URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Februarie 2017, 09:32

ADP Oradea se mută în clădirea reabilitată a fostului Spital de Boli Infecţioase (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Administraţia Domeniului Public Oradea a finalizat lucrările de reabilitare a clădirii fostului Spital de Boli Infecţioase, situată în spatele parcării supraetajate, şi îşi pregăteşte mutarea.

"Este o clădire ridicată în anul 1876 pe care am primit-o (n.r. - în comodat pe 25 de ani) şi am reabilitat-o din fondurile noastre, păstrând detaliile originale", a spus, joi, Liviu Andrica, directorul ADP Oradea.

În 2016, societatea a investit aproape 600.000 lei în lucrările de reabilitare rămase de executat, astfel că sediul este aproape pregătit. "În circa o lună estimez că ne vom muta", a adăugat Andrica.

În schimb, în zona actualului sediu al ADP, adică în spatele Piaţei Cetate, spre blocul Cicero, zona va fi eliberată de chioşcuri şi va fi amenajată o parcare destinată clienţilor pieţei. Comercianţii nu vor avea de suferit, ei urmând să fie mutaţi în altă parte a pieţei.

Pentru această investiţie, Primăria va asigura suma de 40.000 lei. Tot din bugetul local, urmează să fie amenajat şi un drum de acces între strada Cicero şi strada Griviţei, suma prevăzută pentru anul acesta pentru investiţie fiind de 35.000 lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
O sa se mire ca se rareste personalul, dupa aceasta mutare.
Oriunde in lumea civilizata, astfel de imobile care se dezafecteza ca functionalitate primara, de spital de boli infectioase in acest caz, intra intr-o procedura de dezinsectie repetata timp de 6-12, pe intregul amplasament si vecinatati pana la 800-2000 m dupa caz. Apoi se rade tot, nimic nu ramane pana la o adancime rezonabila de unde se escaveaza pamantul si se transporta in zone neutre, pregatite in prealabil. Ras complet. Apoi, daca se construieste, se face de la zero tot. In general insa, se lasa 5-10 ani, pentru a nu exista nicio suspiciune !!! ADP azi e, maine poate nu mai e !!!
Postat 17 Februarie 2017, 19:54 de WinDos
pacat,
calitatea lucrarilor de reabilitare este destul de mediocra, deja sunt crapaturi in tencuiala exterioara. Mixtura asfaltica de la stradutele recent reabilitate in zona este de asemenea mediocra, in scurt timp vor fi sparturi in ele. Chiar nu se poate face o treaba bine pina la capat?
Postat 17 Februarie 2017, 11:22 de poli
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON