URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 28 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Februarie 2024, 18:01

Doar 5 lideri liberali au votat împotriva listelor comune cu PSD la europarlamentare. Bolojan: „E o eroare politică”

Doar 5 lideri liberali au votat împotriva listelor comune cu PSD la europarlamentare. Bolojan: „E o eroare politică” foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Marea majoritate a membrilor Biroului Politic Național PNL au votat, în ședința de miercuri, pentru comasarea alegerilor și liste comune la europarlamentare cu PSD. Concret, 58 de lideri PNL au votat pentru, doar 5 au votat împotrivă și 2 s-au abținut, între cei care s-au declarat împotrivă numărându-se și președintele PNL Bihor, Ilie Bolojan.

Informația a fost publicată miercuri, pe surse, de presa centrală, înainte cu câteva ore ca liderii PNL și PSD să facă publică oficial decizia luată.

Ședința liberalilor a fost una cu scântei, menționează site-urile centrale.

„Bolojan a spus că participarea la liste comune cu PSD „este un dezastru și ne pierdem identitatea și nu o să mai revină electoratul la viitoarele alegeri spre PNL””, scrie G4Media.ro.

Adevărul.ro notează că Bolojan, fost secretar general al PNL (în 2015 - n.r.), „a susținut în ședință că este o eroare politică mergerea pe listă comună cu PSD, pentru că o astfel de alianță dezavantajează la urne ambele partide”.

„Este o eroare să facem liste comune la europarlamentare”, ar fi declarat Bolojan, potrivit Digi24.

Un alt lider PNL din teritoriu a fost mai plastic. Președintele PNL Vâlcea, Cristian Buican, a spus că „dacă ne prostituăm, să ne prostituăm total, să o facem și la locale”.

Printre cei care au mai criticat măsura se numără și Robert Sighiartău și Ioan Turc, primarul din Bistrița - Năsăud.

Anunțul oficial privind comasarea alegerilor europarlamentare și candidarea pe listă comună PNL-PSD urmează să fie făcut miercuri seară, la ora 19, de liderii celor două formațiuni.

Miercuri, de la ora 16, ambele partide au avut, simultan, ședințe, pentru ca liderii partidelor să se exprime în legătură cu decizia.

Potrivit unor surse politice, alegerile locale vor fi comasate cu cele europarlamentare pe 9 iunie, iar PSD și PNL vor candida pentru Parlamentul European pe liste comune.

UPDATE:

Întrebat după ședință de jurnaliști despre obiecțiile lui Ilie Bolojan față de listele comune PNL – PSD la europarlamentare, Nicolae Ciucă, președintele liberalilor, a răspuns scurt: „Este părerea dumnealui”. El a adăugat că au existat dezbateri în ședința de miercuri, dar apoi s-a votat și decis adoptarea acestor liste comune.

Hotnews.ro mai notează că, întrebat dacă se teme că, în eventualitatea unui eșec la alegeri, Ilie Bolojan și Emil Boc îi vor lua partidul, Ciucă a răspuns: „Nu mi-e frică de nimic”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
O vorbă
din popor spune așa: câinele moare de drum lung și pro5tul de grija altuia. Postacii de partid nu știu de ce mor, recunosc...
Postat 22 Februarie 2024, 21:49 de Dani_el
Prins bine de tot în insectarul lui Coldea și a lui Kovesi ...
... această unificare, care în nici un an se va sparge în multe bucățele, i-a încurcat foarte rău ploile lui Bolojan. Disperarea e mare, pentru că nu mai poate fugi de la o nouă candidatură la Bihor și o să-l ajungă din urmă impostura și dovada habarnismului desăvârșit.
Postat 22 Februarie 2024, 08:28 de KP
ha, ha, ha!
Ca nu l-ati pomenit pe Câțu, treaca-mearga, da' sa-l omiteti pe birtaş , intaiul gospodar al urbei?! Cei cinci ,,opozanti" sunt, in ordine alfabetica:Birta Florin-Alin, Bolojan Ilie Gavril, Câțu Florin-Vasile, Sighiartău Robert-Ionatan, Turc Ioan. P.S. Il inteleg pe birtinez, stie ca nu va mai fi ce-a fost. Pe asta trufia il va pierde!
Postat 22 Februarie 2024, 06:28 de pinonel
O sa încerce PZD sa tragă tare
Dar la Oradea și Bihor nu o sa aibă noroc.
Postat 21 Februarie 2024, 23:19 de Sandu2100
Bolovane...
Bolovane ai perfecta dreptate si poate ca halianta asta o sa te debarce si o sa vina cu o propunere bomba la CJ Bihor la aceste alegeri. Gandest-te bine la viitorrul tau ca mizerabilii stau la spatele tau gata sa iti ia capul! Viitorul suna....rau pentru toata catelaria, doar dulaii or sa iasa bine.... si air ne vor spune catrebuie sa avem rabdare 4 ani si la urmatoarele alegeri trebuie sa alegem pe cine trebuie nu asa ca acum! \Da si eu le traqg teapa, am sa votez impotriva constiintei mele si am sa votesza cu cei mai gretosi populisti din piata, numa asa!
Postat 21 Februarie 2024, 22:25 de scortosul
KP, iti dai seama ce nedumerita
va fi "pulimea" acum in urma acestei sarabande executata impecabil?unde mai sunt galetile cu ulei si orez aduse de PSD inainte de vot,cum se vor sifona banii acum in tandem cu dusmanul,se intreaba PNL-isti consternati multi intre ei?cand Creatorul iti ia mintile, asta una dintre situatii!
Postat 21 Februarie 2024, 21:18 de florea
"Ciuma roșie" înghite "holera galbenă".
Clasic sau, în cazul acesta, tradițional autohton pentru mediocritatea socialistă care salvează astfel amatorismul liberal, prin prisma "firmanului" adus de la sediul axei Washington - Bruxelles. În numele "stabilității" va veni în următorii ani, în România cel puțin dacă "binomul" acesta reușește să rămână la putere, cea mai mare instabilitate socială și economică văzută vreodată de români în ultimii 34 de ani.
Postat 21 Februarie 2024, 20:56 de KP
Cand
a fost debarcat liderul PNL Orban, singurul lider marcant al respectivului partid care s-a opus in trecut la crearea USL,cum a votat cea mai mare delegație din Romania participantă la eveniment? Nu vă asumați nicio responsabilitate pentru calea spre dezastru pe care a luat-o PNL? Vedeți că și la Bihor o luați pe aceeași pantă!Nu in sus!
Postat 21 Februarie 2024, 20:01 de nealiniat
Cine?
Cine e Bolojan la Bucuresti? El conteaza in partid cat o guma de mestecat pe talpa pantofului. Nimeni nu vrea un nebun in preajma, astia ca Bolojan sunt niste paria, niste marginalizati.
Postat 21 Februarie 2024, 19:30 de sanduivanov
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON