URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Februarie 2024, 20:12

Șeful PSD Bihor, Aurel Mohan, despre comasarea alegerilor locale-europarlamentare și liste comune la PE: „Poate să lucreze stânga cu dreapta și dreapta cu stânga”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Noul președinte interimar al PSD Bihor, Aurel Mohan, care a participat la reuniunea Consiliului Politic Național al partidului în care a fost aprobată „propunerea” comasării alegerilor locale cu europarlamentarele și liste comune cu PSD la scrutinul european, afirmă că aceasta a fost votată în unanimitate.

„Poate să lucreze stânga cu dreapta și dreapta cu stânga”, spune Mohan, convins că „este o soluție în interesul României”.

La PSD, unanimitate

„În ședința Consiliului Politic Național (n.r. - din care fac parte șefii de organizații județene ale PSD, miniștrii PSD și premierul) a fost prezentată propunerea conducerii partidului, care a fost luată în urma unei analize geostrategice și de dezvoltare, ca o soluție pentru a continua dezvoltarea României, în interesul cetățenilor. Cam aceasta a fost ideea. S-a supus la vot și s-a votat în unanimitate, deci și eu am votat pentru”, a declarat pentru BIHOREANUL, miercuri seară, Aurel Mohan.

Este de menționat că, în schimb, în Biroul Politic Național al PNL au votat pentru comasarea alegerilor și liste comune la PE 48 de membri, 2 s-au abținut și doar 5 - între care și bihoreanul Ilie Bolojan - s-a împotrivit deschis.

„Puțin atipic”

Întrebat de BIHOREANUL cum își imaginează că ar funcționa o nouă „USL.2” și în campanie activiștii PNL și cei ai PSD să îndemne împreună românii să voteze lista comună a celor două partide pentru alegerile europarlamentare, dar în același timp reprezentanții PSD și PNL să se atace reciproc în lupta pentru funcțiile de primari, președinți ai consiliilor județene și consilieri locali și județeni, Mohan a recunoscut că situația este „puțin atipică”.

„Este puțin atipic, dar dacă ne uităm la scopul comun, ca să fie o guvernare stabilă, poate să lucreze stânga cu dreapta și dreapta cu stânga, chiar dacă mai sunt frecușuri în unele locuri. Dacă se urmărește scopul comun, eu zic că este cea mai bună soluție pentru România”, a spus președintele interimar al PSD Bihor, Aurel Mohan.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Cu ambele mâini necurate
Este corectă exprimarea cu stânga și dreapta deoarece aceștia au furat cu ambele mâini (PSD + PNL) de 34 de ani și încă vor să mai fure.
Postat 23 Februarie 2024, 05:17 de georgemarian
Din ciclul: Sa nu uiti, Darie! Alegerile parlamentare 2000
PDSR-PUR-PSDR, adica PSD:37,09%. PRM, adica AUR+SOS:21,01%. PNL:7,48% iar PD, apoi PDL azi PNL: 7,58%, impreuna 15,06%. Cam atat vor scoate si in 2024! Mai ungurii cu vesnicul 5%, si pun de-o guvernare!
Postat 22 Februarie 2024, 10:35 de pinonel
@KP
"Restul țin de cantitatea de baliverne împrăștiate de politruci ". Este exact ce faci tu!
Postat 21 Februarie 2024, 21:18 de Biggie
@KP
Iar te-a apucat ciuma, holera, clanul birtinezilor? In sfarsit ti-ai dat seama ca neterminatii vor castiga si urmatoarele alegeri. Linisteste-te, ar face-o si fara psd. Atentie la vene. Sa nu-ti crape!
Postat 21 Februarie 2024, 21:17 de Biggie
Slăbuț ca politician, Mohan bate câmpii pe pajiștea doctrinară.
În România nu există "stânga" și nici "dreapta". În România există patru ideologii politice de referință ... mediocritatea, amatorismul, mercenariatul și oportunismul. Restul țin de cantitatea de baliverne împrăștiate de politruci ... că politicieni nu mai există.
Postat 21 Februarie 2024, 21:11 de KP
PSD Bihor va fi în continuare o cantitate neglijabilă pentru PNL Bihor.
Spre deosebire de impactul național al contopirii ciumei roșii cu holera galbenă, care poate însemna îngroparea liberalilor de către socialiști, la Bihor rămâne pe poziții "clanul birtinezilor" care, pe următorii patru ani, nu bor mai avea niciun fel de opoziție ... nici măcar simbolică. Doar pe la jumătatea următorului mandat o să fie vizibilă "lupta de clasă", care va duce la dizolvarea "binomului" PSDNL și trimiterea tuturor acestor "neterminați" la origini.
Postat 21 Februarie 2024, 21:05 de KP
AUR e un pericol pt Romania
A durat mult sa aiba si PSD bihor un om normal la conducere.
Postat 21 Februarie 2024, 20:33 de bogdan1
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON