaliza” Casa de Cultură a Tineretului.
Zic şi eu
Adrian Cris
În al 12-lea ceas, Ilie Bolojan a preluat conducerea PNL, ca președinte interimar. Spre deosebire de predecesorii săi, cum ar fi Ciucă ori Cîțu, nu impus de cineva de sus, ci propus de colegi, ca un colac de salvare pentru toți. Un detaliu pe care a ținut să-l spună deschis, fiindcă dacă aceștia nu se vor „alinia cu cetățenii”, va renunța la șefia partidului. Nu-și pune obrazul la bătaie ca să-l huiduie oamenii ori să ajungă subiect de miștouri, ca alții.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota în turul al doilea al alegerilor prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
08 Mai 2024, 16:01

Tânărul bihorean Florin Mihuţ, imobilizat în scaun cu rotile în urma unui accident, lansează o carte motivaţională la Muzeul Ţării Crişurilor

Tânărul bihorean Florin Mihuţ, imobilizat în scaun cu rotile în urma unui accident, lansează o carte motivaţională la Muzeul Ţării Crişurilor (Sursa foto: Facebook - Florin Mihut)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Florin Mihuţ, tânărul bihorean ţintuit în scaun cu rotile în urma unui accident, care îşi doreşte să participe la Jocurile Paralimpice, îşi va lansa sâmbătă, la Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea, cartea "Am învins. Reîntoarcerea la viaţă".

Tânărul în vârstă de 29 de ani a lucrat în ultimii 2 ani la carte, în fapt o autobiografie.

"Accentul este pus pe momentul care mi-a schimbat radical viaţa, şi anume accidentul de motocicletă pe care l-am avut în vara lui 2019 şi în urma căruia am rămas imobilizat în scaun cu rotile", a explicat autorul pentru BIHOREANUL

Potrivit acestuia, volumul "Am învins. Reîntoarcerea la viaţă" este potrivit în special pentru persoanele cu dizabilităţi sau pentru cei care se află într-un impas al vieţii şi nu-și găsesc motivaţia.

Evenimentul va avea loc sâmbătă de la ora 18, în sala de conferințe a MȚC și va fi moderat de un alt bihorean cu dizabilităţi vocal în comunitate, Ovidiu Milian, preşedintele Asociaţiei Deficienţilor Locomotori din Bihor.

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, Florin Mihuţ a dus o viaţă normală până în luna iulie a anului 2019. Sportul era atunci cea mai mare pasiune a sa, el practicând fotbal, înot şi mersul pe role.

Cu câteva săptămâni înainte de a participa la cea mai importantă competiţie de viteză pe role în Berlin, tânărul s-a accidentat foarte grav în timp ce conducea o motocicletă, pe drumul cu serpentine din localitatea Şinteu, unde a derapat şi s-a lovit cu spatele de un parapet de pe marginea şoselei.

Atunci s-a ales cu răni grave la coloana vertebrală şi la un picior, rămânând invalid.

După ce a ieșit din spital, tânărul a luptat cu depresia, iar un an mai târziu de la accident a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru a-şi achiziţiona un handbike, adică o bicicletă care se conduce cu mâinile şi care a costat atunci peste 11.000 de euro.

De atunci, bihoreanul se antrenează constant şi merge la competiţii de profil, pentru a se putea califica pentru participarea la Jocurile Paralimpice.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7282 RON
  • 1 EUR = 4.9771 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON