URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 01 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Aprilie 2023, 08:31

21.900.000 de euro, alocare bugetară prin PNRR pentru Smart City-urile din România

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Smart City sau Smart Building sunt concepte de care sigur am auzit marea majoritate dintre noi, sunt subiecte „la modă” și des folosite în întâlniri, conferințe și proiecte. Însă dincolo de a fi în trend, ele trebuie să devină un obiectiv pentru fiecare entitate care întelege că viitorul este doar în zona de digitalizare, modernizare a structurii administrative, dar și spațiilor urbane și rurale.

Conform „Radiografiei Smart City în Romania” (Ediția VI, Iunie 2022), aproximativ 30% dintre cei care au răspuns chestionarului (la nivel de oraș) nu aveau nici un proiect Smart City în derulare, iar din cei care aveau proiecte inițiate 47% erau finalizate. În mediul rural situația pare și mai departe de potențialul de finanțare și dezvoltare existent, conform informațiilor din „Radiografia Smart Village” (2022), din cei 10% (administrații locale mediu rural) care au răspuns chestionarului, 45% nu aveau nici un proiect în derulare.

Potențialul de finanțare și de dezvoltare în acest moment depășește probabil capacitatea de implementare, transformarea digitală și adoptarea tehnologiei de automatizare a proceselor de lucru în administrația publică este obiectiv al PNRR cu o alocare bugetară de 21.900.000 euro.

În acest context, avem premisele pentru a dezvolta comunitățile în direcția dorită Smart City, dar întotdeuna ținând cont de faptul că „Un oraș inteligent poate fi definit ca un loc în care rețele și serviciile tradiționale devin mai eficiente prin utilizarea tehnologiilor digitale și de telecomunicații în beneficiul lucuitorilor și al operatorilor economici”.

„Cea mai mare greșeală pe care o poate face o autoritate este să aleagă soluții și să le implementeze doar pentru că le-au văzut în alte părți și funcționează, pentru că trebuie să cheltuim repede niște bani sau par interesante. Soluțiile trebuie în primul rând să fie adaptate, acceptate și utilizate de către beneficiari, de aceea pentru alegerea soluțiilor potrivite e nevoie de consultanță. Poți să spui că ai finalizat implementarea unui proiect de Smart City/Smart Village atunci când el este folosit constant de către beneficiar, cetățeanul. Dacă un proiect nu se finalizează așa, poți spune doar că ai obținut niște bani pe care i-ai cheltuit pe un produs”, a declarat Adriana Mirza, Director Helion.

Adriana Mirza este Certificată de Asociația Română pentru Smart City pentru elaborare proiecte integrate de tip Smart City și deține o Certificare SNSPA pentru Inovare publică și Strategii Smart City.

Helion Security dezvoltă soluții de Smart City adaptate nevoilor cetățenilor, proiectate în baza cerințelor clientului. Helion implementează soluții care automatizează activitățile repetitive, activități de introducere manuală de date, automatizăm culegerea de date din diferite surse unde acestea sunt deja disponibile, iar apoi producem și software-ul de analiză a acestor date cu Inteligență Artificială.

Este important de menționat și că în toate soluțiile pe care Helion le oferă prioritizează aspectul Securității Cibernetice, a informațiilor și datelor stocate. Un factor esențial de luat în calcul și care nu este ignorat nici de către autorități, dovada fiind și Legea nr.58 martie/2023. În acest sens, Helion Security, care deține „Premiul Naţional de Excelență pentru Servicii de Securitate și Cyber Security”, oferit în cadrul Galei Club Antreprenor la Camera de Comerț și Industrie București în luna noiembrie 2022, nu dezvoltă doar simple produse personalizate, ci soluții integrate cu cel mai mare grad de securitate.

(advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON