URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Aprilie 2014, 07:45

Justiţie contra DNA: Dosarul penal al celor patru judecători a declanşat un război între magistraţi

Justiţie contra DNA: Dosarul penal al celor patru judecători a declanşat un război între magistraţi PRINCIPALII "SUSPECŢI". Florica Roman (stânga), şefa secţiei civile a Curţii de Apel, a fost secretar al Consiliului Local Beiuş înainte de a intra în magistratură, iar Ovidiu Galea (dreapta), tânăr ofiţer de Securitate la revoluţie, a fost poliţist de frontieră, ofiţer la "Doi şi-un sfert" şi procuror. Ca judecător, s-a remarcat şi în urmă cu 4 ani, când a eliberat din arest 3 criminali şi 4 escroci, pentru care a considerat că nu i se prezentaseră suficiente probe. "Interpretează procedura penală de-o manieră cu totul personală", remarca atunci fostul prim-procuror Viorel Gavra
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cum decurge o deliberare? Cum stabilesc judecătorii un verdict? Pe lege, cu ochii în Coduri, ori interpretând probele după bunul plac, după interes sau... chiar deloc? Sunt întrebări iscate de noul dosar în care procurorii DNA Oradea au pus sub învinuire patru judecători acuzaţi că, în 2010, l-au scăpat de puşcărie pe ginerele unei avocate din Beiuş, pe care tot ei îl trimiseseră după gratii pentru tentativă de viol.

Manevra ar fi fost pusă la cale de avocată, cu ajutorul preşedintei Secţiei civile de la Curtea de Apel, Florica Roman, şi "înfăptuită" prin alţi trei magistraţi de la Tribunal, Ovidiu Galea, Raluca Cuc şi Denisa Vidican, printr-un lanţ de decizii care toate au câte o hibă: sunt justificate ori cu acte care nu există, ori cu documente măsluite.

Cazul a declanşat un nou conflict între procurori şi instanţe. Mare de tot. Cum DNA nu are dovezi că "blatul" de la Tribunal s-a făcut pe şpagă, judecătorii se simt atacaţi la independenţă şi vor să-i pârască pe procurori la CSM!

Viol cu împăcare

Ancheta DNA are la origine un banal dosar deschis pentru tentativă de viol pe numele lui Viorel Bodin, ginerele unei cunoscute avocate din Beiuş, Mariana Mihoc, la reclamaţia fostei prietene a tânărului de 32 de ani, Florina Roman, şefa Exploatării miniere Budureasa a firmei Geoasset. Pe 2 iunie 2010, Bodin a fost condamnat definitiv la 2 ani şi 8 luni de închisoare cu executare de un complet al Tribunalului Bihor şi ar fi rămas după gratii dacă n-ar fi intervenit mama soacră.

Singura şansă de a obţine eliberarea era o cale extraordinară de atac, prin care să se obţină anularea sentinţei şi rejudecarea procesului, aşa că Mihoc s-a pus pe treabă. La 6 zile după condamnarea lui Bodin, avocata avea deja actele pregătite. Primul era dovada împăcării victimei, pe care a cumpărat-o cu 30.000 lei daţi fetei, hârtie datată 27 mai 2010, ca şi cum ar fi fost întocmită încă din timpul procesului, dar de pe care lipsea un amănunt important: semnătura bărbatului, aflat deja în spatele gratiilor.

La actul respectiv se mai adăuga o adeverinţă de la locul de muncă al fetei, cum că în perioada 15-27 mai nu putuse, chipurile, lipsi de la serviciu pentru a depune în timp util la dosar actul de împăcare, chit că se angajase de fapt pe 28 mai, iar înainte dăduse doar probă, ca asistent manager! Deşi demersul mirosea de la o poştă a făcătură, avocata a obţinut rezultatul dorit: rejudecarea recursului. Iar mai apoi, în iunie 2011, şi încetarea procesului, "ca urmare a voinţei ambelor părţi", după cum se specifică în sentinţă.

Blat cu... cuc

Cazul a revenit în actualitate în 2011, după ce, în urma unui denunţ înregistrat la Direcţia Generală Anticorupţie Bihor. Verificând ce s-a întâmplat, poliţiştii Anticorupţie au descoperit că întreaga manevră a fost pusă la cale cu ajutorul judecătoarei Florica Roman, originară din zonă şi, până în urmă cu 10 ani, magistrat la Judecătoria Beiuş. Roman i-ar fi oferit avocatei Mihoc nu doar consultanţă, ci şi promisiunea unui ajutor pe lângă judecătorii de la Tribunal. Iar pentru asta ar fi fost recompensată, susţin procurorii, cu bani, păstrăvi, whisky, plus angajamentul că, după eliberarea tânărului, va primi şi un ceas cu cuc, aşa cum a cerut.

Ulterior, ancheta a fost extinsă de procurorii DNA, care au bănuit că judecătoarea a încercat să-şi influenţeze colegii de la Tribunal. Însă anchetatorii nu par să aibă probe că Roman a reuşit acest curi. Dar deciziile Tribunalului sunt, clar, cu ciudăţenii: pe 9 iunie 2010, la o zi după ce avocata Mihoc a înaintat instanţei contestaţiile în anulare ale celor doi, completul condus de judecătorul Ovidiu Galea a dispus preschimbarea primului termen de judecată, din 24 septembrie 2010, în 16 iunie 2010, motivând cu o cerere formulată de către condamnat, care, potrivit DNA, nu exista la dosar!

Pe 16 iunie, Bodin ieşea deja din Penitenciar, iar pe 4 martie 2011, judecătoarele Raluca Cuc şi Denisa Vidican anulau definitiv sentinţa de condamnare, dispunând reluarea procesului, în baza "probelor concludente" de la dosar: adică falsurile ticluite de Mihoc. Asta, în ciuda faptului că procurorul de şedinţă le-a atras atenţia că sunt falsuri, iar colegul lor de complet, Ovidiu Musta, a refuzat să se alinieze, formulând "opinie separată". Ba mai mult, DNA susţine chiar că cele două judecătoare au refuzat să delibereze împreună cu Musta asupra soluţiei.

Justiţie pe fugă

BIHOREANUL a aflat că, în cazul judecătorului Galea, anchetatorii vor să demonstreze că nu e la prima încălcare a regulamentelor. Magistratul e cercetat şi pentru că a pronunţat o soluţie într-o Cameră de Consiliu (şedinţă nepublică, la care participa doar împreună cu grefierul) care n-a avut loc, cel puţin nu după procedurile legale. Coincidenţă sau nu, e vorba despre îndreptarea unei erori care îl privea pe celebrul afacerist Gelu Mudura, patronul firmei Master, închis pentru evaziune fiscală şi căruia, la stabilirea pedepsei, nu i se luaseră în considerare nişte zile de arest preventiv.

Galea a reparat greşeala, însă a făcut-o în "stil propriu": a redactat întâi hotărârea, pe care i-a lăsat-o grefierei, cerându-i apoi telefonic să înregistreze, în absenţa lui, în sistemul electronic şedinţa de judecată şi soluţia pe care o luase deja. Asta fiindcă în acea zi, de 13 ianuarie 2014, când Galea apărea în acte că soluţionează cauza şi chiar semnase condica de prezenţă, atât dimineaţa cât şi la prânz, el de fapt figura în zi liberă şi luase avionul la ora 9.40 spre Bucureşti, la un seminar profesional.

Luaţi la întrebări

Săptămâna trecută, procurorii DNA au anunţat începerea urmăririi penale împotriva a opt persoane. Judecătoarea Florica Roman e acuzată de trafic de influenţă, favorizarea făptuitorului şi complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată, Raluca Cuc şi Denisa Vidican de abuz în serviciu şi obţinerea unui folos necuvenit pentru altul şi fals intelectual, la Ovidiu Galea adăugându-se şi uz de fals, participaţie improprie la fals intelectual, respectiv la fals informatic. Cercetaţi sunt şi avocata Mariana Mihoc, pentru favorizarea făptuitorului şi falsuri, şi unchiul violatorului, Gheorghe Jurcă, care ar fi fost "cărăuşul" şpăgilor pentru judecătoare, şi Florina Roman, fiindcă a acceptat să semneze pe documentele măsluite şi să le susţină în faţa judecătorilor, şi şeful ei, Gelu Mărăcineanu, care a emis adeverinţa fictivă pentru a justifica absenţa tinerei de la proces.

Chemaţi la DNA să explice modul în care stabilesc verdictele, cum deliberează completele şi de ce au admis o cerere justificată pe acte false în "cazul Bodin", Cuc a invocat dreptul la tăcere, Vidican a răspuns doar parţial la întrebări, iar Galea a precizat că a respectat întru totul normele legale. Linia pe care merg judecătorii în apărare este aceea că, la data la care s-a dat verdictul, pretinsele falsuri nu au fost observate, iar cei doi "amorezi" au susţinut personal înaintea instanţei varianta împăcării înainte de condamnare.

Răzbunare

Supăraţi, însă, că procurorii le cer socoteală pentru modul cum cântăresc probele, în condiţiile în care legea le garantează independenţa şi inamovibilitatea, iar până acum nu au dat niciodată socoteală, "suspecţii" sunt convinşi că ancheta, pornită într-un caz fără miză, este doar o tentativă de timorare şi o reglare de conturi cu judecătorii incomozi. "În acest caz DNA nu repară o injusteţe, ci vrea să elimine patru oameni din joc", susţine o sursă apropiată lor.

În consecinţă, magistraţii au reacţionat prompt. Pe motiv că sunt "subiecţi" ai unor anchete DNA, Ovidiu Galea, Raluca Cuc, Denisa Vidican, dar şi Mihaela Pătrăuş (al cărei soţ e cercetat şi el într-un dosar de corupţie) nu mai vor să judece procesele deschise de DNA. Au depus cereri către colegiile de conducere de la cele două instanţe, iar acestea au şi emis hotărâri în care constată că refuzul e justificat, fiindcă se află în conflict de interese.

În plus, au luat poziţie şi Adunările generale ale magistraţilor din cele două instanţe, care, la sfârşitul săptămânii trecute, au decis că prin întrebările legate de modul în care deliberează, procurorii le-au afectat celor trei judecători independenţa. Ca atare, au sesizat Consiliul Superior al Magistraturii: pot fi judecătorii audiaţi despre aspecte ce ţin de deliberare? De cealaltă parte, procurorii trimit la Codul de procedură penală, conform căruia singurii care pot invoca "secretul profesional" în faţa anchetatorilor sunt avocaţii învinuiţi, şi doar pentru informaţii legate de clienţii lor.

De partea cui stă adevărul? Deocamdată, e greu de spus. Cert e că, lovită în "moalele" balanţei, Justiţia bihoreană se clatină serios...


NEGLIJENŢI
Judecători la judecată

Uşurinţa cu care judecătorii Tribunalului Bihor ignoră procedurile de lucru a condus şi la o premieră absolută în Justiţia românească, după ce s-a descoperit că peste 1.000 de maşini second-hand din Bihor au fost scutite de plata taxei de poluare în baza unor sentinţe falsificate. Ancheta, efectuată de procurorii DNA şi ofiţerii DGA Bihor, a scos la iveală zeci de hotărâri judecătoreşti falsificate şi a condus la cercetarea penală, printre alţii, a doi avocaţi, dar şi cinci grefieri, respectiv doi judecători din cadrul Tribunalului Bihor. Este vorba despre Adina Cioflan şi Angela Tod, acuzate de abuz  în serviciu şi fals după ce au semnat "ca primarul" pe sentinţe, în loc să le redacteze personal, dând astfel posibilitatea grefierelor să le falsifice. Cele două judecătoare au fost sancţionate cu avertisment şi de secţia disciplinară pentru judecători din cadrul CSM.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
@istrate
Are dreptate @grefiera, dar ce sa facem... suntem la ordin si noi si judecatorii ! Nu vezi ca penalii din psd ies unul cate unul ? Marinelu' pleaca maine-poimaine si noi ramanem cu pontache accizaru, cu dragnea, cu azare, cu... Nu-i plange de mila prefectului, m-a sunat un coleg din bucale si mi-a zis ca a spaguit 85.000 (!!!) de euro ca sa ramana pe perioada procesului prefect. Cum de unde ?! N-a fost tat-su chelner la dacia? Ia vezi cine-i presedinte de consiliu judetean la BN, tot un chelner ! Te joci ?!
Postat 10 Aprilie 2014, 20:48 de DNA
Re TDS
Bravo///este o forma de protest,,Go one...!!!
Postat 10 Aprilie 2014, 20:35 de soso
;;;;GREFIERA
Asculta madam Roman...mai lasa-ne...stim mai multi ce-ai facut ..si pt fratii chimici...cam stim ce invarti/....probabil ca s-a umplut paharu....acu de ti-a sunat ceasu problema ta ...sa te salveze fratii ca doar tu ai facut lucru mare pt ei si santeti i forma...Daca ti-a venit Pop de hac inseamna ca nu ti-a dat cat ai cerut..adica doi cuci....
Postat 10 Aprilie 2014, 19:25 de istrate
Dosar 96/35/2012
Nu stiu pe cine a suparat avocata mihoc sau judecatorii de la tribunal, in frunte cu ovidiu galea, nu stiu daca sunt sau nu vinovati, sa vedem daca probele adunate impotriva lor de dna stau in picioare. Atentie, acest dosar instrumentat de dna Oradea va ajunge la ICCJ, aia care l-a bagat la zdup pe nascase, pe babiuc, pe cioflina, pe remes, pe avram, ce mai, un guvern intreg! Acolo nu vor tine argumente de genul ,,a primit o suma de bani neprecizata ‘’ sau tampenia cu ,,ceasul cu cuc’’.Despre judecatoarea roman in schimb se vorbeste ca i s-a deschis dosar penal a doua zi dupa ce l-a lasat pe numitul pop claudiu adrian fara 60.000 de euro. Citez din solutia data in dosarul 96/35/2012 de completul curtii de apel Oradea, presedinte fiind judecatoarea roman :,, Constată că este nejustificată cota parte de 60.464,49 Euro din averea pârâtului Pop Claudiu şi, în baza art. 18 alin. 1 din Legea nr. 115/1996 dispune confiscarea în favoarea Statului român a sumei de 60.464,49 Euro de la pârât. Fără cheltuieli de judecată.’’ Pt. cine nu stie, paratul, pop claudiu adrian, este prefectul psd al judetului Bihor, un fel de baronet local. Si paratul pop claudiu adrian n-a uitat cine l-a infundat, a asteptat la cotitura.... nu singur... unii zic ca procurorii man si chirculescu n-ar fi straini. Si mai zice gura lumii ca numirea lui man ciprian ca sef de statie la dna oradea a fost o rasplata (si) pt. pâra facuta in toamna lui 2013 la csm impotriva judecatoarei roman. E proaspat in mintea cunoscatorilor ,,incidentul’’ dintre judecatoarea roman si procurorul man, in cazul judecarii arestarii judecatorului puscas. Dle man, sunteti tanar si zic cei ce va cunosc ca nutriti ambitii mari, visati sa deveniti un falcone sau un borsellino, dar tot aia zic ca pe momentat sunteti doar coada de topor (si) a prefectului.
Postat 10 Aprilie 2014, 17:49 de grefiera
Pt. Carp III
De la ultima faza cu Sava ..DNA- ul te face cel mult ...sa te pisi de ras ,nu de stres !..
Postat 10 Aprilie 2014, 13:24 de Mirel
RE;ADINA
Limbajul trebue folosit in functie de adrisant,,,,,,Cu tampit ca si cu tampiti cu fandositii ca si cu fandositii si cu gunoaiele ca si gunoieriii......Asadar ZATTTT RAMANE CUM AM STABILIT
Postat 10 Aprilie 2014, 10:32 de xyz
CE_DOR IMI E...
@ADINA: ESTI VARZA! MOTIVEZI SI FACI DOVADA A CE? SI ZICI CA N-AI NICI MAMICUTA, NICI TATICUT? ESTI RO-BOATA? PS MIE NU IMI E FRICA DE DIVINITATE PENTRU CA NU E NICI DREAPTA, NICI JUSTA, NICI CORECTA, NICI MACAR PROMPTA!
Postat 09 Aprilie 2014, 23:35 de TDS
şi lui XYZ
............ :) MARŞ ş.a.m.d. ??? mă mir că nu ţi-au şters invectivele.Fă-te procuror dacă nu-ţi place judecător sau fă-te avocat: ai avea un vocabular elevat şi pledoarii de excepţie !!!
Postat 09 Aprilie 2014, 21:06 de ADINA
Te rog DNA, nu-i lăsa nici să se pişe în linişte !?!
Că în DNA ne-a rămas speranţa să ne întoarcem la normalitate, atâta câtă a fost măcar !?!
Postat 09 Aprilie 2014, 16:47 de Carp III
VEZI???
DRAGĂ TDS, UITE CĂ ÎŢI SPUN EU CĂ LA CEDO TE PRIMEŞTE ŞI DACĂ NU AI PARCURS TOATE CĂILE "DE ATAC" DAR MOTIVEZI ŞI FACI DOVADA, MAI ALES DESPRE CONVINGERILE DUMNEATALE, IAR ÎN ŢARĂ IA-O DE LA CAPĂT, ÎN BAZA CONVINGERILOR OPUSE ŞI NU MAI BĂGA BĂŢUL ÎN GARD !!! CÂT DESPRE MĂMICUŢA MEA, SA ŞTII CĂ NU AM NICI MĂMICUŢĂ NICI TĂTICUŢ ŞI NICI DE DUMNEZEU NU MIE-E FRICĂ - CUM ÎI ESTE LUI MAZĂRE - CĂ DUMNEZEU E DREPT, JUST, CORECT ŞI MAI ALES PROMPT !!! p.s. dacă nu-ţi plac majusculele, transformă în minuscule !!!
Postat 09 Aprilie 2014, 16:20 de ADINA
mamița ADINEI
@ADINA ce-ai zice tu dacă ți-aș vorbi în termeni necolocviali despre mămicuța ta? În fine, să te lămuresc! Eu am avut o hotărâre judecătorească nefavorabilă(la TB și CAO). Nu mai intru în amănunte de ce cred eu că a fost nefavorabilă! Cert este că având anumite convingeri nici măcar nu am mai promovat recurs la Î.C.C.J. Numai după ce parcurgi toate procedurile poți face Plângere la CEDO! Dar și atunci nu pentru fond! Nu intru iarăși în detalii. Și ca să închei AM RESPECTAT ÎN TOTALITATE HOTĂRÂRILE celor două Instanțe(FOND ȘI APEL)dar nimeni nu îmi va pune călușul în gură să nu spun ceea ce cred despre ele. Comentează el BĂSE așa că....
Postat 09 Aprilie 2014, 15:17 de TDS
Re ADINA
Zaaaaaaaaaatttt gunoi .....CINE DRACU TE-A PUS SA FACI PE ALA CARE FACE DREPTATAE DACA NU ESTI IN STARE ....MARSSSSSSSSSSSS Esti un cretin/ a,.....probabil ca esti unu sa una cercetata.....daca ti-a placut gustuuuu kakakakaktuluiii acu MUCLES ...****..
Postat 09 Aprilie 2014, 14:21 de XYZ...
Justitie pe vorbe sau pe probe ?!
Cum ar fi sa spunem despre procurorii dna, chirculescu sau man, ca rezolva dosarele in favoarea cui plateste mai mult. Si stiu un caz in care tanarului sef man i s-a promis de catre un ins pe care-l ancheta luna de pe cer. N-am nicio dovada, nici macar celebrele interceptari, sumele de bani nu le cunosc, dar ce conteaza, EU STIU ! Nu zice nimeni sa nu-si faca dna-ul treaba, dar nu pe vorbe ! Vad multe similitudini cu modul de a ,,cerceta" al celebrei comisii nana (asta, ultima, cu vrancioaia in rol de dj). Esti lapidat si apoi judecat.
Postat 09 Aprilie 2014, 14:03 de ionel
Hei,
ăştia, îngreţoşaţii, faceţi-vă voi judecători şi judecaţi voi !!! plus că nu faceţi distincţie între meserie şi profesie !!!!! halal !!!!!!!! şi TDS ăsta, omniprezent şi -scient, ce te tot plângi aici cu dosarele tale !!! Du-te la HAGA (cum zic romii) sau la CEDO (cum zic românii) !!! SĂCSES (SUCCES) !!!
Postat 09 Aprilie 2014, 13:26 de ADINA
scarba maxima
Nu exista ,cel putin in Bihor judecator corect...spaguala la greu.....Cred ca daca s-ar dori s-ar face curatenie...dar nu se doreste...E pacat pt. ca au o meserie nobila...
Postat 09 Aprilie 2014, 11:49 de yoko
dol, dol, dol cu mine calator
Dol prin reticență(dol reticent)= Varietate de dol caracterizată prin aceea că elementul obiectiv din structura sa constă într-un fapt omisiv (inacțiune) concretizat în ascunderea de către unul dintre partenerii contractuali, ori în necomunicarea cu cealaltă parte a unei împrejurări esențiale ce era necesar să fie cunoscută de aceasta pentru formarea unei corecte reprezentări a circumstanțelor de fapt și de drept ale încheierii actului juridic civil (contractului). Speță : un dezvoltator în calitatea sa de executant-vânzător de case ASCUNDE potențialului cumpărător că dat fiind faptul că activitatea sa este urmarea unei LICITAȚII PUBLICE are obligația să respecte o limită maximă a prețului de vânzare ! Asta nu se cheamă DOL PRIN RETICENȚĂ ? Nu este evident că potențialul cumpărător DACĂ AR FI CUNOSCUT acest preț MAXIM impus de LICITATOR nu ar fi încheiat ÎN VECI contractul de v/c la un PREȚ MAI MARE ? Nu, pentru Instanțele bihorene nu ! Iar PRIMĂRIA(din perioada FILIP-BOLOȘ)care avea OBLIGAȚIA DE A SE ASIGURA CĂ LICITANTUL respectă acel preț NU O FACE devenind practic COMPLICE al LICITANTULUI. Nici TB, nici CAO NU AU VRUT SĂ VADĂ !!!!Poezie: Iar Manoli sta/Nici că mai lucra/ Ci mi se culca/ Şi un vis visa/Apoi se scula/Ş-astfel cuvânta: DOL ? Hai, Pa ! Iar Dina confirma !(în apel). Kuki kuki kuká moja kukučka /Zakuká mi ktorá odbila hodina/Nepresne ráta začínam byť zlý/ Zaklincujem vráta si hovorím
Postat 09 Aprilie 2014, 09:31 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON