URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Februarie 2024, 13:37

Bolojan, liberal într-un partid care nu mai există

Bolojan, liberal într-un partid care nu mai există Ilie Bolojan și Klaus Iohannis în 2014, la Oradea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Din tot activul la vârf al Partidului Național Liberal, doar cinci inși au refuzat să intre în concubinaj cu PSD-ul. Doi dintre aceștia sunt bihoreni, Ilie Bolojan și Florin Birta. După ce în ultimii ani au înghițit cu noduri alianța cu comuniștii, se pare că de data asta nu i-au mai ajutat nici cantitățile mari de lămâie.

Urmașii degenerați ai Brătienilor au decis să mărșăluiască sub flamura roșie și să vezi de acum înainte de ce vor avea parte. Ce de secere! Ce de ciocane!

Toată această alianță este justificată prin nevoia de a stopa forțele extremiste și, în plus, de a asigura stabilitate într-un context geopolitic complicat.

Când e vorba de extremiști, nu înțeleg cu ce sunt mai buni liberalo-pesedișitii, care îndatorează țara cu 4 miliarde de euro pe lună, decât idioții utili ai Moscovei, care vor să ne scoată din UE? La final, și unii, și alții vor șterge România de pe hartă. Alianța aplică model grecesc, acela de a trăi „pe caiet”, dar istoria ne arată că vecinilor noștri le-au trebuit aproape 20 de ani să iasă la liman după dezmățul financiar.

Alianța PNL PSD nu-i împiedică pe ruși să ne ia ca din oală. Dacă n-am fi în NATO, Putin nu s-ar împiedica de alde generalul Ciucă și fratele lui Ciolacu. Toate aceste manevre sunt făcute cu un singur scop: ca adormitul de la Cotroceni să prindă un post afară, indiferent unde, numai să nu stea în țara care a început să-i pută.

Când ministrul de Finanțe spune în presa străină că avem nevoie de 7 ani pentru a reduce deficitul la 3%, prim-ministrul îi întoarce spatele. Ciolace, ai grijă, că gestul s-ar putea să te doară! Ca să ajungem pe linia de plutire nu e necesar să distrugem zona privată, ci să facem ordine în cheltuielile bugetare. Cu jumătate de milion de bugetari mai puțin - oricum aveam de două ori mai mulți ca Polonia, raportat la populație - s-ar face economii de un miliard de euro pe lună.

Dacă tot vrea premierul să introducă impozitul progresiv, propun să înceapă cu pensiile speciale. De ce să dai îndemnizații de ședință membrilor din consiliile de administrație dacă firmele manageriate de ei sunt pe pierderi? Ar fi o grămadă de zone în care hemoragia financiară poate fi stopată, dar borhotul liberalo-pesedist vrea „stabilitate”, adică să nu se schimbe nimic, pentru că lor le convine situația.

Și uite așa au rămas liberalii bihoreni fără partid și țara fără speranțe...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
În doar 3 ani...
În doar trei ani, începând din 2021, PSD și PNL au plătit peste 257 de milioane de lei pentru știri pozitive în mass-media, Digi + Antene + etc. Adică aproape 52 de milioane de euro. Cu un milion mai mult decât a costat construcția spitalului „„Dăruiește viață”, la inițiativa unei asociații, dedicat copiilor bolnavi de cancer, făcut din donații de la oameni și firme. Eu zic că merită votați în continuare!
Postat 24 Februarie 2024, 22:51 de georgemarian
alooo, usr? iar dormiti?
radiografie perfecta facuta de KP. (sudistii decid tot) """ aveti idee unde e usr local, ce fac concret si public pentru a castiga voturi la alegeri?
Postat 24 Februarie 2024, 21:40 de roger
Bolojan nu este liberal, așa că nu contează ce vrea și nu vrea în PNL.
Bolojan este un pui de neo-comunist rural, cu aere dictatoriale și fițe de prădător. Iar la cei ca el nu se află profesionalism, ci multă determinare și căpoșenie, după modelul ceușist care lasă în urmă ceea ce se caracterizează prin mult pornit, dar prost făcut. Pe de altă parte, PNL nu este nici național și nici liberal, pentru că "prin noi înșine" este doar o sintagmă goală de conținut, iar "economia de piață liberă" care ar trebui să-i sintetizeze ideologia, se rezumă la cocoșirea contribuabililor strict în interesul câtorva doar. PNL este partidul cel mai populat cu informatori și delatori, fiind și urmașul bufonilor și măscăricilor politici pe care îi creiona atât de bine Caragiale, în tandem cu PNȚ. Așadar, i-a venit timpul istoric să dispară din peisaj, ca să lase locul lor de habarniști desăvârșiți unor reprezentanți ai mediocrității absolute, care cosmetizează doctrina unică a oportuniștilor și mercenarilor care, în lipsă de alte ocupații, se maschează în politruci. Ce naiba de partid politic românesc e acela, care ia poziția de drepți la orice scamatorie care i se impune de la nivelul raftului de sus al unui "dulap săsesc", care este de fapt o imitație de gauleiter cu aspect de marionetă?
Postat 24 Februarie 2024, 18:22 de KP
Care doi?
În situația dată,unu plus unu fac tot unu.Părerea mea!
Postat 24 Februarie 2024, 14:25 de nealiniat
Aici sunt banii dvoastra!
Cu ei partidele au cumparat media, centrala, locala... Au ramas o mana de publicatii si de publicisti in online care se bat cu propaganda acestui monstru, usl 2.0. ebihoreanul.ro nu e printre cei putini. Dovada (si) acest articol, vine alaturi de miile publicate in favoare gastii penale in frunte cu birtinezul.
Postat 24 Februarie 2024, 14:21 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON