URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 14 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Minerii au protestat la Oradea, pe motiv că pensiile lor au fost reduse drastic odată cu noua lege, care pune pe prim plan criteriul contributivității. Ei au mai puțini ani lucrați, pentru că aveau grupa de muncă zero și ieșeau mult mai devreme la pensie. Așa se face că, după noul algoritm, ortacii pierd bani mulți la pensie...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
12 Septembrie 2023, 18:30

Aquaparkul Nymphaea, bilanț la 7 ani de funcționare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aquaparkul Nymphaea din Oradea a împlinit, în 10 septembrie 2023, șapte ani de funcționare. De la an la an, parcul acvatic a devenit destinația turistică preferată pentru mulți români din întreaga țară, dar și pentru tot mai mulți turiști străini, din țări precum Austria, Germania, Franța, Polonia, Italia sau Olanda.

Peste 2 milioane de vizitatori

În cei șapte ani de funcționare, Aquaparkul Nymphaea a fost vizitat de aproximativ 2.107.000 persoane, bilanț afectat în mare măsură de perioadele în care activitatea a fost suspendată din cauza pandemiei.

Cei mai mulţi dintre turiștii care ne calcă pragul provin din județele învecinate (Cluj, Timișoara, Arad, Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Alba, Hunedoara), pentru care Oradea și Aquaparkul Nymphaea reprezintă destinația perfectă de petrecere a timpului liber. De asemenea, în ultimii ani, la Aquaparkul Nymphaea vin foarte mulți vizitatori de origine străină, din țări precum Austria, Germania, Franța, Italia, Olanda, Albania, Israel, Belgia, Canada, Croația, Danemarca, Spania, Finlanda, Ungaria, Insulele Feroe, Irlanda, Luxemburg, Republica Moldova, Norvegia, Polonia, Slovacia, Suedia, Ucraina, Rusia și chiar din SUA.

În toată această perioadă, Aquaparkul Nymphaea a înregistrat venituri totale în valoare de aproximativ 140 milioane lei (28 milioane euro) și un profit de 47,2 milioane lei (9,5 milioane euro).

Un plus de imagine pentru Oradea

Construirea Aquaparkului Nymphaea în Oradea a adus o importantă contribuție la imaginea orașului, locurile de cazare fiind la mare căutare în perioada sezonului estival. În luna august, spre exemplu, în municipiul Oradea, nu se mai găsesc locuri de cazare la hoteluri, pensiuni și nici măcar la apartamentele care se închiriază pe booking.com.

Aquaparkul Nymphaea reprezintă un partener important și pe piața forței de muncă, în prezent având nu mai puțin de 70 de angajați.

În toată această perioadă, de la inaugurare până în prezent, conducerea Administrației Domeniului Public Oradea a fost preocupată să mențină calitatea serviciilor la standardele obișnuite. Astfel, permanent, se derulează lucrări de revizie și reparații la bazinele interioare și exterioare, la toboganele interioare și exterioare, la vestiare, la zonele de alimentație, astfel încât clienții să fie primiți cum se cuvine.

Au fost depuse eforturi pentru reducerea timpului de așteptare la intrare (lucru posibil prin intermediul sistemului de achiziționare online a biletelor), la servitul mâncării, precum și pentru asigurarea unor servicii de curățenie adecvate și a unui program de divertisment pe măsură.

Astfel, zilnic, în perioada sezonului estival, au loc două sesiuni antrenante de aqua-zumba, iar în weekenduri și sărbători legale, sunt programate jocuri distractive pentru cei mici, lansări de baloane, petreceri cu spumă etc.

Proiecte în derulare

Administrația Domeniului Public Oradea are în curs de implementare două proiecte menite să atragă și mai mulți clienți la Aquaparkul Nymphaea, și anume: un bazin de înot și un hotel.

Pentru bazinul de înot, a fost finalizat studiul de fezabilitate. Conform acestuia, lungimea bazinului va fi de 20 m, lățimea de 10 m, iar adâncimea de 1,6 m. Valoarea investiției este estimată la aproximativ 900.000 euro, fără TVA.

Cât privește hotelul, societatea se află în prezent în curs de obținere a avizelor.

O investiție de peste 20 milioane de euro

Construit într-un an și jumătate pe locul fostului Ștrand Municipal, cu o investiție de 88,3 milioane lei (aproape 22 milioane de euro), bani proveniți din fonduri europene și de la bugetul local al Municipiului Oradea, complexul acoperă toate necesităţile pentru o zonă de recreere de calitate, întinzându-se pe o suprafață de 6,8 ha.

În partea de interior, vizitatorii au la dispoziție şase bazine, dintre care unul pentru prichindei - Corabia piraților, şi patru tobogane de diverse dimensiuni – „Anaconda”, „Vipera”, „Familia” și „Tornada”.

Pe lângă aceste facilități, o atractivitate sporită în interior o prezintă zona cu cele șase tipuri de saună, un bazin cu apă rece și zona de relaxare. De asemenea, vizitatorii se pot relaxa la baia turcească, unde au la dispoziție cinci bazine cu temperaturi de la 28 la 40 de grade, plus o cabină cu aburi și o zonă de relaxare.

Răsfățul poate continua în zona de tip wellness, cu o baie reconfortantă în saloanele jacuzzi VIP. Salonul solar, mesele de biliard și locul de joacă pentru copii de la etaj întregesc paleta largă de opțiuni pentru petrecerea timpului liber într-un mod cât mai plăcut. În subsolul clădirii principale, se află dulapurile, garderoba, grupurile sanitare și o cameră „Mama şi copilul”.

În exterior sunt cinci bazine: bazinul care face legătura cu interiorul, numit Meridianul 0, bazinul pentru adulţi „Laguna”, bazinul pentru copii „Prichindel”, bazinul cu valuri și bazinul cu tobogane. Cea mai mare atracție a Aquaparkului sunt cele şase tobogane exterioare, numite „Fulger”, „Avalanşă”, „Kamikaze”, „Curcubeu”, „Cobra” şi „Magic”.

Accesul în Aquapark este limitat la 2.400 de vizitatori pe timpul verii și 1.000 de vizitatori, în sezonul rece.

Administrația Domeniului Public Oradea
12.09.2023

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5471 RON
  • 1 EUR = 4.9752 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON