URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Iunie 2014, 16:20

Bodea, anchetat pentru discriminare: "M-am legat de UDMR, nu de cetăţenii maghiari"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Într-o conferinţă de presă desfăşurată vineri, senatorul liberal Cristia Bodea le-a spus jurnaliştilor că înainte cu o zi a fost audiat la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) în legătură cu plângerea făcută săptămâna trecută de deputatul UDMR Szabo Odon.

Cum se ştie, Bodea s-a ales cu această plângere după ce în urmă cu două săptămâni a criticat două iniţiative legislative prin care "UDMR încearcă un şmen pentru angajarea a mii de etnici maghiari în instituţiile publice din toată ţara", spunând că politicienii maghiari "violează statul român", că nu înţelege de ce aceştia "vomită" când trebuie să vorbească româneşte şi că i-ar trimite la psihiatru.

Declaraţiile au fost catalogate de Szabo Odon ca fiind "jignitoare" la adresa maghiarimii din România, liderul UDMR Bihor considerând totodată că nu e o coincidenţă faptul că două statui din Parcul Petofi - cea a principelui Gabor Betlen şi bustul poetului Jozsef Attila - au fost "împroşcate cu vopsea" la scurt timp după declaraţiile lui Bodea.

"La audierile de ieri, am spus că e o poziţie pur politică, raportată la proiectul de lege iniţiat de colegii din Camera Deputaţilor a domnului Szabo Odon. Le-am spus că acest proiect a fost respins, a primit aviz negativ de la 3 comisii ale Senatului, ceea ce dovedeşte că eu am înţeles - şi că toţi ceilalţi senatori, vreo 30, de la toate partidele, au înţeles acelaşi lucru ca şi mine - că se încearcă o forţare a legii şi o extindere a drepturilor exagerate", a spus senatorul.

Liberalul a ţinut să sublinieze că "poziţiile pe care le-am avut în acea conferinţă de presă nu au legătură cu cetăţenii de naţionalitate maghiară". "Mesajele mele au fost pur către politicienii UDMR, pentru că eu n-am auzit cetăţean maghiar să se plângă că are nevoie de o suprareglementare a limbii materne, i-am auzit doar pe cei de la UDMR. Deci poziţiile mele politice nu au fost anti etnice, nu am incitat la ură etnică şi nici nu cred că au stimulat pe cineva să vopsească statui. Aşa mă pot aştepta că dacă-l critic mult pe Crin Antonescu sau pe Iohannis, să mă trezesc că e vopsită statuia lui Brătianu. Sau nu ştiu pe cine ar putea vopsi ăştia dacă aş critica PSD în continuare, că n-avem niciun Stalin pe aici", a spus el ironic.

"Acuma, că eu folosesc nişte tehnici jurnalistice, exagerând nişte lucruri pentru a pune în valoare ideile pe care le susţin, e altceva", a spus Bodea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
confuzie
Această opinie, de atac general la adresa tuturor maghiarilor din România este o armă mârsavă şi josnică a partidului etnomafiot UDMR, care s-a autoproclamat unic reprerezetant a tuturor cetăţenilor de limbă maghiară din această ţară. Nu este aşa cum speră ei. Nici 40 % din maghiari nu se consideră reprezentaţi protejaţi de ei, cum nu sunt nici votanţii lor. Scorurile electorale obţinute sunt datorate şi absenteismului electoral al Românilor, care asigură menţinerea procentelor pe ţară. Absenteismul de scârbă, votarea cu alte partide maghiare, sunt o realitate pe care udmr-iştii nu vor s-o privească faţă în faţă. se ascund după deget. Orice declaraţie anti-udmr. nu este privită ca antimaghiară de mult , de cărte această etnie.
Postat 23 Iunie 2014, 12:49 de Jozsef
din Ardeal
Nici o problema domnu Badea.
Postat 21 Iunie 2014, 22:30 de unguru
Dama cu camelii
de fapt ca roman ma simt discriminat in propria mea tara de cate li se ofera acestora ca sa ne batjocoreasca cat vor si cand vor . 1. Retrocedari cu acte false 2. Distorsionarea adevarului istoric referitor la ,,descalecat" 3. Sustinerea cu orice pret a secesionismului . 4. Mereu plansa discriminare , desi Romania le plateste curentul , apa , taxele la scoli retrocedate etc
Postat 21 Iunie 2014, 09:35 de Foghis
PCR transpatinic. Ep. Războiul ”popularilor” de Bihor.
”Într-o conferinţă de presă desfăşurată vineri, senatorul liberal Cristia Bodea le-a spus jurnaliştilor că înainte cu o zi a fost audiat la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) în legătură cu plângerea făcută săptămâna trecută de deputatul UDMR Szabo Odon.” - Aşa vă trebuie dle Bodea. 1. In loc sa aplicati, la alegerile din 2012, nomenclaturii UDMR-PPMT-PCM un ”Mohacs”, v-ati ocupat doar de Victor Viorel si echipa sa. 2. Oare câte ”călugărite”, unele si traseiste politic, au trimis pseudoamazoanele si ”locotenentii” dlor Popa, Bolojan, Mang şi Muresan in BSV-uri? Si in acest mod USL Bihor a pierdut destule voturi, permitand intrarea UDMR in Parlamentul Romaniei, deci si a colegului dvoastra care v-a pârât. Ce sa mai vorbim de activitatea de mobilizare la vot a alegătorilor USL, desfasurata de unii dintre (pseudo)activistii PNL/USL, în comparatie cu a celor din UDMR-PPMT-PCM. II. Şmenul la care va referiti dureaza inca din perioada CDR-ului, asa ca nu va mai tot plangeti. III. După modelul de tandem: Popa-Ghilea, pe cand si un tandem Bodea-Szabo Odon? IV. În loc de concluzii: God bless România! P.S. ”Multe succesuri” şi …Szervusztok!
Postat 21 Iunie 2014, 06:09 de stefan
Foarte bine Bodea !
Scoate-i in afara legii ! udmr, trebuie scos in afara legii ! Cauta sprijin in Parlament la alti parlamentari si sa-i scoateti in afara legii ! Nu are nimeni nimic cu cetatenii unguri. Vorbim aici de formatiunea politica antiromaneasca udmr.
Postat 20 Iunie 2014, 18:41 de Vot
Bodeo, totuşi întreabă tandemul Popa-Ghilea ce să faci !?!
Nu de alta, dar peste ceva timp te pomeneşti că ajungi faci parte dintr-un partid mai "măricel", rezultat din fuziunea cu o parte din UDMR !?! Înţelegi acum de ce nu trebuie să faci politică de niciun fel, pentru că nu ai "legătură" cu subiectul !?!
Postat 20 Iunie 2014, 17:53 de Carp III
Bodeo, nici nu-i băga în seamă dar răspunde-le la fel !?!
Pierzi vremea şi dacă te apropii de cei care te cheamă la o aşa-zisă declaraţie !?! Ai imunitate pe orice fel de decalaraţii "politice", aşa că poţi ieşi într-o conferinţă de presă şi să le transmiţi ceea ce este deja cazul ... spunând: "Mergeţi în pizzzzzz...lui...da...mama" voastră !?! După care să adugi: "... dar acum, nu când vă vine vouă să vă deplasaţi spre locul indicat" !?!
Postat 20 Iunie 2014, 17:49 de Carp III
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON