URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Octombrie 2012, 10:41

Zeci de specialişti în ştiinţe juridice au dezbătut la Agora perspectivele dreptului în secolul XXI (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Joi şi vineri, Univeristatea Agora a găzduit cea de-a şasea ediţie a conferinţei internaţionale "Prospects and Challenges of XXIst Century Law" ("Perspective şi provocări în dreptul secolului XXI"), organizată în parteneriat cu Centrul de Informare Europeană "Europe Direct Universitatea Agora Oradea Nord-Vest", Centrul euroregional de prevenire şi combatere a criminalităţii transfrontaliere şi modulele Jean Monnet: "Libera circulaţie a persoanelor în spaţiul Uniunii Europene" şi "Uniunea Economică şi Monetară".

"Prin această temă a conferinţei ajunsă la cea de a VI-a ediţie, organizatorii şi-au propus să aducă în atenţia participanţilor subiecte de actualitate din domeniul ştiinţelor juridice, analize pertinente şi observaţii critice la adresa legiuitorului, în contextul în care legislaţia românească se află într-o continuă schimbare, uneori greu de realizat, datorită faptului că nu există suficientă implicare, coerenţă şi voinţă în luarea unor decizii", a precizat Elena-Ana Iancu, directorul Departamentului de Ştiinţe Sociale din cadrul Universităţii.

La conferinţă s-au adunat zeci de specialişti în drept din Cehia, Mexic, Republica Moldova, Serbia şi din 13 centre universitare din România: Alba-Iulia, Arad, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Piteşti, Râmnicu Vâlcea, Sibiu şi Târgovişte.

Prelegerile şi dezbaterile din cele două zile au vizat analiza conţinutului unor noi dispoziţii legislative, cu trimitere atât la doctrină, la practica instanţelor de judecată, cât şi la problemele care sunt generate de procesul de apariţia unor modificări în sistemul juridic al unei ţări. Totodată, cadrele didactice au prezentat peste 100 de lucrări ştiinţifice pe tema supusă dezbaterii. "O intervenţie remarcabilă a fost cea a prof. dr. Pavel Klima din Cehia care a prezentat noile abordări ale tendinţelor dreptului european în continuă schimbare, în contextul dezvoltării unui limbaj juridic comun al statelor membre", se arată într-un comunicat de presă al Universităţii Agora.

Toate lucrările prezentate în cadrul conferinţei vor fi publicate în revista "Agora International Journal of Juridical Sciences": http://www.juridicaljournal.univagora.ro 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
:)))))
bla, bla ,bla si murim pe capete dar atentie intr o zi va fi randul vostru, amin!Se naruie Romania cu atatia specialisty cu diplome false care ii baga pe altii in puscarie si destrama famili !!!
Postat 20 Octombrie 2012, 15:16 de specialisty kuxrului
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON