URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Martie 2012, 16:08

Oradea primeşte premiul blogosferei în concursul "Capitala Verde"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tuborg România a organizat o nouă ediţie a competiţiei Capitala Verde a României, concurs care oferă unui oraş din ţară acest titlu pentru un an, dacă autorităţile din localitatea respectivă dovedesc că au implementat măsuri prietenoase cu mediul.

Oradea este unul din oraşele înscrise în competiţie, concurs ce îşi va desemna laureatul miercuri, de la ora 16, într-o gală de premiere de la Palatul Parlamentului din Bucureşti.

În timp ce marele câştigător e încă ţinut secret de organizatori, la secţiunea premiul blogosferei se pare că Oradea va câştiga. În această secţiune, bloggerii români puteau să-şi dea votul unui oraş înscris în concurs, printr-un articol postat pe această temă pe blogul lor.

Potrivit site-ului competiţiei, Oradea a adunat 41 de voturi, în timp ce următorul oraş votat de bloggeri, Braşov, are doar 20 de voturi. Timişoara, Suceava, Râmnicu Vâlcea, Cluj Napoca şi Sector 2 Bucureşti au strâns doar câte un vot din partea bloggerilor, iar Sinaia a primit patru voturi.

Aşadar, viceprimăriţa Biro Rozalia, care reprezintă Oradea miercuri la gala de premiere, va aduce cel puţin un premiu acasă. Mai rămâne de văzut dacă municipiul de pe Crişul Repede va lua sau nu şi marele premiu, cel râvnit de toate oraşele şi care îi va recunoaşte calităţile de oraş eco...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
verde-gri de beton
Oradea era mai verde acum 3 ani, intre timp s-au taiat foarte multi copaci, s-au micsorat spatiile verzi din jurul blocurilor si s-au tras niste pereti de beton pe malul Crisului(taind copacii, evident). Orasul asta e orice numai verde nu.
Postat 07 Martie 2012, 13:22 de AB
@book, continuare
...iar dc primaria oradea nu s-a chinuit in ultimii ani sa modifice regulamente(tai un copac, plantezi 5 de cate 5m), sa faca poduri, indiguiri, sosele; adica sa dezvolte orasul(!) si totul afectand cat mai putin mediul, sa planteze peste 20 mii copaci in doar 2 ani, si apoi cate 5-8 mii pe an, peste tot in oras si in jurul lui, sa faca peste 20ha de parcuri...atunci inseamna ca iti place si vrei sa vezi doar rahatul din jurul tau, nu esti realist, nici optimist ci ai o placere meschina.
Postat 07 Martie 2012, 01:04 de unu
@book
bine ca vin toti care au mers la cules de capsuni in italia sa zica ca in cine stie ce satuc de acolo, sau oras cu 200 locuitori nu s-a pus prafu pe masina. chiar si clima e diferita la noi. da, lipseste asfaltul pe unele strazi, aparatori de noroi la masini, canalizarea nu face tot timpul fata, intra tiruri in oras (oradea are centura, a scapat), dar nu poate sa se faca toate intr-un an si cu buget taiat si de stat, si de criza, si nu uita ca nu suntem la fel de dezvoltati ca si europa de vest, avem de recuperat. concursul nu a fost unu international, @book, ci a fost unul intern care sa sensibilizeze autoritatile din tara sa fie mai atente la mediu, premiind pe cei care sunt. deci, sa arate care orase se indreapta in directia corecta, nu ca ar fi deja traiu ca-n padure...
Postat 07 Martie 2012, 01:03 de unu
@book
Uite, si eu am fost in strainezia, si nu s-a pus praf pe masina, in schimb, am facut pe ploaie un drum din Rogerius pana in Nufarul si masina deja arata jegoasa... asa e pe plaiurile mioritice... Totusi, poate ar fi bine sa gandim pozitiv: chiar daca traim in tara jegului, Oradea este (mult) mai curata decat alte orase... e si asta un inceput, ar trebui sa fim mandri de orasul nostru!
Postat 06 Martie 2012, 17:34 de Geo
@ david
Nu meriti sa iti raspund, pentru ca banuiesc din ce parte scrii, dar totusi, pentru cititorii nevinovati, iti raspund totusi: am fost zilele trecute in Italia. In patru zile nu s-a pus pic de praf pe masina. Si nu am vazut pe nimeni sa isi mature in fata casei. O face primaria, respectiv firmele angajate si platite de primarie din banii locuitorilor. In Oradea masina se acopera de praf intr-o zi. Stiu ca la Bucuresti si la Cluj e mai rau, dar mie mi-ar fi rusine sa spun ca Oradea e verde. As tacea si mi-as vedea de treaba. Dar la noi ... nu e ... destul daca nu e si fudul.
Postat 06 Martie 2012, 17:00 de BOOK
@book
dute in cluj sau un bucuresti sa vedem cat timp ramai cu masina curata. Dar ce e tare, e ca tot aia comenteaza care nu pun mana pe matura niciodata. Te pot intreba de cate ori ai maturat in fata casei tale trotuarul sa sa nu fie praf?
Postat 06 Martie 2012, 16:48 de David
"verde" innegurat
La cat de neagra era zapada de pe strazi zilele acestea si la cat de repede se murdareste o masina proaspat spalata in Oradea, intr-adevar, suntem cel mai verde oras din galaxie.
Postat 06 Martie 2012, 16:32 de BOOK
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON