URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Aprilie 2015, 12:55

FC Bihor joacă sâmbătă la Caransebeş

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După egalul de vineri de pe teren propriu şi după schimbările de pe banca tehnică survenite la începutul acestei săptămâni, FC Bihor va susţine sâmbătă, cu începere de la ora 11, în deplasare, la Caransebeş, cel de-al treilea meci din faza play-out a Seriei a II-a a Ligii a II-a. Formaţia orădeană va întâlni echipa locală FC.

Meciul se anunţă important pentru FC Bihor, care luptă pentru evitarea ultimului loc al clasamentului, cel care duce la barajul de retrogradare, dar şi pentru gazde, un eşec al acestora în partida de sâmbătă complicându-le serios situaţia din clasament.

Se vor întâlni echipele de pe locul II, FC Caransebeş, cu 22 de puncte şi poziţia a III-a, FC Bihor cu 18 puncte. "Ne aşteaptă un meci greu, în care suntem obligaţi să scoatem un punct sau puncte. Caransebeşul este o echipă bună, dar noi suntem obligaţi să scoatem un rezultat pozitiv", a declarat antrenorul formaţiei FC Bihor, Gheorghe Silaghi.

Tehnicianul orădean se confruntă cu probleme serioase de lot înaintea acestei partide. Astfel, fundaşii centrali Fl. Lazăr şi Ţoca sunt suspendaţi, iar mijlocaşul Haş şi atacantul Dobrescu sunt incerţi.

De partea cealaltă, antrenorul echipei FC Caransebeş, Alin Artimon, recunoaşte importanţa jocului cu bihorenii dar nu-l consideră ca fiind unul decisiv. "Ne aflăm în faţa unui joc important, nu unul decisiv, dar important pentru continuitatea noastră şi pentru viitorul nostru. (…) E un joc în care putem înclina destul de mult balanţa retrogradării în favoarea noastră, în condiţiile unui rezultat pozitiv, şi jocul trebuie să se desfăşoare de aşa manieră încât la finalul celor 90 de minute rezultatul să fie unul care să consfinţească o superioritate pe care ne-o dorim să existe şi în teren", a declarat Artimon.

În sezonul regulat, FC Bihor a învins pe teren propriu FC Caransebeş, cu scorul de 1-0, iar în deplasare, a remizat cu 2-2.

Plecarea echipei orădene spre Caransebeş se va face vineri, după antrenamentul din prima parte a zilei.

În celălalt meci al etapei a III-a din play-out, sâmbătă de la ora 11, Şoimii Pâncota, ocupanta ultimului loc, va primi pe teren propriu replica formaţiei CSM Rm. Vâlcea.

În faza play-off, liderul ACS Poli Timişoara va primi replica celor de la Unirea Tărlungeni, în timp ce echipele de pe locurile II şi III, Metalul Reşiţa şi FC Olt se vor întâlni în meci direct pe terenul primei formaţii.


Etapa a III-a din play-out-ului Seriei a II-a a Ligii a II-a (sâmbătă, ora 11):

FC Caransebeş - FC Bihor Oradea

Şoimii Pâncota - CSM Râmnicu Vâlcea

Clasament:

1

CSM Râmnicu Vâlcea

22

7

9

6

21-18

30

-6

2

FC Caransebeş

22

5

7

10

19-28

22

-11

3

FC Bihor Oradea

22

3

9

10

14-22

18

-15

4

Şoimii Pâncota

22

3

8

11

18-28

17

-13

 


Etapa a III-a a fazei play-off din Seria a II-a a Ligii a II-a (sâmbătă, ora 11):

ACS Poli Timişoara - Unirea Tărlungeni

CS Metalul Reşiţa - FC Olt Slatina

Olimpia Satu Mare - CS Mioveni

Clasament:

1

ACS Poli Timişoara

22

13

7

2

34-9

46

13

2

FC Olt Slatina

22

10

8

4

32-20

38

5

3

CS Metalul Reşiţa

22

10

8

4

28-21

38

5

4

Unirea Tărlungeni

22

9

7

6

24-18

34

1

5

CS Mioveni

22

9

7

6

18-13

34

1

6

FC Olimpia Satu Mare

22

7

5

10

18-23

26

-7

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON