URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 August 2021, 12:03

51 de percheziţii în Bihor: Cum acţiona reţeaua formată din notari şi un avocat, vizată de descinderile de joi

51 de percheziţii în Bihor: Cum acţiona reţeaua formată din notari şi un avocat, vizată de descinderile de joi foto generic, arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliţia Bihor a făcut vineri precizări legate de dosarul în care au avut loc joi 51 de percheziţii domiciliare în Bihor. Descinderile s-au produs la Oradea şi Salonta, în cadrul unei acţiuni de amploare, inclusiv la un avocat şi doi notari publici, pentru destructurarea unei grupări cercetate pentru comiterea infracţiunilor de şantaj, cămătărie şi înşelăciune cu prejudiciu ridicat.

Numele persoanelor vizate de anchetă nu au fost, deocamdată, dezvăluite.

"Din cercetări a reieşit că, în perioada 2017 - prezent, cei 11 membri ai grupării, cu vârste cuprinse între 20 şi 60 de ani, toţi din judeţul Bihor, printre care se numără un avocat şi doi notari publici, ar fi deposedat de locuinţe (apartamente şi case) mai multe persoane de pe raza judeţului Bihor, prin metode dolosive, înşelăciune şi rea-credinţă", arată comunicatul.

Membrii reţelei sunt bănuiţi că au identificat persoane vulnerabile, proprietare de imobile şi, "profitând de situaţia acestora, prin înşelăciune, şantaj, violenţă ori acordarea de împrumuturi cu dobândă mascată, le-ar fi pretins să semneze actele de transfer ale imobilelor deţinute în favoarea membrilor grupării sau a persoanelor din anturajul acestora.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat o "recuzită" bogată.

"În urma celor 51 de percheziţii efectuate la domiciliile sau locaţiile utilizate de membrii grupării, la trei birouri notariale, la un cabinet de avocatură şi la trei societăţi comerciale, au fost descoperite şi ridicate în vederea cercetărilor diverse înscrisuri, 9 telefoane mobile, 3 laptopuri, 4 stick-uri de memorie, materiale pirotehnice deţinute ilegal, 1.000 de pachete de ţigări de contrabandă, precum şi 183.617 lei, 151.000 de HUF, 2.300 de euro, 1.300 de USD şi 200 de GPB", explică informarea.

Totodată, au fost puse în executare 8 mandate de aducere emise pe numele membrilor grupării.

La percheziţii au participat poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea.

Acţiunea a fost una de amploare şi a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei pentru Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, al poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bihor şi al poliţiştilor de la B.C.C.O. Cluj şi B.C.C.O. Timişoara.

"Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea - Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane continuă cercetările sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, în vederea documentării activităţii infracţionale", încheie comunicatul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON