URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Septembrie 2013, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Macio-ciuciu

BIHOREANUL a descoperit că italianul Massimo Burtet, patronul firmei care a lăsat neterminat podul Macio, păgubind oraşul cu sute de mii de euro, e acuzat de ţepe în serie.

Patronii a trei societăţi din Oradea, un cabinet de arhitectură, o agenţie de publicitate şi un comerciant de electronice, susţin că italianul i-a înşelat comandându-le bunuri şi servicii, după care şi-a băgat firmele în insolvenţă pentru a nu le plăti datoriile.

Violator în libertate!

Un individ care a intrat peste o femeie în casă şi a violat-o cu cuţitul la gât, lăsat liber de procurori.

Deşi poliţiştii l-au reţinut pe atacator şi au propus arestarea lui, prim-procurorul Parchetului Salonta, Ciprian Puie, l-a trimis acasă, considerând că "nu-i momentul" ca omul să fie arestat.

Toate roţile sus!

Primăria orădeană vrea să facă ordine în parcări cu ajutorul unui regulament mai restrictiv.

Normativul adoptat săptămâna trecută de Consiliul Local lasă loc abuzurilor, permiţând sancţionarea proprietarilor autovehiculelor care împiedică traficul auto şi pietonal, întreţinerea ori chiar vizibilitatea clădirilor sau terenurilor şi prevede că maşinile parcate neregulamentar se vor alege cu roţile blocate, măsură urmată de ridicarea autovehiculului şi o amendă de 300 lei.

Război pe liceu

Controversatul Ordin Premonstratens pretinde imobilul Colegiului Eminescu pe motiv că i-a fost naţionalizat ba de autorităţile comuniste, ba de cele interbelice.

Deşi nu au probe că ei au construit impozanta clădire, iar istoria spune că a fost ridicată pe terenul şi pe cheltuiala statului austro-ungar, Premonstratenşii se consideră victimele şovinismului reprezentanţilor statului român.

De trei ori penal

Judecătorul Mircea Puşcaş a fost trimis în judecată într-un nou dosar de corupţie.

Judecat deja în două dosare, pentru corupţie şi fals în declaraţii, precum şi pentru mărturie mincinoasă, magistratul de la Curtea de Apel e acuzat că a fost destinatarul unei şpăgi de 40.000 euro puse la bătaie de doi traficanţi de ţigări din Maramureş pentru o sentinţă favorabilă.

ORADEA NOASTRĂ
Toamna se poartă hărnicia!

Ca în fiecare toamnă, orădenii pot scăpa gratuit de vechiturile de prin case şi curţi. Din 23 septembrie, Primăria şi operatorul licenţiat de salubritate, RER Ecologic Service, dau startul campaniei de curăţenie generală, iar timp de 10 zile, orădenii vor putea arunca în containerele anume amplasate obiectele voluminoase de care nu mai au nevoie.

Totodată, Primăria se pregăteşte şi de plantările de toamnă, în oraş urmând să fie sădiţi 780 de arbori din felurite specii.

Declaraţi căţeii!

Început la jumătatea lunii iulie, recensământul canin intră, din 16 septembrie, într-o nouă etapă: identificarea căţeilor orădenilor care locuiesc la bloc. Pentru început, Primăria le cere orădenilor să-şi declare singuri câinii, urmând ca ulterior listele celor care şi-au declarat căţeii să fie comparate cu cele pe care le au preşedinţii de asociaţii.

Directorul OTL, Csuzi Istvan: "Trebuie să respectăm regulile"

După ce şi-a ridicat mulţi orădeni în cap introducând, odată cu sistemul e-ticketing, obligativitatea ca oricare abonat să-şi valideze cardul la fiecare călătorie, şeful societăţii de transport local, Csuzi Istvan, spune că orădenii trebuie să înveţe să respecte noile reguli. Totodată, directorul explică şi de ce Oradea are cele mai scumpe bilete de călătorie din ţară, dar şi ce probleme a identificat el, ca simplu călător, în mijloacele de transport în comun.

TIME OUT
Testul Toamnei

Ediţia a XXII-a a Toamnei Orădene, cel mai mare festival din oraş, este organizată după mulţi ani direct de Primăria Oradea, după desfiinţarea Casei de Cultură a Municipiului.

Evenimentele se vor întinde pe parcursul a patru weekenduri şi vor cuprinde spectacole de teatru, un târg al pălincarilor, dar şi mai multe concerte în aer liber. Deocamdată, programul festivalului nu impresionează.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
crima odioasa
nu stiu de ce nu a fost audiata si vecina, fiica lui Kolompar am stat de vorba cu ea in parcul l decembrie unde isi duce copii la joaca si mi-a povestit ca ar fi fost amenin tata de criminali sa nu declare nimic, eu nu as mai sta pe ginduri fiind judecatoare, criminalii sa primeasca 25 ani puscarie, ambii sint de vina.Sa nu-mi spuna mie nimeni ca avocatul criminal este psihopat,atunci cum a putut sa-si pregateasca fuga cu minutiozitate? a fost invatat sa joace teatru ca este nebun ca sa scape cu citiva ani apoi sa fie internat la spitalul din Stei pentru ca mai tirziu sa se dea mita directorului de spital si sa fie liber.A verificat cineva citi detinuti ( bolnavi psihic) au fost eliberati din spital sub semnatura unui membru de familie?Stiti citi criminali se plimba liberi pe strada?Dl Doseanu isi face datoria de avocat?
Postat 20 Septembrie 2013, 08:13 de trifa
fraier de italia
tepar de italia
Postat 16 Septembrie 2013, 12:58 de tepu
gunoi de italia
un tepar de doi lei,jucator de ruleta !!!!!!!!!!!!
Postat 16 Septembrie 2013, 12:56 de gogo
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON