URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Noiembrie 2015, 17:55

FC Bihor a pierdut jocul cu Gaz Metan Mediaş. Fanii vor să organizeze o colectă pentru echipa lor

FC Bihor a pierdut jocul cu Gaz Metan Mediaş. Fanii vor să organizeze o colectă pentru echipa lor (foto: arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deşi a jucat cu mare determinare, formaţia orădeană de fotbal FC Bihor a trebuit să se recunoască învinsă duminică, pe teren propriu, în disputa cu una dintre favoritele serei a II-a din Liga a II-a, Gaz Metan Mediaş. Scorul final a fost de 0-1, prin reuşita lui Roberto Romeo din minutul 81.

Partida din etapa a XII-a, desfăşurată în prezenţa a aproximativ 600 de spectatori, a avut ritm, cu multă determinare din partea ambelor formaţii, care au căutat victoria.

Bihorenii şi-au creat, dar apoi au ratat trei mari ocazii în care au rămas singuri cu portarul formaţiei adverse. În schimb, fotbaliştii de la Gaz Metan Mediaş au reuşit să înscrie singurul gol al partidei în minutul 81, când Munteanu a avut inspiraţia de a întoarce cu capul, din cădere, o minge în centrul careului, de unde Roberto Romeo a reluat imparabil, din vole, în plasa gazdelor.

Pe final, spiritele s-a încins, după ce FC Bihor a alergat după egalare, iar medieşenii şi-au conservat scorul. În acest context, antrenorul echipei Gaz Metan Mediaş, Leo Grozavu a fost trimis în tribună pentru proteste la arbitri, pe care i-a acuzat că tolerează jocul dur al gazdelor.

"Am fost un pic, pe final, deranjat de modul cum brigada de arbitri a înţeles să conducă acest joc, pentru că au fost câteva atacuri pe care nu le-am mai văzut de pe vremea când m-am apucat eu de fotbal", a declarat Leo Grozavu la finalul partidei.

În schimb, tehnicianul orădenilor, Dan Mănăilă, şi-a felicitat jucătorii, subliniind faptul că aceştia joacă în condiţii extrem de precare.

"Dacă această echipă, ar primi minimele condiţii pentru performanţă, să aibă mesele, vitaminizarea şi deplasările asigurate, credeţi-mă că aţi fi şi mai mândri de ei. Eu felicit oraşul Oradea, felicit toţi oamenii care au fost la joc", a declarat, la finalul partidei, tehnicianul formaţiei FC Bihor, arătându-se, însă, nemulţumit de faptul că, nervos fiind, antrenorul medieşenilor, Leo Grozavu i-a înjurat pe anumiţi jucători bihoreni.

În aceeaşi conferinţă de presă, Dan Mănăilă a anunţat că unul dintre cei mai buni jucători ai FC Bihorului, căpitanul Cristian Andor, este pe cale să renunţe, din cauză că "se confruntă cu probleme mari acasă". "Omul acesta nu mai are ce mânca, el dă totul pe teren, dar nu mai poate", a spus Mănăilă, care a făcut apel, prin intermediul presei, la cei care ar putea să-l ajute şi să fie păstrat la echipă, pentru că altfel "vrea să-şi caute de lucru".

Preşedintele Mircea Fodor, care de unul singur face eforturi să organizeze jocurile de pe teren propriu ale orădenilor, dar şi să asigure deplasările la meciurile programate pe teren străin, a anunţat că "începând de luni, pe o perioadă de patru săptămâni, o echipă de câţiva voluntari va desfăşura o campanie de strângere de bani pentru echipă".

"Luni, miercuri, vineri şi duminică, tot din două în două zile vor ieşi în diferite locuri din oraş, cu o urnă, prin care cei care doresc să sprijine echipa financiar s-o poată face. Prima dată, luni, de la ora 12, vor fi la Magazinul Crişul", a precizat preşedintele clubului orădean, salutând iniţiativa acestor tineri.

În etapa viitoare, ultima a turul de campionat din sezonul regulat, FC Bihor va evolua miercuri, 11 noiembrie, de la ora 14, la Cluj, cu Universitatea.


FC Bihor – Gaz Metan Mediaş 0-1(0-0)

A marcat: R. Romeo (min. 81)

FC Bihor: Kiraly - Remeş, Mintaş, Chira, Lorincz – Haş (min. 61 Ţoca) – Coroian, Ember – Andor (ctp.), Trabalka (min. 84 Şereş), Sulea (min. 77 Magda). Antrenor: Dan Mănăilă

Gaz Metan: Greab – M. Stancu, Vişa, Abrudan (ctp.), Trif – Cristea – Bic (min. 81 C. Gheorghe), Băjenaru (min. 64 Medeiros) - Roberto Romeo, Llullaku (min. 56 Al. Munteanu) – Figliomeni. Antrenor: Leo Grozavu

Au arbitrat: Dorian Micloşină (Reşiţa) - Doru Claudiu Lucaciu (Cluj-Napoca) şi Casian Băla (Arad).


Rezultatele etapei a XII-a a Seriei a II-a din Liga a II-a la fotbal:

Joi:

FC Braşov - CSM Râmnicu Vâlcea 3-2

Sâmbătă:

FCM Baia Mare - Olimpia Satu Mare 1-1

FC Caransebeş - CS Mioveni 0-3

Metalul Reşiţa - Universitatea Cluj 0-1

Chindia Târgovişte - Unirea Tărlungeni 1-0

UTA Bătrâna Doamnă - Şoimii Pâncota 2-0

Duminică:

FC Bihor Oradea - Gaz Metan Mediaş 0-1

Clasament:

1

UTA Bătrâna Doamnă

12

7

4

1

26-12

25

4

2

Chindia Târgovişte

12

7

2

3

20-10

23

2

3

Gaz Metan Mediaş

12

6

4

2

18-9

22

4

4

FCM Baia Mare

12

6

4

2

18-9

22

4

5

CSM Râmnicu Vâlcea

12

6

4

2

17-12

22

7

6

FC Braşov

12

4

7

1

17-13

19

1

7

CS Mioveni

12

5

3

4

17-11

18

3

8

FC Olimpia Satu Mare

12

4

4

4

16-14

16

1

9

Universitatea Cluj

12

5

1

6

10-8

16

-2

10

Şoimii Pâncota

12

4

3

5

10-15

15

-3

11

FC Bihor Oradea

12

4

1

7

10-20

13

-8

12

FC Caransebeş

12

3

1

8

11-26

10

-8

13

Unirea Tărlungeni

12

1

3

8

11-22

6

-12

14

CS Metalul Reşiţa

12

1

1

10

9-29

4

-14

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON