URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Decembrie 2022, 12:40

BMW angajează români pentru uzina din Debrețin, aproape de Oradea. Ce posturi se caută

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Grupul BMW a anunţat că vrea să atragă şi forţă de muncă din România pentru uzina care se construieşte la Debreţin, la aproximativ 75 de kilometri de Oradea.

Grupul nemţesc caută angajaţi români

"Da, dorim să atragem angajaţi români care cunosc limba engleză şi/sau maghiara. Avem în plan campanii ţintite de asemenea pentru categorii selectate de joburi în viitor", a declarat pentru Ziarul Financiar dr. Áron Szekeres, BMW Manufacturing Hungary Kft, Head of HR Marketing and Recruitment.

Conform sursei citate, în urmă cu o jumătate de an, directorul uzinei BMW din Debreţin, Hans-Peter Kemser, afirma că echipa va creşte de la 100 de angajaţi (în iunie 2022) la peste 1.000. În plus, alţi 500 vor fi recrutaţi pentru pro­ducţia de baterii.

"Ţinta este să recrutăm pentru poziţiile de management în toate tehnologiile cu specialişti unguri", arătau atunci reprezentanţii BMW, precizând că se vor concentra pe recrutări din zona Debrecen şi partea de est a Ungariei, dar fără a menţiona România.

Ce angajați caută BMW în România

Totuşi, arată ZF.ro, BMW a demarat o campanie de recrutare inclusiv în România pe reţelele sociale în care prezintă lista de posturi disponibile pre­cum specialist în mentenanţă, tehnician su­port în producţie sau specialist în auto­mati­zare.

"Căutăm cu interes noi colegi cu puternice cunoştinţe tehnice şi experienţă în electrică, mecatronică, întreţinere robotică şi inginerie. De asemenea, deschidem mai multe poziţii în departamentul de calitate şi managementul lanţului de aprovizionare şi posturi de inginerie în noul modul energie. Experienţa în industria auto este una binevenită. Oferim salarii competitive şi beneficii pe care le vom comunica celor care vor intra în cadrul procesului de selecţie", au explicat reprezentanţii grupului.

Vezi aici joburile oferite de BMW pentru fabrica din Debrețin!

Angajați pregătiți la Oradea

Aşa cum BIHOREANUL a arătat, grupul german BMW şi-a propus să producă în fabrica din Debreţin, ce va fi întinsă pe un teren de 400 de hectare, circa 150.000 de maşini electrice pe an.

Mai mult, începând din 2025, producătorul german va produce baterii electrice pentru viitoarea generaţie de maşini electrice.

Inițial, grupul a estimat o investiție un miliard de euro, pe care a anunțat, însă, luna trecută, că o dublează.

De altfel, ziarul nostru a arătat cum investiţia vizează şi România, mai cu seamă judeţul Bihor.

În luna octombrie BIHOREANUL a anunțat că, în premieră pentru Oradea, Universitatea din Debreţin a început să pregătească viitori ingineri mecanici recrutaţi din rândul absolvenţilor de liceu din Bihor şi judeţele vecine.

Cursurile în limba maghiară, gratuite, sunt o motivaţie solidă pentru tineri, care ştiu că inginerii vor fi la mare căutare, în viitorul apropiat, în Ungaria. 

Specializarea funcţionează în cadrul Universităţii Creştine Partium, instituţie privată susţinută financiar tot cu bani de la Budapesta, care asigură spaţiile necesare procesului didactic. În schimb, Universitatea din Debreţin plăteşte profesorii, iar la finalul celor 7 semestre de studiu le va elibera studenţilor diplomele de licenţă.

Citiți pe această temă articolul „Școala „BMW”: Universitatea Debrețin pregătește la Oradea ingineri pentru viitoarea fabrică BMW din Ungaria”.

Cum va afecta fabrica BMW industria din Oradea

Așa cum BIHOREANUL a msi scris, construcţia fabricii BMW din Debreţin trebuia demarată în 2020, dar a fost amânată din cauza pandemiei, iar piatra de temelie s-a pus în vara acestui an, cu promisiunea că în 2024 va începe producţia de probă, iar un an mai târziu cea de serie.

În 2018, când BMW a anunţat investiţia, s-a speculat că prima opţiune a grupului german ar fi fost România şi că s-ar fi luat în calcul chiar construirea fabricii la Oradea.

Oficialii companiei au explicat la acea vreme că Ungaria a fost aleasă pentru că are infrastructura de transport bine pusă la punct şi este în Schengen. Chiar şi aşa, specialiştii se aşteaptă ca parcurile industriale din Oradea să fie populate de companii care vor lucra pentru BMW Debreţin, ceea ce înseamnă că sectorul automotive ar putea lua avânt şi aici.

Potrivit companiei, BMW Group își construiește prima fabrică la Debrețin pentru generația de modele Neue Klasse.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Roger
Se pare că au salarii bune angajații firmelor de pe Borsului, că nu comentează nimeni, și dacă baga și extra castiga mai mult ca la BEMEVE. Ei niciodată nu au comentat pe aici, doar câțiva propagandisti care cred ca se dedica în slujba cetățeanului comentează aiurea, și tot aia or sa vina cu conturi noi
Postat 11 Decembrie 2022, 00:50 de Sandu2100
salariile pe masa
inginerii sunt angajati in parcul industrialde pe borsuui cu salarii intre 2500-3500 net lunar. debrecenul ofera salarii de 1000-1500 euro net in acest moment (echivalent forinti). se anunta un meci interesant... **** bonus: ii invitam pe cei angajati la firmele de pe borsului sa ne spuna cat castiga in comentarii si cand au avut ultima marire de salariu.
Postat 10 Decembrie 2022, 19:35 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON