URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Iulie 2016, 18:47

Nu săriţi! Primăria Oradea a anulat în ultimul moment cele două campionate de sărituri în apă programate să se desfăşoare la sfârşitul lunii în aquapark

Nu săriţi! Primăria Oradea a anulat în ultimul moment cele două campionate de sărituri în apă programate să se desfăşoare la sfârşitul lunii în aquapark DE FIŢĂ. Gândit ca un punct de atracţie, bazinul pentru sărituri din aquapark va rămâne anul acesta simplu element de decor, primele competiţii urmând să fie găzduite aici abia în 2017. Asta, dacă până atunci Primăria reuşeşte să cumpere trambulinele, tribunele şi tot ce mai trebuie...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Boală lungă, moarte sigură. Primăria Oradea a anulat cele două competiţii care ar fi inaugurat bazinul pentru sărituri din aquapark.

Adresa prin care municialitatea anunţă Federaţia Naţională de Nataţie că renunţă la organizarea concursurilor a fost unul dintre ultimele acte semnate de viceprimarul Huszar Istvan, înainte de predarea mandatului. Fie şi măcar pentru că tot el le-a înscris în calendarul Federaţiei...

La loc comanda!

Pasionaţii săriturilor în apă mai au de aşteptat cel puţin până anul viitor ca să poată vedea astfel de competiţii la Oradea. "Primăria a transmis Federaţiei Naţionale de Nataţie o adresă prin care a anunţat că renunţă la organizarea campionatului naţional de juniori mici C şi D, programat pentru perioada 8-10 iulie, şi campionatul pentru seniori şi juniori A şi B, care trebuia să aibă loc între 29-31 iulie", spune city-managerul Eduard Florea.

Huszar Istvan, consilier local UDMRAdresa de înştiinţare a semnat-o fostul viceprimar Huszar Istvan (foto) acum două săptămâni, după ce în martie acelaşi Huszar o asigurase pe preşedinta FNN, Camelia Potec, într-un tur al aquapark-ului, că municipalitatea va termina pregătirile la timp. Viceprimarul promitea atunci că până în vară bazinul va fi echipat cu toate dotările necesare unei competiţii, de la trambuline elastice şi covoare antiderapante până la cabine pentru arbitri, echipamente de măsurare omologate şi tribune cu 1.000 de locuri. S-a înşelat!

În criză de timp

Deşi Consiliul Local a alocat la sfârşitul lunii martie 200.000 lei pentru achiziţia de trambuline, Primăria n-a mai reuşit să le cumpere. "Sistemul Electronic de Achiziţii Publice a fost blocat până pe 15 iunie din cauza modificării Legii achiziţiilor, aşa că ne-a rămas prea puţin timp pentru organizarea licitaţiei", explică acum Huszar.

Conştientă că nu va avea trambulinele la timp, municipalitatea a încercat să le închirieze. "Iniţial, Federaţia ne-a asigurat că le putem împrumuta de la Sibiu, apoi ne-a anunţat că sunt încastrate şi nu se pot muta", zice fostul viceprimar.

Dar asta e numai o scuză. Chiar dacă ajungeau la Oradea, trambulinele nu puteau fi, de fapt, montate, pentru că fixarea lor pe platforme se face cu ajutorul unor monoblocuri de beton, care n-au fost nici ele licitate! Nu de alta, dar intervenţia neautorizată la turnul de sărituri construit odată cu parcul acvatic putea provoca pierderea garanţiei. Iar Primăria n-a vrut să rişte...

La anul!

Florin Birta, viceprimar, fost şef al Clubului Sportiv MunicipalReprezentanţii municipalităţii încearcă să minimalizeze dimensiunile dezastrului. "Nu cred că vor apărea repercusiuni din partea FNN în sensul de a nu ne da alte competiţii. În fond, Primăria s-a străduit până în ultima clipă să organizeze aceste campionate", spune viceprimarul Florin Birta (foto), fost preşedinte al CSM Oradea.

Oraşul va recuperea handicapul, adaugă acesta. "Acum se fac procedurile de preluare a aquapark-ului de la Primărie la ADP. După inaugurare vom avea timp să pregătim şi bazinul pentru sărituri", spune Birta, potrivit căruia CSM îşi va înfiinţa propria secţie de sărituri, pentru a exploata tradiţia în această disciplină.

Ultimele pregătiri 

Liviu Andrica, şeful Administraţiei Domeniului Public OradeaDe altfel, zona sportivă a aquapark-ului va fi inaugurată săptămâna aceasta. Întrucât bazinul olimpic necesită doar câteva completări, în perioada 14–17 iulie municipalitatea va organiza aici campionatul naţional de înot pentru cadeţi. Primăria se va îngriji de tribune, tabelă şi spaţiile pentru arbitri, iar ADP va asigura accesul şi apa din bazin. "Intrarea se va face separat, printr-o poartă de lângă bazinul olimpic", explică directorul ADP, Liviu Andrica (foto).

Zona a fost deja delimitată printr-un gard, ca să poată găzdui competiţii fără să deranjeze clienţii parcului acvatic, despre care încă nu se ştie când se va deschide. Săptămâna aceasta se va finaliza procedura de predare-primire, iar pentru cea viitoare e programată proba de funcţionare la capacitate maximă.

În paralel, ADP derulează procedura de angajare a personalului medical, salvamarilor şi agenţilor comerciali ce vor deservi unităţile de alimentaţie publică. Deschiderea oficială este prevăzută pentru sfârşitul lunii iulie sau începutul lui august, când jumătate din vară va fi trecut deja. Cu tot cu vacanţa şi banii orădenilor...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
fara numar ...
Cine stie raspunde. Numiti o singura investitie a PMO care corespunde calitativ,a fost terminata la termen si nu s-au alocat sume suplimentare din buget.
Postat 07 Iulie 2016, 13:07 de platona
cârcotaşii de serviciu
Din propria experienţă am constatat că cei mai mulţi dintre chibiţii de pe margine (scuzaţi pleonasmul) au impresia că e de datoria lor să desfiinţeze orice iniţiativă, deşi nu au nici un fel de calificare în domeniul despre care combat cu accente tragicomice de cele mai multe ori,(cum o fac dealtfel şi f. mulţi ziarişti). E de bun simţ să te pronunţi numai în domeniul în care ai "acoperire" intelectuală. Însă, fac pariu că dacă la butoanele achiziţiilor de trambuline era un Ghiuszi (OTL), s-ar fi facut pe dracu'n 4 să se cumpere vreo 50 de trambuline, printr-un liizing "reciproc avantajos" de la vreun oengeu panamez cu sediul la debreţin. Apropo' nea Ilie, când veţi descotorosi Oradea de lestul iudemerist care colcăie prin "deconcentrate" ?
Postat 06 Iulie 2016, 18:00 de Vlaicu
In Oradea ,NU exista coruptie.
Nu s-au cumparat trambulinele ,pentru ca CINEVA a gasit la vanzare aceleasi trambuline cu 20.000 Euro , pe care ALTCINEVA a vrut sa le cumpere cu 40.000 Euro. Deci,la ALTCINEVA nu i-au intrat in buzunar 20.000 Euro,deci a anulat tot (pentru ca poate).
Postat 06 Iulie 2016, 14:10 de Citizen
SA SARIM ...PESTE LEGE
De data aceasta nu voi scrie un comentariu! Voi spune doar ca sunt 100% de acord cu scortosul si cu AgentulTermic! PS: totusi nu ma pot abtine! Pe cand un arhitect sef cu studii de arhitectura in PMO?
Postat 05 Iulie 2016, 21:53 de TDS
astia sunt...
..."specialistii" tembelului de primar ! Liviu Andrica avea un ABC pe Republicii, din care isi tinea copiii la studii in strainatate (fudulie, de !) si se remarca printr-un servilism vecin cu paroxismul. Deci tinea un ABC si a ajuns direct sef peste o parte din averea orasului !!??? CE l-a recomandat pentru acest post ? Un singur lucru: Balbajan a detectat in el servitorul umil care baga capul intre umeri si se apleaca, fara sa comenteze deciziile unui prost. Altminteri, un incapabil, pe deasupra si CONDAMNAT PENAL pentru uciderea unei fetite la strandul Iosia ! Iar Florin Birta batea ulitele Sanmartinului, fara ocupatie, si nici macar acum nu stie sa scrie sau sa citeasca prea bine. A fost "bagat" in politica de Dorel Craciun, care avea o datorie uriasa fata de tatal lui Birta, fost militian in comuna: acesta a mintit pentru Craciun cand era primar si s-a rasturnat cu masina primariei, si pentru ca a fost dovedit martor mincinos, a fost dat afara din Politie, asa ca Craciun ii era dator ! Astia sunt "specialistii" lui Balbajan !
Postat 05 Iulie 2016, 21:07 de AgentulTermic
IMPOTENTII din pmo !!!
IMPOTENTA manageriala in PMO !!!! Indiferent ce spun unii altii eu raman la ale mele : impotenta menegeriala! la majoritatea proiectelor finalizate ( pe hartie) se mai lucreaza de zor si azi , nu pe fonduri ci pe buget , adica se termina treaba pe bani din buzunarul nostru !! Asta este adevaratul motiv pentru care bolovanul a majorat cu nesimtire taxele locale !!!!!
Postat 05 Iulie 2016, 20:47 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON