URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 01 IUNIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria vrea să înlocuiască actualul sistem al parcărilor de domiciliu, imperfect, cu unul catastrofal, care va crea în mod cert haos. Adică să nu mai aibă fiecare orădean locul lui, ci să existe un abonament în baza căruia omul să vâneze locurile rămase libere când vine de la serviciu.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Ajunsă deocamdată la prima săptămână, greva din învățământ se așterne ca o piatră tombală peste domnia președintelui Klaus Iohannis. Încă de mult, mulți dintre cei care l-au votat au ajuns să-l disprețuiască, să-l considere groparul marilor speranțe din 2014, dar abia prestația sa în actuala criză din învățământ le pune definitiv lespedea.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că greva generală a profesorilor este justificată și că salariile lor ar trebui mărite?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Codul de procedură penală din 2014 prevede o procedură larg aplicabilă în practică prin care se soluționeză dosarele penale ce au ca obiect infracțiuni minore comise, de regulă, de către persoane fără antecedente penale, situații în care cheltuiala statului cu judecarea „găinăriei” ar fi disproporționată față de efectul produs în societate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Steatoza hepatică reprezintă o acumulare excesivă de grăsimi la nivelul ficatului (în special trigliceride) cu mărirea sa uşoară până la moderat şi cu caracter benign şi reversibil de obicei, dar uneori putând deveni gravă, cu evoluţie spre ciroză (în condiţiiile acumulării excesive şi îndelungate şi a asocierii unor factori nocivi). În mod normal, ficatul conţine 2-4% grăsimi.
27 August 2021, 12:03

51 de percheziţii în Bihor: Cum acţiona reţeaua formată din notari şi un avocat, vizată de descinderile de joi

51 de percheziţii în Bihor: Cum acţiona reţeaua formată din notari şi un avocat, vizată de descinderile de joi foto generic, arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliţia Bihor a făcut vineri precizări legate de dosarul în care au avut loc joi 51 de percheziţii domiciliare în Bihor. Descinderile s-au produs la Oradea şi Salonta, în cadrul unei acţiuni de amploare, inclusiv la un avocat şi doi notari publici, pentru destructurarea unei grupări cercetate pentru comiterea infracţiunilor de şantaj, cămătărie şi înşelăciune cu prejudiciu ridicat.

Numele persoanelor vizate de anchetă nu au fost, deocamdată, dezvăluite.

"Din cercetări a reieşit că, în perioada 2017 - prezent, cei 11 membri ai grupării, cu vârste cuprinse între 20 şi 60 de ani, toţi din judeţul Bihor, printre care se numără un avocat şi doi notari publici, ar fi deposedat de locuinţe (apartamente şi case) mai multe persoane de pe raza judeţului Bihor, prin metode dolosive, înşelăciune şi rea-credinţă", arată comunicatul.

Membrii reţelei sunt bănuiţi că au identificat persoane vulnerabile, proprietare de imobile şi, "profitând de situaţia acestora, prin înşelăciune, şantaj, violenţă ori acordarea de împrumuturi cu dobândă mascată, le-ar fi pretins să semneze actele de transfer ale imobilelor deţinute în favoarea membrilor grupării sau a persoanelor din anturajul acestora.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat o "recuzită" bogată.

"În urma celor 51 de percheziţii efectuate la domiciliile sau locaţiile utilizate de membrii grupării, la trei birouri notariale, la un cabinet de avocatură şi la trei societăţi comerciale, au fost descoperite şi ridicate în vederea cercetărilor diverse înscrisuri, 9 telefoane mobile, 3 laptopuri, 4 stick-uri de memorie, materiale pirotehnice deţinute ilegal, 1.000 de pachete de ţigări de contrabandă, precum şi 183.617 lei, 151.000 de HUF, 2.300 de euro, 1.300 de USD şi 200 de GPB", explică informarea.

Totodată, au fost puse în executare 8 mandate de aducere emise pe numele membrilor grupării.

La percheziţii au participat poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea.

Acţiunea a fost una de amploare şi a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei pentru Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, al poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bihor şi al poliţiştilor de la B.C.C.O. Cluj şi B.C.C.O. Timişoara.

"Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea - Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane continuă cercetările sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, în vederea documentării activităţii infracţionale", încheie comunicatul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6562 RON
  • 1 EUR = 4.9696 RON
  • 1 HUF = 0.0134 RON