URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 28 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Noiembrie 2023, 18:40

Accident grav în Oradea: O femeie și un copil au fost loviți de tramvai în zona McDonald's Nufărul. Băiatul a rămas încarcerat (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Accident grav, vineri seară, în cartierul Nufărul din Oradea. O femeie şi un copil au fost loviţi de tramvai în apropiere de restaurantul McDonald's. Băiatul a rămas prins sub vehicul.

Împrejurările în care s-a produs evenimentul sunt încă neclare, la ora publicării acestei ştiri.

"Apelul 112 a intrat la ora 18.10. Accidentul rutier s-a produs pe strada Nufărului din municipiul Oradea, unde un tramvai ar fi acroşat o femeie şi un copil", a declarat BIHOREANULUI comisar şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor. Potrivit acesteia, ambele victime sunt conştiente.

UPDATE, ora 18.45: Copil sub roţile tramvaiului

Sergent major Alina Butaci, ofiţer de relaţii cu presa al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana al judeţului Bihor, a anunţat, la rândul său, că "pompierii intervin pentru salvarea unui copil prins sub roţile unui tramvai, în Oradea, cartier Nufărul".

"Copilul este conştient, se intervine pentru descarcerare acestuia. Băiatul, de aproximativ 10 ani, era însoţit de mama acestuia, care a suferit un atac de panică şi primeşte îngrijiri medicale la faţa locului", a mai precizat Alina Butaci.

La faţa locului s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu autospeciale de primă intervenţie, autospeciala de descarcerare grea, echipajul de Terapie Intensivă al SMURD Oradea, două echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean cu medic de urgenţă.

"Poliţia rutieră cercetează cauzele şi circumstanţele acccidentului", a declarat pentru BIHOREANUL directorul OTL, Adrian Revnic.

UPDATE, ora 18:53: Băiatul a fost scos de sub tramvai

Copilul a fost scos de sub tramvai. Potrivit spuselor unei femei care locuieşte în zonă, acesta avea umflături la nivelul feţei şi plângea. 

"L-am văzut pe pompier. După ce l-a scos s-a uitat la cer şi i-a mulţumit lui Dumnezeu că l-a putut scoate de acolo", a mărturisit aceasta reporterului BIHOREANULUI prezent la faţa locului.

UPDATE, ora 18:55: Ce spune vatmanul

Din spusele unor martori, femeia ar fi traversat printre maşini, ajungând apoi pe şinele de tramvai, de pe partea blocurilor, cu Colegiul Ghibu, spre cea cu restaurantul MC Donald’s.

Vatmanul tramvaiului care l-a lovit pe copil spune la fel. 

"Femeia ţinea copilul în braţe. Femeia respectivă a trecut prin loc nepermis, printre maşini. Am auzit cum claxonează. În momentul respectiv am tras frâna maxim şi am văzut doar negru în faţa ochilor, trezindu-mă cu ei în faţa tramvaiului. Am pus frână cât am putut de repede", a spus bărbatul, pentru BIHOREANUL

UPDATE, ora 19: Circulaţia tramvaielor, blocată

Cele două victime au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

Poliţiştii au rămas la faţa locului pentru cercetări.

"Momentan, circulaţia tramvaielor este blocată în zonă, iar în ce priveşte traficul rutier, acesta se desfăşoară pe două benzi din cele patru, dirijat de poliţiştii rutieri orădeni", a mai precizat Alina Fărcuţa.
 

UPDATE, ora 20.27: Copilul va fi operat

Contactat de BIHOREANUL, șeful Unităţii de Primiri Urgenţe, din cadrul Spitalului Judeţean din Oradea, şi SMURD Bihor, dr. Hadrian Borcea, a precizat că băiatul va fi operat.

"Mama are tramatisme de gravitate medie, mai exact contuzii la nivelul membrelor şi toracelui, iar copilul urmează să intre în operaţie. Acesta are leziuni interne mai serioase", a declarat Borcea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Ce vină are vatmanul?
Doar frână poate pune, nu poate să evite ca o mașină să tragă de manetă spre stânga sau dreapta. Din păcate a făcut și o victimă colaterală acel copil, o femeie inconștientă, posibil să se fi crezut undeva la țară mergând haihui pe unde vrea și cum vrea. A uitat că aici este oraș și trebuie respectate regulile, ce a căutat ea să treacă pe acolo, peste iarbă, cu siguranță dacă tramvaiul nu o acroșa , ar fi acroșato vreun șofer. Oameni care nu gândesc deloc, democrația asta e precum proverbul ”EU FAC CE VREAU”.
Postat 18 Noiembrie 2023, 23:11 de Morometul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON