URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Octombrie 2016, 13:33

CS Oşorhei a pierdut meciul de acasă cu ASA II Tg. Mureş şi rămâne fără victorie după 5 etape

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Parcă toate planetele s-au aliniat împotriva celor de la CS Oşorhei, care au pierdut cu 1-2 meciul cu ASA II Tg. Mureş. În oricare alte condiţii echipa lui Gheorghe Silaghi trebuia să câştige la pas acest joc în care a avut cea mai bună prestaţie din acest sezon.

Partida, disputată vineri la Alparea, a contat pentru etapa a 5-a a Seriei a V-a din Liga a III-a. În primele secunde ale jocului oaspeţii au irosit o bună oportunitate prin Petriş, scăpat din marcaj, şutul acestuia fiind respins de Hava. Gazdele au ripostat prin şutul lui Ban, paralel cu poarta şi şutul lui Haş, la o palmă de bara din stânga lui Moga.

La un sfert de oră de la primul fluier, Stoica a încearcat să treacă de Şumălan, mingea l-a lovit în braţ pe fundaşul gazdelor şi s-a acordat penalty. Prin comparaţie, faza nu a fost atât de evidentă ca henţul celor de la Villareal în partida cu Steaua, distanţa de la care s-a jucat mingea fiind sub 30 de centimetri.

Noile prevederi ale regulamentului, în privinţa henţului, nu impuneau acordarea loviturii de pedeapsă. Octav Deaconu a transformat cu multă siguranţă (0-1). Din minutul 16 gazdele au pus stăpânire pe joc, Haş a deschis jocul în toate părţile, numai că avalanşa de centrări, în faţa porţii lui Moga, nu au avut un releu care să le şi distribuie spre poartă. Pop a şutat frumos dar Moga a reţinut de sub bară (18). Apoi acelaşi Haş a şutat, Moga a respins, Cornea a recentrat pentru "capul" lui Chişvasi, dar acelaşi Moga a scos in-extremis (35).

Dacă în prima repriză oaspeţii au mai pornit pe două contre, oprite de Răzvan Gal, în cea de-a doua aceştia n-au ieşit, vreme de 45 de minute, din propria jumătate. A urmat un asediu la poarta oaspeţilor. Cornea i-a centrat lui Ov. Popa care a reluat peste poartă (55), la un corner Petricău a recentrat pentru Şumălan, care a reluat peste poartă (66). Apoi a venit golul egalizator al lui Răzvan Pop, după un şut cu exteriorul în colţul lung (68).

Apoi, Ov. Popa a deviat pe scurt, dar Moga a reţinut (71). În minutul 72 Andrei Şumălan a avut un gest absolut necontrolat, a înjurat la decizia arbitrului şi a primit direct cartonaşul roşu. În prima fază Şumălan scăpase singur, central, spre poartă, fiind oprit de un atac cu talpa, în postură de ultim apărător. Decizia iniţială trebuia să să fie cartonaş roşu pentru fundaşul mureşenilor.

Chiar şi în zece, Oşorheiul a continuat să aibă ocazie după ocazie: Gal a trimis în transverală de la trei metri (84), Moga a scos o minge din vinclu (85), după o reluare a lui Ov. Popa (86), apoi a scos o minge de pe sau chiar dincolo de linia porţii (86); Ovidiu Popa nu a ajuns să pună latul la trei metri de poarta goală (87), Ban a şutat cu efect, dar Moga mai scos încă o dată din vinclu (90). Şi a venit minutul 91. Oaspeţii au ieşit pe contraatac, doi contra unu, Feketics a rămas singur cu Hava şi a marcat golul victoriei. Putea fi chiar 1-3, dacă Hava nu respingea la ocazia aceluiaşi Feketics scăpat singur cu el (93).


CS Oşorhei – ASA II Tg. Mureş 1-2 (0-1)

Au marcat: R. Pop 68 / Deaconu 15 pen, Feketics 90

CS Oşorhei: Hava – R. Pop, Gal, Şumălan, Cornea (63 Petricău) – Haş, Lorincz – Ban, Chiş Toie (61 Remeş), Boka (72 Moskola) – Chişvasi (46 Ovidiu Popa). Antrenor: Gheorghe Silaghi.

ASA II Tg. Mureş: Moga – Trăistar , Cherteş, Szasz, Bucur – Yasin (61 Vlăescu). Onul (83 Chirlejean), Petriş (46 Ghirca, 90 Vlăescu), Stoica – Deaconu, Feketics. Antrenor: Lucian Popa.

Şi în celelalte două partide de vineri din etapa a V-a a Seriei a V-a din Liga a III-a oaspeţii s-au impus cu 2-1 în deplasare. Astfel, AFC Hermannstadt a câştigat pe terenul celor de la FC Bistriţa, iar Sănătatea Cluj s-a impus la Viitorul Ulmeni.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON