URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 01 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Octombrie 2022, 21:05

Corina Crețu dezvăluie că a fost diagnosticată cu cancer la sân și face radioterapie. „Îmi cumpărasem bilete de avion să merg la Oradea...”

Corina Crețu dezvăluie că a fost diagnosticată cu cancer la sân și face radioterapie. „Îmi cumpărasem bilete de avion să merg la Oradea...” Corina Crețu a vizitat Oradea în 2019, când era comisar european, și a lăudat eforturile administrației locale de atragere a fondurilor europene
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fostul comisar european Corina Crețu a dezvăluit că, în vara acestui an, a fost diagnosticată cu cancer la sân și că a fost operată, iar acum face ședințe de radioterapie.

Acum europarlamentar, Corina Crețu a povestit că a aflat vestea în această vară, când se pregătea să călătorească la Oradea, pentru a participa la o ședință a Pro România. Corina Crețu a vorbit despre experiența sa pentru a le îndemna și pe alte femei să se prezinte la analize.

„Nu vreau să dramatizez...”

„Am decis în final să vorbesc. Nu vreau să dramatizez pentru că nu e cazul. Dar articolul de mai jos (n.r. – un articol publicat de G4Media.ro, despre faptul că octombrie este luna combaterii cancerului la sân, iar Comisia Europeană propune extinderea screeningului pentru femei, începând de la vârsta de 45 de ani) mi-a dat curaj să transmit un mesaj pe care îl aveam în suflet încă din vară și nu știam cum să procedez”, și-a început Corina Crețu destăinuirea pe pagina sa de Facebook. 

Fostul comisar european a subliniat că dezvăluie detalii atât de delicate și personale deoarece vrea să atragă atenția asupra importanței controalelor medicale de rutină. Corina Crețu spune că a aflat vestea când se pregătea să facă o călătorie la Oradea.

„Eram la final de iulie și asteptam cu nerăbdare vacanța. Îmi cumpărasem bilete de avion sa merg la Oradea, sa particip la ședința Biroului Executiv al PRO Romania Bihor (n.r. - din iulie 2022). Între timp, câteva analize, mai ales că trecuse mult prea mult timp de la ultimele analize făcute. «Operație de urgență, nu are sens să facem biopsie, e o mică tumoare care se vede, după formă, că e cancer». Un cuvânt ca oricare altul, care nu însemna nimic pentru mine până atunci. Am început o nouă călătorie”, a transmis politiciana. 

„Vă rog din suflet să aveți grijă de voi”

Corina Crețu le-a mai spus următorilor săi că biopsia a confirmat că este cancer, însă, din fericire, o formă incipientă. Eurodeputata a fost operată cu succes, însă medicii i-au recomandat totuși radioterapia, un tratament specific pacienților cu cancer: „Deja după operație chirurgul mi-a spus sunt perfect sănătoasă, dar pentru siguranță și pentru a evita reapariția, va trebui sa fac și radioterapie. (...) Mai am cinci ședințe de radioterapie”. 

Europarlamentarul Pro România a mulțumit organizațiilor care se implică în activități de conștientizare în privința cancerului la sân. Ea le-a transmis, totodată, un mesaj femeilor care o urmăresc, spunându-le să-și facă analizele. „Știu, mereu avem ceva mai important de făcut, suntem stresate și obosite, de cele mai multe ori tot amânăm. Vă rog din suflet pe toate să aveți grijă de voi.”, a adăugat ea. 

„Și dacă în urma acestei postări măcar o singură persoană nu mai amână controalele medicale, mă simt cu conștiința împăcată”, a încheiat Corina Crețu. 

Admiratoare a Oradiei

În 2019, pe vremea când era comisar european, Corina Crețu a vizitat Oradea și a lăudat eforturile administrației locale de a atrage și cheltui în scopuri importante banii europeni, vizitând alături de Ilie Bolojan, pe atunci primar, mai multe șantiere și investiții din urbe. 

Corina Crețu a spus atunci că Oradea "este un exemplu nu numai pentru România, ci pentru întreaga Uniune Europeană", demonstrând că "banii europeni sunt folosiţi pentru a schimba efectiv faţa oraşelor şi pentru a îmbunătăţi viaţa oamenilor". 


Mesajul integral al Corinei Crețu, publicat pe Facebook:

Am decis in final sa vorbesc. Nu vreau sa dramatizez pentru ca nu e cazul. Dar articolul de mai jos mi-a dat curaj sa transmit un mesaj pe care îl aveam in suflet încă din vara si nu stiam cum sa procedez. 

Am ales sa scriu aceasta postare pentru a putea sa ajut, sa îmi folosesc experiențele de viața pentru a atrage atenția asupra necesității de a a pune sănătatea pe primul loc și a avertiza asupra importantei controalelor de rutina. 

Eram la final de iulie și asteptam cu nerăbdare vacanța. Îmi cumpărasem bilete de avion sa merg la Oradea, sa particip la ședința Biroului Executiv al PRO Romania Bihor. 

Între timp, câteva analize, mai ales ca trecuse mult prea mult timp de la ultimele analize făcute. 

„Operație de urgenta, nu are sens sa facem biopsie, e o mica tumoare care se vede, după forma, ca e cancer”. 

Un cuvânt ca oricare altul, care nu însemna nimic pentru mine pana atunci.

Am început o noua călătorie.

Diagnosticul de la București s-a adeverit, dar biopsia a relevat faptul ca Dumnezeu m-a trimis la medic in timp. Faza incipienta. Deja după operație chirurgul mi-a spus sunt perfect sănătoasă, dar pentru siguranta și pentru a evita reapariția, va trebui sa fac și radioterapie.

Ca toate accidentele din viața mea, le-am luat așa cum erau, probleme pe care trebuie sa le rezolv pentru a putea merge mai departe. 

Am continuat toate planurile mele, cu excepția concediului.

Mai am cinci ședințe de radioterapie. 

Le mulțumesc tuturor care mi-au fost aproape: familie, prieteni, medici, personal medical.

Le mulțumesc tuturor organizațiilor civice care militează și lupta împotriva cancerului, mai ales pentru descoperirea precoce a cancerului la san. Abia acum îmi dau seama de importanta acestor acțiuni si vreau sa ma implic in orice demers care le poate face pe femei sa conștientizeze ca fiecare zi contează. 

Stiu, mereu avem ceva mai important de făcut, suntem stresate si obosite, de cele mai multe ori tot amânăm. 

Va rog din suflet pe toate sa aveți grija de voi.

Eu voi continua sa îmi îndeplinesc responsabilitățile pe care le am in Parlamentul României si ca Prim-Vicepresedinte al PRO Romania. Mai determinata ca niciodată. Vreau sa fac bine, sa îmi ajut tara, sa folosesc tot ce am acumulat pentru a îmbunătăți viața oamenilor. Îmi pare rău ca in aceasta vara i-am dezamăgit pe mulți cărora le promisesem ca ii vizitez. 

Dar exista întotdeauna un nou început. 
Cu o experiența de viața in plus, cu încredere, curaj și credința. 

Și dacă in urma acestei postări măcar o singura persoana nu mai amâna controalele medicale, ma simt cu conștiința împăcată. 

Mulțumesc tuturor, multă sănătate!

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON