URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Mai 2016, 16:11

O echipă de fotbal feminin din Aleşd a lipsit de la faza naţională a Olimpiadei Sportului Şcolar, pentru că inspectorul de sport al IŞJ a uitat să anunţe modificarea datei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Echipa de fotbal feminin a claselor I-IV de la Liceul Teoretic Constantin Şerban din Aleşd nu s-a prezentat la faza finală a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar, care s-a desfăşurat la Piatra Neamţ în perioada 10-12 mai, pentru că inspectorul de specialitate din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, Călin Hoţupan, a omis să informeze conducerea şcolii privind modificarea datei de desfăşurare a turneului!

Turneu ratat

"Iniţial turneul de la Piatra Neamţ trebuia să se desfăşoare în perioada 19-22 mai, însă ulterior organizatorii au schimbat datele de desfăşurare, programându-l cu mai bine de o săptămână înainte. Cum pe noi trebuia să ne anunţe de această schimbare Inspectoratul Şcolar Judeţean, şi cum acest lucru nu s-a întâmplat, noi nu am plecat. Am am aflat în ultimul moment de schimbarea datelor, când cei de a echipa de fotbal de băieţi din Marghita, care a fost şi ea calificată, ne-au sunat de acolo să ne întrebe ce e cu noi, de nu suntem prezenţi", a declarat pentru BIHOREANUL profesorul Mihai Lele, cel care alături de Răzvan Şoit se ocupă de pregătirea echipei de fotbal feminin a claselor I-IV de la LT Constantin Şerban şi care în 2011 a obţinut titlul naţional cu echipe pe care o pregătea atunci la faza finală a Olimpiadei Sportului Şcolar.

Mai exact, inspectorul de specialitate a ISJ Bihor a informat de modificarea datelor de desfăşurare a turneului doar echipa de băieţi din Marghita, nu şi pe cea de fete din Aleşd.

"Vă daţi seama, fetele când au primit vestea au început să plângă că nu mai pot merge, părinţii s-au scandalizat şi vă spun sincer că mi-au dat şi mie lacrimile", a declarat şi Alina Buzle, directorul Liceului Teoretic Constantin Şerban din Aleşd.

Reprezentanţii liceului au încercat să asigure deplasarea echipei în ultimul moment, însă degeaba. "Din păcate, era prea târziu, nu putem să ne pregătim şi să ajungem, însă, ce m-a dezamăgit şi mai tare a fost faptul că domnul inspector ne-a spus că nu mai are rost să plecăm, că oricum doar vom face act de prezenţă", a mai adăugat Alina Buzle.

Cele mai bune

De cealaltă parte, inspectorul pe probleme de sport din cadrul ISJ Bihor susţine că "culpa este comună". Motivul? "Nici noi nu le-am trimis acea informare, dar nici ei nu au făcut demersurile pentru deplasare, aşa cum au făcut cei de la Marghita, pentru echipa de băieţi, calificată, la rându-i la faza de la Piatra Neamţ", a declarat Călin Hoţupan.

Varianta nu ţine, însă, în faţa conducerii echipei de fete. "Ne-a cerut scuze, ne-a spus că nu a văzut în e-mail că era vorba şi de noi şi a crezut că numai pentru echipa de băieţi din Marghita era vorba în ceea ce priveşte schimbarea datelor. Eu personal îl înţeleg, e om şi mai poate greşi, dar să spună că avem culpă comună nu are cum, pentru că noi n-aveam ce demersuri să facem până nu ştiam când trebuie să ne deplasăm", a conchis profesorul Marius Lele.

De precizat că formaţia de fotbal feminin a claselor I-IV de la LT Constantin Şerban din Aleşd s-a calificat la faza finală a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar după ce a trecut de alte trei faze. Mai întâi, tinerele fotbaliste aleşdene au câştigat etapa din zona oraşului Aleşd, apoi au câştigat etapa judeţeană Bihor, iar apoi, la jumătatea lunii aprilie, s-au clasat pe primul loc şi la turneul zonal de nord-vest de la Satu Mare, unde au învins cu 1-0 echipa din Maramureş şi a remizat cu 0-0 în faţa formaţiei gazdă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Demisia
Si inspectorul nu si-a dat inca demisia? Atunci sa-l demita inspectorul general, sau sa plece amandoi!
Postat 14 Mai 2016, 20:47 de peterpan
dragostea..te incurca!
imbarligarea cu madame atotstiutoarea *** ....
Postat 14 Mai 2016, 19:50 de onuta
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6438 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON