URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Decembrie 2017, 16:55

Voinţă de parcare: Primăria Oradea va construi, în centru, patru parcări supraetajate

Voinţă de parcare: Primăria Oradea va construi, în centru, patru parcări supraetajate ÎN TREND. În ultima şedinţă din 2017, Consiliul Local a votat construirea parcării supraetajate de pe locul fostei baze sportive Voinţa şi preluarea unui teren din curtea Spitalului Militar, unde Primăria va ridica o altă construcţie similară (foto)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Anul viitor, în Oradea vor începe lucrările la patru parcări supraetajate. Consiliul Local a aprobat joia trecută indicatorii tehnico-economici pentru construirea unei astfel de clădiri pe terenul fostei baze sportive Voinţa, după ce anterior aprobase proiecte similare pe strada Iosif Vulcan şi în curtea interioară a Primăriei. De asemenea, municipalitatea pregăteşte documentele pentru o parcare supraterană în curtea Spitalului Militar Avram Iancu.

Cu două intrări

Viitoarea parcare de la Voinţa va costa aproximativ 16,7 milioane lei (fără TVA) şi va avea 340 locuri. Din acestea, 6 locuri vor fi rezervate persoanelor cu handicap şi 9 pentru motociclete. Clădirea va avea un regim de înălţime cu subsol, parter şi două etaje.

Accesul în parcare se va face din străzile Gheorghe Bariţiu şi Academiei. "Anul viitor vor demara lucrările. Va fi o parcare supraterană cu o faţadă spre strada Gheorghe Bariţiu în formă de birouri, pentru a avea un aspect corespunzător, iar partea din spate va fi dedicată parcărilor", a explicat primarul Ilie Bolojan. Licitarea lucrărilor se va face în această iarnă, iar finalizarea lor va avea un termen de un an şi jumătate.

Patru la număr

Noua parcare va suplini lipsa locurilor la sol, în condiţiile în care Primăria vrea să reamenajeze anul viitor Piaţa Ferdinand, din vecinătate. Întrucât aceasta va deveni pietonală, şoferii vor putea să-şi lase maşinile în construcţia de la Voinţa. Investiţia va fi finanţată, cel mai probabil, printr-un credit furnizor, lucrările urmând să fie suportate de constructor, care îşi va recupera ulterior banii de la Primărie.

În ultimele luni, Consiliul Local a mai votat indicatorii tehnico-economici pentru alte două parcări supraterane ce ar urma să fie construite de anul viitor: una între străzile Iosif Vulcan şi Aurel Lazăr, iar alta în curtea interioară a Primăriei. De asemenea, în şedinţa de joi, aleşii orădenilor au mai aprobat un protocol de predare-primire cu titlu gratuit a unei suprafeţe de 2.176 mp din curtea Spitalului Militar Avram Iancu. Aici se va ridica tot o parcare supraetajată, cu o capacitate de 400 locuri, cu acces din strada Braşovului. Construcţia acesteia va fi supusă votului CL în primăvară.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
serios?
@pinonel: Nemaiavand cu ce sa arunce in Bolojan, postacii au ajuns sa planga dupa filip :)))) Ba pioneza, tu chiar vorbesti serios sau IQ-ul tau e pur si simplu cat al unei gaini? Cum plm sa spui ca din punct de vedere financiar era mai bine pe vremea lui filip, doar din prisma faptului ca impozitul era mai mic? Impozitul a crescut de atunci in toata tara, nu doar in oradea, bolovane! Si sa fim seriosi, ca e 180 lei, sau ca e 220 lei impozitul, nu cred ca traiesti mai bine cu 40 lei in plus pe an. Pe vremea lui filip nu s-a dezvoltat orasul absolut deloc, din contra, a mers doar in jos. Acum se fac parcuri industriale, se construiesc blocuri care se vand instant, deci este evident ca lucrurile merg in directia buna. Pe mine nu ma deranjeaza impozitul marit atata timp cat vad ca orasul se dezvolta incontinuu. Zici ca nu s-a dovedit ca filip are nu stiu cat din Centru, dar sustii ca Bolojan a furat mai mult. Pai daca la filip nu s-a dovedit ce s-a dovedit in cazul lui Bolojan, desteptule? Ai vreo dovada ca sa sustii cele spuse sau doar calomniezi ca un postac redus? Daca zici ca banii de la UE sunt pe toate gardurile de ce Oradea e orasul din tara cu o rata de absorptie record? Ceilalti ce au pazit, daca era asa usor sa iei banii respectivi? Si datoria istorica la care faci referire nu mai este inca de anul trecut, ca a fost platita cea mai mare parte, dar probabil ai impresia ca toata lumea e proasta si crede tampeniile pe care le debitezi. Si majoritatea lucrarilor au fost terminate, cu mici exceptii, dar tu esti platit doar dupa cat de mult aberezi. Despre datoria pe care o vom plati si noi si nepotii, si nepotii nepotilor nostri datorita sefilor tai iubiti nu spui nimic? Cam despre asta e vorba, postac redus!
Postat 02 Ianuarie 2018, 17:11 de hateretards
!!!
Sunt pe aici unii care vin cu vechea poveste: ,,era mai bine pe vremea lui Filip?!" sau ,,daca nu se face, nu e bine, dar nici daca se face nu e bine!". Ambele ,,variante" sunt (intentionat!) gresite. Dpdv strict financiar era mai bine pe vremea lui Filip, impozitul pe imobil era 20% din cat am platit in 2017, pastrez facturile. Si inca ceva: se spune (dar nu s-a dovedit!), ca Filip si-a facut mendrele. Asa o fi, dar daca si le-a facut, a facut-o mai cu perdea si la scara mai mica decat birtinezul si cei 40 de h*ti! Da, nu s-a facut in epoca Filip, dar nici in UE nu eram! Acum ar trebui sa se construiasca multe, fonduri sunt, dar sunt folosite pt. a sifona banii camarila din jurul primarului! Cum am ajuns la o datorie istorica, cea mai mare de cand se stie ca exista Oradea?! De ce nu s-a prezentat o dare de seama sobra, punctuala, despre cum am primit ...UE cand a fost vorba sa fie decontate lucrarile?! Nu se spune o vorba despre cum pierde primaria procesele prin care contesta nedecontarea sumelor pt. lucrarile ,efectuate", vorba vine! Au trecut 2(doi) ani din 31 dec. 2015, ziua cand s-a facut prapadul pe care-l vor suporta si nepotii nostri, atunci s-a semnat receptia a zeci de lucrari care de fapt nici azi nu sunt gata, TOATE, fara nicio exceptie, de o calitate indoielnica (ma exprim elegant!). Cam despre asta e vorba, stimati pupinc*risti!
Postat 01 Ianuarie 2018, 15:54 de pinonel
Hateretards
Frumos spus
Postat 31 Decembrie 2017, 13:15 de Sandu1201
:)))
Daca nu se fac parcari urla postacii ca nu avem locuri de parcare, daca se fac parcari urla postacii ca nu sunt necesare si ca sunt de fapt pentru extraterestri :))))) Ati devenit atat de penibili si de dispeerati incat rad toti si cu c...l de voi.
Postat 31 Decembrie 2017, 10:56 de hateretards
Parcari pentru turisti
Parcarile astea supraterane reusesc sa anuleze confortul de a te deplasa cu masina personala.Pina te invirti,pina iei tichet,pina platesti,pina pleci la destinatie si te intorci per pedes...te sictiresti si iei un taxi. Utile vor fi pentru turisti si celor ce au timp de pierdut. Bingo! ei defapt sunt targetul mult visat al pmo
Postat 30 Decembrie 2017, 23:55 de excalibur
Dada
Bine ca se face
Postat 30 Decembrie 2017, 23:34 de Sandu1201
CU SAU FARA LIFT?
SA STIM SI NOI
Postat 30 Decembrie 2017, 23:04 de ADINA
@unii
Unii ori nu pricep ori nu inteleg despre ce e vorba!
Postat 30 Decembrie 2017, 21:55 de scortosul
Parcă are, parcă n-are, o parcare
Gropa din centru orașului arata de parcă ar fi trecut tsunami-ul pe Cris. Numai ca spre deosebire de Oradea, in Japonia chiar a fost tsunami, iar refacerea infrastructurii s-a făcut intr-un termen mult mai scurt decât cel alocat pentru construirea parcării noastre. Ori poate ca tsunami-ul japonez e mic copil pe lângă tsunami-ul administrativ romanesc.
Postat 30 Decembrie 2017, 20:09 de User anonimizat
Parcarile sunt o mare problema in Oradea si mai ales in centrul orasului.
Parcarile sunt parcari, parcheaza cine vrea, sunt facute pt.toata lumea unde sunt locuri cat de cat disponibile si sunt absolut necesare si binevenite. Cine nu vrea sa mearga pe jos 100-300 de metri poate circula cu taxi-ul, nu-i obliga nimeni sa foloseasca aceste parcari.
Postat 30 Decembrie 2017, 20:08 de Ducustrigacucu
Pentru ce, pentru cine ?
Pentru ce o sa parcheze oamenii in parcarea de la Vointa, la dracu in praznic de .... saormariile si pizzariile din centru, de pe floster? Sunt cumva restaurant de 5 stele Michelin pe acolo sa vina bogatanii sa serveasca o masa cu 1000eu./persoana? Nu! Sunt turci si romanasi cu fastfooduri si covrigarii de un(1) leu. Iar punem carul inaintea boilor(cine or fi boii?) Facem parcari ca poate o sa vina cineva sa vada ... sa vada ce? Sa vada ce in centru? In toata Europa parcarile sunt private a celor care au magazine, saormerii, pizzerii, covrigarii numai la Oradea birtinezul construieste pentru Famiglia oradeana!
Postat 30 Decembrie 2017, 18:01 de scortosul
4 parcari cu 4 beneficiari ... ca a 5-a e ca si gata, nu-i asa !?!
Una pentru primarie, una pentru Micula, una pentru Teszari, una pentru Pop si una pentru Ghilea ... care le face, pe banii tuturor contribuabililor oradeni, de la prima la ultima in mod ireprosabil !?! Plina-i lumea de parcari publice, supraterane si inchise partial doar cu parapeti de protectie in ton cu ansamblul ... numai ale noastre trebuie sa fie cu termopane, daca se poate iar lipsa de control asuora vanului publuc functioneaza ca la carte prin municipalitate !?!
Postat 30 Decembrie 2017, 17:35 de WinDos
PNL&PSD fratia politruca
PMO, birtinezu construieste din taxele si impozitele tale o parcare cu dedicatie afaceristului PSD Pop&familia. Nu pentru cei ce viziteaza centrul(caci parcarea din centru, din spatele tribunaluilui e cam libera si in fond CE sa vizitezi pe floaster?)e departe ci strict pentru afacerile familei PSD Pop. Parcarea nu e spre beneficiul cetateanului ci strict pentru afacerea CRISUL. PMO investeste pentru binele familiei PSD-POP! De ce oare?
Postat 30 Decembrie 2017, 17:20 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON