URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 10 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Pe 9 iunie, românii îşi vor alege nu doar primarii, ci şi eurodeputaţii. Suntem tentaţi să ignorăm importanţa scrutinului european, deşi afacerile europene sunt de fapt afaceri interne, ale noastre. Ne privesc direct, căci şi noi putem hotărî cum sunt gestionate, trimiţând în PE 33 de reprezentanţi şi având un comisar în executivul Uniunii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Septembrie 2021, 15:31

Cererea pentru dispozitive IoT a crescut în 2021 cu 35%: Top dispozitive care fac diferenţa

Cererea pentru dispozitive IoT a crescut în 2021 cu 35%: Top dispozitive care fac diferenţa (sursa foto: Pexels)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Conform worldometers, acum, cand citeşti acest articol sunt pe suprafaţa Terrei peste 7.8 miliarde oameni, iar creşterea cererii pentru reţeaua 5G este un fapt concretizat. Tehnologia avansează şi asta ne place. Mai mult, planeta noastră deţine aproximativ 20 de miliarde de device-uri inteligente funcţionale. Nu suntem într-un episod din The Jetsons, dar nici mult nu mai avem. Dispozitivele inteligente ne simplifică şi eficientizează viaţa, iar noi te încurajăm să ţii cont de implementarea lor curentă. Iată câteva sugestii de dispozitive pe care să le foloseşti în crearea unui mediu de siguranţă şi confort pentru tine şi familia ta.

Asistent vocal (AV)

Într-o lume prea grăbită, un ajutor niciodată nu strică. Ba din contră! Cu sprijinul tehnologiei vocale timpul tău este manageriat corect. Cum adică? Ei bine, un asistent vocal este un dispozitiv smart care îţi permite să te bucuri de funcţii precum: gestionarea alarmelor şi temporizatoarelor, iluminatul locuinţei, îţi permite să asculţi conţinut media, muzică, să pui întrebări "dificile" sau să controlezi TV-ul, frigiderul şi prăjitorul de pâine. Una dintre cele mai bune investiţii pe care le poţi face pentru casa ta este un hub central Orvibo, compatibil cu Google Assistant şi Alexa.

Centrală smart home

O centrală inteligentă este "regina" unei case inteligente. Reprezintă unitatea care controlează echipamentele conectate şi le transmite ceea ce vrei să facă fiecare. Mai exact, o centrala smart comunica cu fiecare device din încăpere, compatibilă cu Andoid şi Ios.

Sistem de supraveghere

Într-o lume cât mai grăbită, incertitdinea este la ordinea zilei. Fără doar şi poate, grija ta numărul unu este liniştea familiei, de aceea, un sistem de supraveghere este o alegere inteligentă. Poţi să vezi de la distanţă, indiferent că eşti în vacanţă sau la muncă tot ce se întâmplă în perimetrul locuit, cu ajutorul telefonului mobil, de pe laptop sau tabletă. De asemenea, imaginile sunt salvate pentru a fi folosit în cazul unei infracţiuni. Simplul fapt că ai instalat un sistem de supraveghere poate pune hoţii pe fugă.

Alarmă smart

Te muţi cu familia în casă nouă? Sau pur şi simplu îţi doreşti mai multă siguranţă? Dacă ai răspuns afirmativ la una din cele două întrebări, atunci un sistem de alarmă este dispozitivul smart de care ai nevoie. Avantajele unei alarme smart:

  1. În caz de incident primeşti notificare direct pe telefonul mobil
  2. La munte sau la mare, indiferent unde te afli, ştii ca locuinţa ta va fi în siguranţă deoarece vei putea monitoriza domiciliul atât la interior, cât şi în exterior
  3. Dacă ai fost informat despre apariţia unui incident nedorit, chiar şi de la mare (distanţă de casă) poţi lua măsuri: anunţi poliţia, firma de securitate, blochezi uşile, iar în caz de fum porneşti sistemul de stingere a incendiului

Aşadar, tu cum alegi să ai grijă de siguranţa ta şi a persoanelor dragi? Simplifică-ţi viaţa cu ajutorul dispozitivelor inteligente şi fii în pas cu timpul prezent.

(advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6364 RON
  • 1 EUR = 4.9753 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON