URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Februarie 2024, 12:48

Bolojan, despre motivul opoziției față de listele comune cu PSD: „Voi explica în mai”

Bolojan, despre motivul opoziției față de listele comune cu PSD: „Voi explica în mai” foto: Arhiva INQUAM Photos / Raul Stef
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Președintele PNL Bihor, Ilie Bolojan, care, la fel ca președintele PNL Oradea, Florin Birta, a votat împotriva unei liste comune cu PSD la alegerile europarlamentare din luna iunie, afirmă că va face publice motivele opoziției sale în campania electorală.

„Voi explica în mai”, a declarat Bolojan BIHOREANULUI, joi dimineață, refuzând să dea amănunte, în ciuda insistențelor reporterului. „Mai mult decât am spus în Biroul Politic Național nu pot spune acum. Nu dau alte declarații acum”, a pus punct discuției președintele PNL Bihor.

Reacția publică, lapidară, survine după ce miercuri, împreună cu președintele PNL Oradea, Florin Birta, Bolojan a votat împotriva unei liste comune cu PSD la alegerile europarlamentare, la fel ca aceștia împotrivindu-se doar alți patru reprezentanți liberali din Biroul Politic Național al PNL.

Nici Florin Birta nu și-a explicat încă public votul de miercuri din BPN.

„Este o eroare să facem liste comune la europarlamentare. Este un dezastru, ne pierdem identitatea și nu o să mai revină electoratul la viitoarele alegeri spre PNL”, a spus liderul din Bihor în ședința BPN, fără a reuși să-și convingă colegii să își asume o poziție cu adevărat liberală, „prin noi înșine”, adică să meargă în alegeri prin propriile forțe, așa cum conducerea PNL stabilise în toamna anului trecut.

De altfel, miercuri seară, întrebat ce s-a întâmplat între decizia din noiembrie ca PNL să meargă singur în alegeri şi cea de acum cu liste comune cu PSD, președintele partidului, Nicolae Ciucă, a răspuns: „Absolut nimic. A ne duce mai departe această asumare, candidând cu propriii noştri candidaţi de primari pe liste proprii”.

În reuniunea BPN, reprezentanții partidului au decis cu 58 voturi pentru, 2 abțineri și 5 împotrivă atât comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare, pe data de 9 iunie, cât și ca PNL să se prezinte în fața alegătorilor pe o listă comună cu PSD.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
KP
Stai ma liniștit mai, tot Bolojan o sa câștige, cu tot cu insectarele de pe antene și realități. Realitatea e ca Bolojan face pt cetățeni ce nu a făcut nimeni in Romania pt cetățeni, și pt asta va fi votat tot cu majoritate.
Postat 23 Februarie 2024, 20:23 de Sandu2100
Astept surpriza din luna mai
Iepurele sare de unde nu te astepti, cărtile sunt deja facute.
Postat 22 Februarie 2024, 20:37 de Maikeltroll
Bolojan este prins bine de tot în insectarul lui Coldea.
Oficializarea coagulării PSDNL îl scoate pe BIG din orice competiție politică de nivel național, iar asta e mare durere pentru el. Nu mai poate fugi din Bihor și să lase-n urmă haosul și prăduiala la care s-a dedulcit.
Postat 22 Februarie 2024, 20:28 de KP
@sanduivanov
Pai valea linistit spre bukale si lasa-ne pe noi sa fim brosti pe aici. Călătorie sprîncenată!
Postat 22 Februarie 2024, 19:35 de nihil
Nu va agitatie!
Nu va agitati!!! Pentru comunisti ei sint terminati. Iar pentru birtinezul nici atita. El de pe fotoliul de presedinte de Bihor va fi dus la cimitir. Nu uitati ca toti pocaitii voteaza cu fratele si nu sint putini in Oradea. Deci scaunul este pe viata!
Postat 22 Februarie 2024, 19:24 de Piranda
Dom'Bolo,
cine va mai fi interesat în mai de argumentele deciziei din februarie,au aștepți ca argumentele să se producă?
Postat 22 Februarie 2024, 18:50 de nealiniat
Pnl =Pntcd
PNL e pe cale de disparitie, Bolojan =Putin=Sosoaca, vor ajunge la groapa de gunoi a istoriei. Aici in Bihor la prostime prinde bolovanu, la Bucuresti e egal cu zero.
Postat 22 Februarie 2024, 18:22 de sanduivanov
Are dreptate Bolojan
Acesta e începutul sfârșitului pentru PNL. La alegerile din 2028 ei nu vor mai exista. Posibil nici PSD. Vor fuziona într-un PSL. Sa vedem Bolojan ce va face. Va rămâne în noul partid, va înființa altul sau se va retrage din politică?
Postat 22 Februarie 2024, 15:50 de CivisUlpianum
@TheSolarConnection
La vremea respectiva si PNL a asimilat PNTCD.
Postat 22 Februarie 2024, 14:57 de Riviera
Pinonel
O sa mai fie încă 20 de ani Bolojan, avem nevoie de oameni ca el. Nu și de oameni ca tine.
Postat 22 Februarie 2024, 14:50 de Sandu2100
Pestele mare il inghite pe cel mic
Ocazional pestii cei mici, daca se unesc, pot sa-l puna pe fuga, sa-l invinga pe cel mare. Companiile mari le "inghit", sau in cazuri mai fericite le cumpara. Le dau si celor acaparati ceva pt pierderea suferita. Asta e legea care functioneaza pe Pamant. Revenind la cazul de fata, avem doua partide care se considerau mari. Au fost mari. Nu mai sunt ce erau odata, iar ei stiu asta. In momentul de fata doar impreuna mai reusesc sa faca fata celor care vin din urma. PSD are in jur de trei sferturi din actiuni, iar PNL un sfert (cu aproximatie) in acest parteneriat conjunctural. Sondajele mai corecte arata acest lucru.
Postat 22 Februarie 2024, 14:49 de TheSolarConnection
"Mama voastră de comuniști" comisarul Paraipan
."...fiindcă în mai vine vremea caldă, iese soarele, lumea umblă mai mult pe jos și va fi greu să stai lîngă oamenii din PSDeu: le put picioarele!"
Postat 22 Februarie 2024, 13:07 de pupinjuristu
Lasa-ne, ilie!
Dupa 20 de ani e timpul sa faci un pas in spate. Nu singur, impreuna cu alaiul de pupincuristi cu care te-ai inconjurat. Suntem siguri ca nu veti muri de foame.
Postat 22 Februarie 2024, 13:04 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON