URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Ianuarie 2017, 11:03

Pub-urile noastre toate: După ce clubul cel mai mare din Oradea s-a închis, tot mai mulţi petrecăreţi aleg distracţia din pub-uri

Pub-urile noastre toate: După ce clubul cel mai mare din Oradea s-a închis, tot mai mulţi petrecăreţi aleg distracţia din pub-uri ÎN SERIE. Unul dintre localurile care se întrec să organizeze diverse evenimente - jocuri, spectacole de teatru, concerte - este Urban Place, unde anul trecut au cântat trupe precum Luna Amară, Travka, Blue Monday şi Ţapinarii. În februarie, aceasta din urmă are programat un nou show la Oradea, tot în Urban Place, alături de Fără Zahăr (foto: Oradea Life)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Unde distracţie nu e, nimic nu e! Acesta ar putea fi sloganul pub-urilor şi al cluburilor din Oradea care încearcă să-şi adune la sfârşit de săptămână cât mai mulţi clienţi.

Misiunea nu este deloc uşoară, drept dovadă unul dintre cele mai populare cluburi din ultimii ani, Bali, şi-a închis porţile. Petrecăreţii care preferă muzica electronică şi şi-au păstrat preferinţele s-au reorientat spre localuri mai noi, precum The Pipe şi Hangar, în timp ce fanii muzicii rock, alternative şi underground se bucură de tot mai multe concerte în Moszkva Caffe şi Urban Place.

Closed!

Universul cluburilor e schimbător, ca toată lumea. Până de curând unul dintre cele mai în vogă localuri din oraş, clubul Bali, care funcţiona în Piaţa 1 Decembrie, s-a închis la începutul lunii. Cu o tradiţie de 11 ani, Bali era, sâmbătă de sâmbătă, locul de adunare al tinerilor care se distrau dansând pe mixurile unor DJ locali sau invitaţi din alte părţi.

Vestea i-a luat prin surprindere, mai ales că patronii localului nu au dat explicaţii privind motivele închiderii afacerii. Un lucru ştiut este, însă, că din luna martie a anului trecut, când a intrat în vigoare legea antifumat, numărul clienţilor scăzuse drastic. "De ceva vreme nu era aceeaşi atmosferă şi lume mai puţină. De fiecare dată când voiai o ţigară trebuia să te plimbi prin tot clubul şi să urci din subsol ca să ajungi afară. Pur şi simplu n-am mai mers", zice Delia, o fostă fană a clubului.

Cu pauze de ţigară…

Desigur, fumătorii au o mare problemă, indiferent de localul pe care îl aleg, dar în alte locuri, de exemplu în Pasajul Vulturul Negru, pot să-şi astâmpere setea de ţigară mult mai uşor. Aici, pub-uri "de tradiţie" precum Lord’s şi Black Eagle au aproape tot timpul jumătate din clientelă înăuntru şi cealaltă jumătate afară, la ţigară şi socializare. Aşa că şi-au păstrat muşteriii relativ uşor. O altă explicaţie ar fi, spun cunoscătorii, că în localurile din Pasaj petrecăreţii nu simt că trebuie să "se tragă la ţol festiv", ci îşi pot alege orice "outfit" care le pică bine.

Pe piaţă au intrat în ultima vreme şi alte baruri cu funcţiuni de club precum The Pipe, deschis pe Vasile Alecsandri, în locul fostului Famous, şi, mai nou, Hangar, tot în Pasajul Vulturul Negru, ambele atrăgându-şi clienţii, vinerea şi sâmbăta, cu petreceri asigurate de DJ autohtoni şi străini.

Rock în pub

În ultima vreme, mulţi orădeni, de regulă cei care nu frecventează cluburile "tradiţionale", aleg să participe la concerte ţinute în pub-uri şi chiar restaurante, cum ar fi Queens, Hanul cu Noroc şi Bistro Blues Caffe.

Două asemenea localuri - Moszkva Cafe (str. Moscovei) şi Urban Place (str. Tudor Vladimirescu) - şi-au creat chiar o reputaţie de gazde constante ale unor spectacole ce merită urmărite, cu invitaţi cunoscuţi ori cu trupe din zona "underground" şi "alternative". "Au fost Luna Amară, Travka, Iguana pe Fir, toate la Urban Place. Mă duc să ascult muzică live, să-i aud cum sună. Într-un pub senzaţia e alta decât într-o sală de spectacole, poţi da mâna cu artistul, altfel trăieşti concertul", zice Andrei, bucuros că în Oradea ajung tot mai multe trupe dintre preferatele sale.

Pentru perioada următoare, Urban Place a programat un concert al tinerilor rockeri orădeni din trupa N.O.R (21 ianuarie), alături de Sky Swallowers Challanger, iar o săptămână mai târziu petrecerea retro "Back in time" cu DJ Sorin Lupaşcu, poreclit DJ Tovarăşu’ pentru că a mixat în discoteci celebre ale anilor ’80-’90 din toată ţară. Pe 3 februarie, tot în Urban Place va fi un concert "Anti Valentine’s Day" dat de Ţapinarii alături de trupa Fără Zahăr.

Tradiţie la Moszkva

Şi Moszkva Cafe şi-a fidelizat clienţii prin evenimentele organizate în Palatul Sonnenfeld, majoritatea cu invitaţi din ţară şi din Ungaria. Pe 21 ianuarie, aici va cânta Belau, un band de muzică electronică din Budapesta, care şi-a prezentat cu succes piesele la Untold Festival din Cluj, seara de 28 ianuarie fiind rezervată unui spectacol de jazz experimental ce-i are ca protagonişti pe Kovács Linda şi Bögöthy Ádám.

Pe 10 februarie, la Moszkva va cânta Viţa de Vie, în cadrul unui turneu naţional de promovare a primei părţi a albumului "Şase/Şase", ocazie cu care fanii vor putea asculta primele şase piese de pe disc. Iar dacă orădenii se vor arăta la fel de dornici de asemenea evenimente şi în continuare, sunt şanse bune ca peisajul de seară al oraşului să fie în 2017 din ce în ce mai colorat...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
EROARE POSIBILA
@Smaranda Chisbora : Titlul articolului probabil s-a dorit o...parafraza ! Dar melodia interpretata de Dan Spataru ( preluata de la sarbi ) avea refrenul : " Drumurile noastre POATE / Se vor intalni o data....
Postat 21 Ianuarie 2017, 16:11 de TDS
@AgentulTermic
Va las pe voi sa le agatati. =))
Postat 21 Ianuarie 2017, 15:07 de B
zdreanta...
...! Cum iti permiti sa vorbesti asa despre niste fete ? Poate te prindem intr-o seara prin club, vezi tu ! :D :D :D :D
Postat 21 Ianuarie 2017, 13:46 de AgentulTermic
cluburile din Oradea = altara pt omagii feministe.
Sincer... in cluburile din Oradea nu vezi decat urate care viseaza printi frumosi si urati care vor sa faca sex cu cat mai multe fete. Cred ca rata de baieti pe fata este mereu de 3-5. Deci bafta baietilor. In alte orase macar, fiind taxa de intrare fetele nu sunt agatate asa des... insa in oradea baietii se tot plimba dintr-un club in altul "la cate o razie" iar fetele sunt abordate interminabil de mult. Orice grasa sau bolnava la cap se va simti ca o printesa. In Bucuresti daca o fata primeste 2-5 atentii pe seara ohoo e buna, in Oradea am vazut zdrente care erau abordate de SUTE de ori pe seara Am stat si am numarat efectiv. Prefer de 10 ori o terasa decat locurile acelea unde li se aduc omagii unor zdrente. Nici daca nu sunt adeptul agatatului in club nu-mi place zona aia. PENTRU CA le vad ce fac. Sau deseori daca intru in club se comporta ostil, parca isi doresc sa ma refuze inainte sa le fi abordat macar.
Postat 21 Ianuarie 2017, 12:24 de B
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON