URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Martie 2016, 09:57

CSM Oradea vrea şi fotbal pentru seniori

CSM Oradea vrea şi fotbal pentru seniori foto: Roby Boroş (arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Secţia de fotbal de la Clubul Sportiv Municipal Oradea prinde contur. Antrenorul desemnat coordonator, Florin Fărcaş, şi-a ales echipa de tehnicieni cu care va colabora.

Conform organigramei secţiei, tehnicianul trebuia să-şi selecteze cinci antrenori, astfel încât fiecare dintre aceştia să pregătească câte două grupe de copii şi juniori. Cei cinci antrenori aleşi sunt: Gheorghe Silaghi, Lucian Ciocan, Adrian Todea, Claudiu Mutu şi Sorin Pop. Astfel, din echipa de tehnicieni de la FC Bihor s-a renunţat la Lucian Ulici şi Horia Rădulescu.

Surprinzător este că Ulici a fost exclus din schemă, în condiţiile în care a avut cele mai bune rezultate în ultimii ani cu echipele de copii şi juniori de la FC Bihor. “Aceasta a fost decizia noastră deocamdată, însă dacă vom avea copii mai mulţi şi vom forma încă o grupă, ceea ce este foarte posibil, vom mai coopta un antrenor, iar acesta cel mai probabil va fi Ulici. Eu am vorbit cu el deja şi i-am comunicat”, a declarat Florin Fărcaş, antrenorul-coordonator al secţiei.

Pe lângă aceşti antrenori, în cadrul secţiei mai activează şi antrenorul cu portarii, Paul Dumitru.

Vrea echipă de seniori

Conform preşedintelui clubului CSM, Florin Birta, fiecare antrenor va pregăti câte două grupe. "Dorim să implementăm un nou sistem în pregătirea copiilor, Astfel, antrenorii de acum înainte vor fi de vârstă, vor pregăti fiecare echipele cu jucătorii de vârsta pentru care sunt desemnaţi şi nu vor lua o echipă, de exemplu, de mică şi o vor duce până la juniori mari, cum a fost până acum. De asemenea, în fiecare an, antrenorii vor fi evaluaţi", a declarat Birta.

Astfel, este posibil ca la sfârşitul unui sezon, dacă un antrenor n-a dat rezultatele scontate, să se renunţe la el.

Birta a mai spus şi că, din vară, secţia de fotbal a clubului CSM Oradea va avea şi o echipă de seniori, care va fi înscrisă în Liga a V-a sau chiar a IV-a, "în funcţie de cum vom găsi înţelegere la conducerea Asociaţiei Judeţene de Fotbal Bihor".

Echipa de seniori va fi alcătuită în mare din formaţia de juniori B a clubului FC Bihor din actualul sezon, echipă care a fost pregătită de Adrian Todea, dar care, odată cu trecerea în campionatul de seniori, va fi antrenată de Florin Fărcaş.

Conform preşedintelului clubului, în această perioadă are loc legitimarea jucătorilor la CSM Oradea. "Vom avea aproximativ 200 de copii şi juniori, dintre care circa 150 legitimaţi, restul fiind de la grupele mici, ei încă nu se legitimează", după cum a afirmat Birta.

Pentru că FC Bihor a intrat în faliment, nici echipele de juniori nu şi-au mai putut continua activitatea din campionatele din care au făcut parte, însă acum, sub noua denumire, dispută meciurile pe care le aveau programate, dar în afara competiţiilor oficiale.

Pe de altă parte, secţia de fotbal a clubului CSM Oradea organizează selecţie pentru copii născuţi în anii 2006, 2007, 2008, 2009 şi 2010. Acţiunile se selecţie au loc în fiecare zi de marţi şi joi la Stadionul Iuliu Bodola.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON