URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Ianuarie 2019, 13:56

"Bătaie de joc": Bălteşte apa în noua Piaţă 100 din Oradea. Află reacția ADP (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un cititor al BIHOREANULUI acuză "bătaia de joc" de la Piaţa 100, inaugurată la începutul lunii noiembrie, unde cea mai mare parte a sectorului auto nu este asfaltată, decât pe alei, iar apa bălteşte pe nisip şi pietriş, îngreunând astfel accesul posibililor clienţi spre maşinile care-i interesează.

Orădeanul nemulţumit de situaţie a făcut, duminică, mai multe fotografii în sectorul auto al noii pieţe Obor a oraşului, iar imaginile sunt lămuritoare: sectorul auto e plin de apă şi noroi. "Nu poţi intra în maşină. (n.r. - piaţa) E făcută în bătaie de joc, fără canalizare, doar nisip care ajunge tot în maşini", a subliniat cititorul BIHOREANULUI.

Întrebat despre această situaţie, directorul Administraţiei Domeniului Public (ADP) Oradea, Liviu Andrica, susţine că, de fapt, situaţia n-ar fi deranjantă şi că n-a primit alte reclamaţii pe această temă. Andrica recunoaşte că nu au fost asfaltate locurile unde sunt expuse maşinile "pentru economie", susţinând că asfaltarea lor ar fi însemnat o cheltuială în plus de circa 600.000 euro.

"Nu e necesară asfaltarea ca să expui o maşină. Cât despre situaţia de acum, putem spune că şi în oraş când ninge şi apoi se topeşte zăpada e apă pe trotuare şi pe şosele. Nu e o problemă care să perturbe activitatea din piaţă", a declarat Andrica, menţionând că sub toată întinderea Pieţei 100 sunt canale de drenare.

Potrivit acestuia, în decursul acestui an, peste pietrişul şi nisipul din sectorul auto se va mai pune un strat de piatră concasată. Andrica nu exclude ca, pe viitor, să se investească în asfaltarea sectorului auto, dar acest lucru nu se va întâmpla în mod cert în acest an. "Noi a trebuit să eliberăm amplasamentul de la vechea piaţă şi să o realizăm pe cea nouă, dar în timp corectăm ce e de corectat", asigură directorul ADP Oradea.

În sectorul auto taxa pentru expunerea unei maşini pe o săptămână este de 30 lei în sectorul neasfaltat, respectiv de 40 lei într-o zonă în care există, totuşi, asfalt.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Aș vrea să știu o singură lucrare făcută bine din seria de realizări ale lui Ilie !?!
Una singură vă rog, care a rezistat mai mult de 50% din perioada de garanție !?!
Postat 21 Ianuarie 2019, 17:22 de CrisDumi
Ba sper sa nu asfalteze!
pasiunea asta a romanului pentru asfalt inteleg ca vine din faptul ca de zeci de ani vrea sosele si nu gaseste. Dar haideti sa nu dam intr-o alta extrema pentru ca vor aparea alte probleme: cand iei o suprafata atat de larga de teren ca Piata100, de hectare intregi, trebuie sa tii cont de infiltrarea apelor pluviale. INFILTRARE (in sol) si Nu doar CAPTARE (in retele de canalizare), altfel vei avea probleme de inundatii in alte parti in oras. Nu poti asfalta suprafete atat de uriase de teren. Insa exista solutii - de la santuri (chiar si de suprafata), pana la bioswales, la inclinari controlate ale terenului, la pavele permeabile (beton permeabil sau pavele tip grilaj (sa nu ziceti ca vin pitzipoancele in tocuri sa isi caute masina secondhand in piata de tiganii si ca in drepturile omului exista acest drept fundamental la covor asfaltic pentru ca sa nu isi rupa tocul incepatorii))
Postat 21 Ianuarie 2019, 16:53 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON