URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Noiembrie 2023, 11:11

Copilul lovit de tramvai în cartierul Nufărul este în stare gravă. Cum s-a petrecut accidentul și mărturia şocantă a unui pasager

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Băiatul care, vineri seară, a fost lovit de tramvai alături de mama sa și a rămas prins sub vehicul este în stare gravă, fiind internat la Terapie Intensivă. Un pasager din tramvai a povestit BIHOREANULUI clipele de groază din momentul accidentului. Iar primele concluzii ale polițiștilor dezvăluie și cum s-a petrecut evenimentul.

Potrivit şefului Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean din Oradea, dr. Hadrian Borcea, copilul, în vârstă de 7 ani, a fost operat în noaptea de vineri spre sâmbătă şi a fost internat ulterior la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă.

"Acesta are mai multe leziuni la organele interne şi se află în stare gravă", a declarat dr. Hadrian Borcea, sâmbătă, pentru BIHOREANUL.

Conform șefului UPU-SMURD, mama copilului se află internată la secţia de Ortopedie, cu mai multe fracturi la nivelul membrelor şi toracelui.

Mama și copilul au traversat prin loc nepermis

Polițiștii continuă ancheta privind felul în care s-a desfășurat accidentul, însă primele concluzii arată că femeia și copilul ei au traversat prin loc nepermis.

„Din investigațiile efectuate de polițiști la fața locului, un bărbat în vârstă de 30 de ani, din comuna Husasău de Tinca din județul Bihor, în timp ce conducea un tramvai din municipiul Oradea, în împrejurări ce urmează a fi stabilite din cercetări, ar fi acroșat o femeie de 30 de ani și un minor de 7 ani, fiul acesteia, ambii din comuna Sălard, județul Bihor, care s-ar fi angajat în traversarea carosabilului printr-un loc nepermis, din partea dreaptă a direcției de deplasare a tramvaiului”, a declarat, sâmbătă, BIHOREANULUI, comisar șef Alina Fărcuța, purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor.

Vatmanul a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ.

Mama, salvată de trecători

Între timp, apar mărturii șocante legate de accident. Un martor al evenimentului, călător în tramvaiul care a lovit mama şi copilul, a transmis BIHOREANULUI cum s-a petrecut groaznicul accident.

Potrivit acestuia, tramvaiul tocmai pornise din capătul străzii Nufărul înspre Cetate, când femeia care își ținea copilul de mână (n.r. - după spusele unor martori era cu copilul în brațe), ar fi traversat cele patru benzi ale șoselei prin loc nemarcat și a vrut să treacă şi peste linia de tramvai, cam la 60 metri de staţie.

Martorul a descris că vatmanul a folosit încontinuu semnalele sonore şi a frânat brusc pentru a evita impactul, însă tot i-a lovit pe cei doi. Mai mulţi bărbaţi care treceau pe bulevardul Nufărul s-au oprit şi au reuşit să scoată femeia de sub tramvai folosind cricuri ale propriilor mașini.

"Fiind ploaie, femeia probabil nu a văzut tramvaiul și nici nu a auzit semnalele sonore trase continuu de vatman, care a și frânat brusc. Inerția a făcut ca tramvaiul să alunece şi după frânare. A lovit femeia şi copilul şi i-a tras sub tramvai până după prima uşă. Imediat vatmanul a coborât speriat şi urlând de groază, împreună cu un alt bărbat, care era în tramvai. Niște fete tinere au sunat la 112, s-au oprit vreo patru automobile și nişte bărbaţi tineri au venit cu cricuri de maşină, le-au pus sub tramvai şi au reuşit să scoată femeia. Copilul a rămas însă captiv şi a plâns sub tramvai, dar au reuşit să-l tragă puţin până au venit autorităţile. Cinste acestor oameni pentru curajul şi spiritul civic pe care l-au avut. Poporul nostru încă mai are oameni de valoare", a relatat cititorul BIHOREANULUI.

Sub roţile tramvaiului

După cum BIHOREANUL a mai scris, copilul a fost scos într-un final de membrii echipajului de descarcerare chemați să intervină. Potrivit spuselor unei femei care locuieşte în zonă, micuțul avea umflături la nivelul feţei şi plângea.

"L-am văzut pe pompier. După ce l-a scos s-a uitat la cer şi i-a mulţumit lui Dumnezeu că l-a putut scoate de acolo", a mărturisit aceasta, vineri seara, reporterului BIHOREANULUI prezent la faţa locului.

Circulația tramvaielor a fost blocată o perioadă în zonă, până la finalizarea cercetărilor la fața locului.

Citiți detalii în articolul „Accident grav în Oradea: O femeie și un copil au fost loviți de tramvai în zona McDonald's Nufărul. Băiatul a rămas încarcerat (FOTO/VIDEO)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
pacat de vatman
Sincer imi fac griji pentru conducatorul tramvaiului. Isi facae treaba, nu gonea cu 120km/h, etc etc, iar conform procedurilor va fi tarat peste tot. Declaratii, medicina legala, analize de sange, trauma psihica dupa accident, si mai hai la politie sau la procuror sa mai dai o declaratie, dar totusi cum a fost, dar nu esti cumva vinovat ca trebuia si poate puteai sa-i vezi? Va avea de a face si cu atitudinea organelor de cercetare. Va mai lucra? Va trece peste reexaminarea psihologica? Ce va fi jobul lui? Daca are familie e treaba ca aranjata...stres in familie bani mai putini in bugetul familiei. Totul pentru? Ca trecem cum trecem peste carosabil.
Postat 18 Noiembrie 2023, 13:07 de Christa
nu e ok
E trist ceea ce s-a intamplat, problemele sunt mari, dar daca nu se vad si nu se iau masuri tot asa va fi. Fac un exercitiu de logica. Politia rutiera, cum am mai mentionat....urmareste doar viteza si mai nou fumatii si cei cu liniute la nas. Presa ii ajuta in diseminarea informatiilor...vezi drona, cascada, etc. Nu este din pacate indeajuns, politia poate ar trebui sa mai urmareasca si: acordarile de prioritate, PIETONII, linia continua si continua dubla. Poate examenul de obtinere permis ar trebui sa fie mai strict, iar la reinnoirea permisului sa fii nevoit sa dai un examen de verificare a cunostintelor. Sincer nu e ok! Nu este deloc o placere sa mai conduci in oras si nu numai...este enervant, periculos si riscant. Cine conduce mult (peste 1 milion de km) si nu doar in RO stie ce inseamna si poate face diferenta. Poate vom intelege ca drumurile publice nu sunt proprietate personala si ca respectul fata de cei din jur este primordial.
Postat 18 Noiembrie 2023, 12:59 de Christa
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON