URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Ianuarie 2022, 14:33

Controale în toate inspectoratele de Poliţie din ţară, după cazul poliţistului care a omorât o fetiţă pe trecerea de pietoni

Controale în toate inspectoratele de Poliţie din ţară, după cazul poliţistului care a omorât o fetiţă pe trecerea de pietoni (Sursa foto stânga: G4media.ro, sursa foto dreapta: Libertatea.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ministerul Afacerilor de Interne, sălăjanul Lucian Bode, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că se vor face verificări în toate inspectoratele de poliţie din ţară şi va fi reanalizat procesul de recrutare din sursă externă. Măsurile vin ca reacţie după cazul poliţistului care a accidentat mortal o fetiţă care traversa o stradă din Bucureşti şi după crima din oraşul Bolintin-Vale, ambele petrecute săptămâna trecută.  

"O tragedie"

Referitor la accidentul mortal petrecut săptămâna trecută în Sectorul 1 din Capitală, ministrul a spus că agenţii au obligaţia să conducă cu prudenţă în orice situaţie s-ar afla, subliniind şi că poliţistul implicat nu se afla într-o misiune de urgenţă.

"Poliţistul se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, respectiv misiuni poliţieneşti, la solicitarea structurii de evidenţă a populaţiei. Precizez, de asemenea, că nu executa o misiune cu caracter de urgenţă. Un accident în care un copil este omorât pe trecerea de pietoni este o tragedie. Pentru mine imaginea şi mai ales comentariile cum că poliţistul ar fi verificat cu piciorul dacă fata trăieşte au fost la fel de şocante ca şi accidentul în sine", a declarat Bode, potrivit G4media.ro.

Accidentul s-a petrecut în 13 ianuarie, când două fetiţe de 13 respectiv 11 ani care traversau strada Laminorului au fost lovite de autospeciala de Poliţie, care circula cu viteză. În maşină se afla un singur poliţist, care a fost încadrat din sursă externă în 2017. În timp ce fetiţa de 11 ani a decedat la faţa locului, cealaltă a fost transportată şi internată în spital.

Ulterior au apărut mai multe imagini realizate de martori oculari, în care se vede cum agentul stă în picioare deasupra uneia dintre fete care e întinsă pe asfalt (foto principală). În zona corpului, poliţistul îşi ţine pantoful, intenția acestui fiind neclară. Un martor a spus, în direct la postul Antena 3, că după impact poliţistul s-a dat jos din autospecială şi ar fi împins trupul acesteia, pentru a vedea în ce stare se află, notează Libertatea.ro.

Polițiști slabi pregătiţi

În aceeaşi conferinţă, ministrul a mai spus şi că MAI va analiza procesul de recrutare a personalului din surse externe. El a subliniat că la nivelul MAI se înregistrează un deficit uriaş de angajaţi, de aproape 30.000. „Resursele umane sunt insuficiente şi câteodată s-au dovedit slab pregătite, câteodată în cârdăşie cu puterea politică locală şi câteodată în cârdăşie cu infractorii de la nivel local", a mai precizat el, după cum notează G4media.ro.

"Am decis să reanalizăm procesul de recrutare din surse externe, pe cât de necesar, pe atât de riscant", a declarat ministrul, adăugând că va fi pus accent şi pe procesul de pregătire profesională.

El a mai spus că se vor face verificări şi la nivelul tuturor inspectoratelor de Poliţie din ţară. "Voi continua să dispun măsuri care să conducă la o curăţenie în propria ogradă. Pădure fără uscături nu există".

„Putregaiul unui sistem”

Lucian Bode a mai vorbit şi despre crima din oraşul Bolintin-Vale din judeţul Giurgiu, unde un şofer de microbuz a murit, miercurea trecută, după ce a fost lovit cu o cărămidă de câţiva indivizi de etnie romă. După ce victima a decedat în spital, locuitorii din oraş au organizat o revoltă la care au participat sute de persoane. Aceștia au reproșat autorităților faptul că siguranţa cetăţenilor este în pericol. Ca urmare, șeful Poliţiei Giurgiu a fost schimbat din funcţie.

Acest caz, a spus Bode, a scos la iveală "putregaiul unui sistem care s-a degradat de la an la an, în ultimii 30 de ani". "Am dispus şefului Poliţiei Române să realizeze de urgenţă o evaluare managerială la nivelul fiecărui Inspectorat Judeţean de Poliţie care să vizeze identificarea tuturor problemelor care pot conduce la situaţii similare celei de la Giurgiu", a mai declarat ministrul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
cand 2 devine 9
care sunt valorile politiei romane, ca nu ne dam seama? vara trecuta, la examenul de politie de la bucuresti, majoritatea candidatilor au luat note intre 7 - 8.50 la proba sportiva. cateva exceptii au luat nota 2 (doi), rezultatele fiind date pe loc si public, in gura mare, conform grilei. surpriza, insa - in urma contestatiilor, cei cu nota 2 au primit 9 (noua) si astfel au fost admisi. restul picati. a cata oara se petrec astfel de admiteri?
Postat 17 Ianuarie 2022, 20:03 de roger
Cum e turcu', asa-i pistolul
Tot ce este in subordinea ministrului adormit pe bancheta din spate este dupa chipul si asemanarea sa, vezi cazul din valea oltului. Vrea el sa verifice procesul de recrutare pfff, a ramas acelasi de vreo 50-60 de ani, cu pile, cunostinte si relatii, stim cu totii treaba asta, nu e cazul sa pierdem vremea cu asta. Sunt deja prea multe de analizat "domn" ministru somnorici: explozia de la Arad, cazul de la Pitesti cand un om beat dar neinarmat a fost impuscat de un politist in mijlocul unei piete, cazul de la Onesti cu un pensionar a ucis cu un cutit doua persoane cu politia "paza" la usa timp de 6 ore, cazul Pian cand politistii au fost "firma de paza" la inmormantarea unui interlop, cazul jurnalistei din Italia etc
Postat 17 Ianuarie 2022, 17:06 de JAM11
Ia uite cum aplica ei legea
https://www.youtube.com/watch?v=ZldNI9E-7FE
Postat 17 Ianuarie 2022, 16:08 de excalibur
Un minister in permanenta CRIZA
Criza are multiple radacini.1 Deprofesionalizare. Toate scursurile si toti ratatii vor sa se faca politisti, candideaza 30 pe loc in scolile de politie si politii locale. Vor sa scape de munca,sa traiasca pe salarii bune in haina si bocancii statului, sa nu se consume cu adevarata infractionalitate si sa scrie procese verbale nefericitilor care n-au masca sau n-au cozoroc la basca.2 Un stat anchilozat,incarcat de biruri si restrictii. Supapa de refulare e coruptia,in parteneriat direct cu omul legii. Un stat care colapseaza sub propria lacomie. Doar TVA de 19% ce structuri presupune. Fiscalitate, accize si alte nastrusnicii impotriva libertatii comerciale si existentiale ,toate necesita structuri parazite consumatoare de resurse si generatoare de coruptie.Acuma,pe buza prapastiei, vor sa reduca tva la energie la 5%. Decât 5. Ca la alimente. Nu zero,pastram complicatia si structura. Deci ,SICTIR Politiei Romane. In acelasi timp, sa incercam sa-l iertam pe politaiul grabit. N-a vrut,a gresit, s-a intimplat, zebra nemarcata, petitii anterioare, s-au mai intimplat acolo accidente. Iar urgenta era sa verifice masti la o scoala sau sa tina cursuri... nu sa patruleze prin cartierele obscure,printre potentiali infractori. 3. Asigurarea profesionala. Ditamai ministerul functioneaza fara asigurare de risc,viata,malpraxis. N-au domnii politisti 10 lei pe luna sa-i vireze intr-un cont al lor,pentru dramele lor sau colaterale. Balcani,tiganie,aferim
Postat 17 Ianuarie 2022, 15:50 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON