URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Februarie 2023, 13:53

Aproape 3.000 de bihoreni nu au un loc de muncă

Aproape 3.000 de bihoreni nu au un loc de muncă foto generic, arhivă / bursa locurilor de muncă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Rata șomajului se menține în Bihor la puțin peste un punct procentual, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Bihor anunțând că în județ 2.924 de oameni nu au loc de muncă, dintre care 1.560 femei.

Potrivit unui comunicat al AJOFM Bihor, la finalul lunii ianuarie, rata șomajului era de 1,25%, mai mare cu 0,03 puncte procentuale decât în luna precedentă, așadar o modificare greu de sesizat.

„Din totalul de 2.924 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Bihor, 1.094 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 1.830 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 2.130 de șomeri provin din mediul rural și 794 sunt din mediul urban”, a transmis AJOFM Bihor.

Împărțiți în grupe de vârstă, aproape un sfert dintre șomerii bihoreni, 687 la număr, au peste 55 de ani. Alți 505 au între 50 și 55 de ani, iar în categoria 40-49 de ani sunt 697 șomeri. La categoria 30-39 de ani sunt 432 de șomeri, iar 199 au între 25 și 29 de ani. În rândul tinerilor sub 25 de ani, AJOFM Bihor a numărat 404 șomeri.

Șomerii cu studii primare au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Bihor (29%), urmat de cei cu studii gimnaziale (23%), iar 2% au absolvit studiile postliceale.

Șomerii cu studii liceale reprezintă 23% din totalul șomerilor înregistrați, cei cu studii profesionale 12%, iar cei cu studii superioare reprezintă 11%.

Unde te poți angaja?

Pe de altă parte, AJOFM Bihor a anunțat miercuri și lista locurilor de muncă vacante în Bihor, care conține 1.150 de anunțuri.

Printre altele, angajatorii din județ caută tehnicieni în electronică, operatori pentru roboți industriali, muncitori necalificați la asamblarea și montarea pieselor, lucrători comerciali.

De asemenea, industria HoReCa este în căutare de angajați, semn că hotelurile și restaurantele preconizează în continuare un aflux de clienți. 

Lista locurilor de muncă în Bihor:

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Daca nu te angajezi la STAT, inseamna ca nu existi
https://www.hotnews.ro/stiri-esential-26074030-angajat-satu-mare-dat-demisia-pentru-avea-salariu-6-500-lei-fara-faca-absolut-nimic.htm
Postat 10 Februarie 2023, 08:27 de excalibur
Cum, ce fel de pești ați prins?
Ce minciuni scornite de cine, de săgeți că cine să le zică, în Oradea sunt cel puțin 10.000 de cetățeni care nu au loc de muncă, pentru că primesc șomaj și alte feluri de ajutoare sociale de tip Bonus, și nu că ar fi prea interesați de muncă, la ce să muncească când totul li se dă pe tavă! Mulți sunt pensionari de boală, o mare parte muncesc la negru prin Dragoș Vodă sau prin cartierele noi, fără să le enumerăm și pe cele vechi. Mai tăiați din lăudărisme și cifre nereale, în județul Bihor de exemplu sunt mai mult de jumătate din cetățeni care nu prestează nici un serviciu, dar beneficiază de alte ajutoare, vezi zona Marghita, Beiuș, Salonta mulți vin în Oradea la muncă și lovește în plin economia orașului, se angajează pentru nimic, iar Orădeanul care locuiește în oraș este nevoit să lucreze mai mult pe nasturi decât pe leafă. Așa este ușor facem naveta avem decontare luăm leafa ne întoarcem acasă unde avem o mică gospodărie cu mai de toate locuind în două camere 7-8 inși iar banii se pun la grămadă, așa să tot trăiești. Dar în Oradea unde crești porcul, găina, vaca, capra în balcon sau în parc? Vezi la sfârșit de săptămână sunt pline autobuzele, microbuzele și pirații de clienți care merg acasă de unde provin cu mâna goală iar luni se reântorc cu bagajele burdușite de merinde, așa cum să nu pui de-o parte, că deh unii suntem proști că credem cele scrise în articol, iar cei în cauză nu îi interesează că muncesc pe bani puțini, pe lângă asta mulți zilnic fac naveta, vin dimineața și merg după amiază acasă mulțumiți, iar orădeanul să se mulțumească cu ceea ce nu are.
Postat 09 Februarie 2023, 23:46 de Morometul
Doar 3.000 s-a numărat?
Restul până la peste 60.000 sunt la altă categorie și nu îndeplinesc condițiile necesare recunoașterii calității de șomer.
Postat 08 Februarie 2023, 18:39 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON