URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
21 Februarie 2024, 20:12

Șeful PSD Bihor, Aurel Mohan, despre comasarea alegerilor locale-europarlamentare și liste comune la PE: „Poate să lucreze stânga cu dreapta și dreapta cu stânga”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Noul președinte interimar al PSD Bihor, Aurel Mohan, care a participat la reuniunea Consiliului Politic Național al partidului în care a fost aprobată „propunerea” comasării alegerilor locale cu europarlamentarele și liste comune cu PSD la scrutinul european, afirmă că aceasta a fost votată în unanimitate.

„Poate să lucreze stânga cu dreapta și dreapta cu stânga”, spune Mohan, convins că „este o soluție în interesul României”.

La PSD, unanimitate

„În ședința Consiliului Politic Național (n.r. - din care fac parte șefii de organizații județene ale PSD, miniștrii PSD și premierul) a fost prezentată propunerea conducerii partidului, care a fost luată în urma unei analize geostrategice și de dezvoltare, ca o soluție pentru a continua dezvoltarea României, în interesul cetățenilor. Cam aceasta a fost ideea. S-a supus la vot și s-a votat în unanimitate, deci și eu am votat pentru”, a declarat pentru BIHOREANUL, miercuri seară, Aurel Mohan.

Este de menționat că, în schimb, în Biroul Politic Național al PNL au votat pentru comasarea alegerilor și liste comune la PE 48 de membri, 2 s-au abținut și doar 5 - între care și bihoreanul Ilie Bolojan - s-a împotrivit deschis.

„Puțin atipic”

Întrebat de BIHOREANUL cum își imaginează că ar funcționa o nouă „USL.2” și în campanie activiștii PNL și cei ai PSD să îndemne împreună românii să voteze lista comună a celor două partide pentru alegerile europarlamentare, dar în același timp reprezentanții PSD și PNL să se atace reciproc în lupta pentru funcțiile de primari, președinți ai consiliilor județene și consilieri locali și județeni, Mohan a recunoscut că situația este „puțin atipică”.

„Este puțin atipic, dar dacă ne uităm la scopul comun, ca să fie o guvernare stabilă, poate să lucreze stânga cu dreapta și dreapta cu stânga, chiar dacă mai sunt frecușuri în unele locuri. Dacă se urmărește scopul comun, eu zic că este cea mai bună soluție pentru România”, a spus președintele interimar al PSD Bihor, Aurel Mohan.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Cu ambele mâini necurate
Este corectă exprimarea cu stânga și dreapta deoarece aceștia au furat cu ambele mâini (PSD + PNL) de 34 de ani și încă vor să mai fure.
Postat 23 Februarie 2024, 05:17 de georgemarian
Din ciclul: Sa nu uiti, Darie! Alegerile parlamentare 2000
PDSR-PUR-PSDR, adica PSD:37,09%. PRM, adica AUR+SOS:21,01%. PNL:7,48% iar PD, apoi PDL azi PNL: 7,58%, impreuna 15,06%. Cam atat vor scoate si in 2024! Mai ungurii cu vesnicul 5%, si pun de-o guvernare!
Postat 22 Februarie 2024, 10:35 de pinonel
@KP
"Restul țin de cantitatea de baliverne împrăștiate de politruci ". Este exact ce faci tu!
Postat 21 Februarie 2024, 21:18 de Biggie
@KP
Iar te-a apucat ciuma, holera, clanul birtinezilor? In sfarsit ti-ai dat seama ca neterminatii vor castiga si urmatoarele alegeri. Linisteste-te, ar face-o si fara psd. Atentie la vene. Sa nu-ti crape!
Postat 21 Februarie 2024, 21:17 de Biggie
Slăbuț ca politician, Mohan bate câmpii pe pajiștea doctrinară.
În România nu există "stânga" și nici "dreapta". În România există patru ideologii politice de referință ... mediocritatea, amatorismul, mercenariatul și oportunismul. Restul țin de cantitatea de baliverne împrăștiate de politruci ... că politicieni nu mai există.
Postat 21 Februarie 2024, 21:11 de KP
PSD Bihor va fi în continuare o cantitate neglijabilă pentru PNL Bihor.
Spre deosebire de impactul național al contopirii ciumei roșii cu holera galbenă, care poate însemna îngroparea liberalilor de către socialiști, la Bihor rămâne pe poziții "clanul birtinezilor" care, pe următorii patru ani, nu bor mai avea niciun fel de opoziție ... nici măcar simbolică. Doar pe la jumătatea următorului mandat o să fie vizibilă "lupta de clasă", care va duce la dizolvarea "binomului" PSDNL și trimiterea tuturor acestor "neterminați" la origini.
Postat 21 Februarie 2024, 21:05 de KP
AUR e un pericol pt Romania
A durat mult sa aiba si PSD bihor un om normal la conducere.
Postat 21 Februarie 2024, 20:33 de bogdan1
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON