URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 30 NOIEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ca să vedeți cum se fac marile proiecte de investiții în România! De mult se știa că vor exista fonduri europene pentru dezvoltarea transportului durabil, tramvaie și trenuri urbane. Povestea asta o vântură primarul Emil Boc de 10 ani.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Până în urmă cu o săptămână - când DNA a cerut ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu și a foștilor miniștri ai Sănătății Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, pentru a-i cerceta într-un dosar privind achiziția de vaccinuri anti-Covid în prima parte a anului 2021, cu un prejudiciu de peste 1 miliard de euro - uitasem că „bomba” a fost amorsată din toamna anului trecut, când procurorii anticorupție anunțaseră public deschiderea in rem a dosarului.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre proiectul de realizare a unei rețele de tram-tren în Oradea și Zona Metropolitană, cu 200 milioane de euro?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Eroarea judiciară reprezintă, într-o definiție populară generică, eroarea de judecată care conduce la greșita soluționare a unui proces. În această viziune, ideea de eroare judiciară sau eroare de judecată poate fi calificată ca orice aspect care conduce la pronunțarea unei hotărâri care nu reflectă adevărul și, pentru aceste situații, sunt reglementate, atât în penal cât și în civil, căile de atac. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Uterul este un organ situat în pelvis, între vezica urinară şi rect, continuându-se în partea inferioară cu vaginul. Uterul este împărţit în trei porţiuni: superioară (corpul uterin), inferioară (colul uterin), care se deschide la nivelul vaginului şi medie (istmul), de legătură între corp şi col.
16 Iunie 2017, 09:30

5G - drumul către Societatea Interconectată

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Când 4G şi-a făcut apariţia pe piaţa telefoniei mobile wow!-efectul a fost imediat. Pur şi simplu internetul se mişca la viteze impresionante. Nemaipomenitul se întâmpla pe telefoanele utilizatorilor, iar posibilităţile deschise erau practic indefinite. Timpii de aşteptare şi latenţa răspunsului erau impresionant de scăzute.

Era ca şi cum, de exemplu, biroul tău era redus la dimensiunile unui telefon de pe care puteai scrie, puteai fotografia, puteai scana, puteai trimite instant conţinutul lucrat, puteai comanda şi interacţiona cu alte aparate aflate la distanţă. Practic, prin 4G erai mai conectat la întreaga lume decât fusesei vreodată.

Aşa că a durat ceva până când gândul a fost dus mai departe: cum ar arăta 5G? De ce anume ar fi el în stare? Răspunsul la această întrebare abia rostită a venit în cadrul conferinţei organizate luni, 12 iunie, în Bucureşti, de către Telekom Romania şi Ericsson, în cadrul căreia au fost prezentate, în premieră pentru Europa de Sud Est, caracteristicile şi capabilităţile tehnologiei 5G, adică a ceea ce va sta la baza oricărei tehnologii a viitorului şi care, din 2020, va deveni etalon pentru orice înseamnă internet şi telecomunicaţii, devenind disponibilă comercial. 

Vorbim, în primul rând, despre o tehnologie care va sta la baza Societăţii Interconectate, adică a unei lumi în care aproape orice comunică cu orice, oricând, de oriunde, la viteze agregate de până la 24 Gbps, adică de peste 60 de ori mai mari decât cea mai mare viteză comercială locală 4G din prezent.

Dacă aveţi senzaţia că Societatea Interconectată este ceva prea Sci-Fi, gândiţi-vă la faptul că ea nu este decât un nume care indică direcţia către care se îndreaptă tot ceea ce ţine de domeniul Internet of Things (IoT), adică acea tehnologie a lucrurilor care comunică între ele prin intermediul soluţiei cloud.

Prognoza pentru 2022 este de 29 de miliarde de dispozitive interconectate, dintre care 18 miliarde prin intermediul IoT. Iar aşteptarea preliminară este ca până în 2018 numărul telefoanelor mobile să fie depăşit de cel al dispozitivelor IoT.

5G va sta la baza transformării unor industrii precum transportul, comunicaţiile, logistică, procese industriale, construcţii, medicină, educaţie, manufactură, aparate de uz casnic etc. Practic, nu există limite ale aplicabilităţii noilor benefiicii aduse de tehnologia 5G, noile capabilităţi ale gamei 5G oferind o flexibilitate extraordinară, consum de energie eficientizat, o capacitate mai mare, lăţime de bandă amplificată, securitate crescută, fiabilitate, viteză de date şi o latenţă mai mică, precum şi costuri foarte scăzute ale dispozitivelor în cazul aplicaţiilor Machine to Machine.

Toate aceste specificaţii le vor permite companiilor şi organizaţiilor să penetreze noi pieţe şi să construiască noi fluxuri de venituri pe baza unor modele de afaceri şi a unor cazuri de utilizare cu totul noi. Gândiţi-vă la faptul că suntem martorii noii revoluţii tehnologice la care, de această dată, nu mai participă doar oamenii,  ci şi lucrurile din jurul lor.

Telekom Romania şi Ericsson au prezentat, în cadrul conferinţei, progresul tehnologic al viitorului care are la bază capabilităţile tehnologiei 5G: viteze de până la 24 Gbps, dar şi soluţii de robotică în cloud.

Într-un cuvânt, invitaţii au fost martorii viitorului tehnologic – de la conectarea oamenilor (2G, 3G, 4G), la conectarea lucrurilor prin 5G! 

Mai multe detalii pe www.telekom.ro.

(Advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5313 RON
  • 1 EUR = 4.9726 RON
  • 1 HUF = 0.0132 RON