URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Martie 2016, 18:19

Arbitrii de liga a III-a din Transilvania au fost instruiţi din nou în Bihor, după o pauză de 19 ani (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pentru prima dată după 19 ani, judeţul Bihor a găzduit din nou cursul de instruire pentru arbitrii de fotbal din Liga a III-a, din zona Transilvania.

Acţiunea, care s-a desfăşurat la Hotel Termal din Băile Felix în perioada 27-28 februarie în organizarea Comisiei Centrală a Arbitrilor, în colaborare cu Comisia Judeţeană de Arbitri Bihor, a reunit 92 de arbitri din 13 judeţe (Alba, Arad, Bihor, Bistriţa Năsăud, Caraş Severin, Cluj, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Sibiu, Satu Mare, Sălaj şi Timiş). Între cei 92 de cavaleri ai fluierului s-au regăsit şi 17 arbitri proveniţi din "Programul tinere talente".

Cei mai mulţi arbitri i-a avut judeţul Cluj, 12, pe locul doi din acest punct de vedere situându-se Bihorul, cu 11 arbitri, plus unul, Ionuţ Chereji, provenit prin "Programul tinere talente". Cei 11 au fost: Răzvan Lădar şi Mara Iscru –arbitri, Sergiu Albu, Alexandru Corb, Ciprian Fiter, Bogdan Gireadă, Rareş Lakatos, Radu Pascu, Nicolae Tătar, Gabriela Toderaş şi Ludovic Zifceag – asistenţi.

În prima zi, cei care au condus cursul, Zoltan Szekely, Eduard Dumitrescu, Marian Salomir şi Dan Monea, reprezentanţii Comisiei Centrale a Arbitrilor, au programat o testare teoretică/video şi au fost abordate diferite teme teoretice. Apoi, în cea de-a doua zi a avut loc testare fizică.

"În urma discuţiilor cu arbitrii participanţi la acest curs, dar şi cu membrii Comisiei Centrale a Arbitrilor care au fost prezenţi, a rezultat că a fost o acţiune reuşită, aceştia apreciind şi lăudând organizarea cursului, ca de altfel şi condiţiile pe care le-au avut aici, atât pentru desfăşurarea temelor teoretice, cât şi pentru testarea fizică. Acest aspect, pentru noi reprezintă o bucurie şi o mândrie, în acelaşi timp, pentru că foarte multă lume apreciază munca şi implicarea Comisiei Judeţene a Arbitrilor Bihor", a declarat Laurenţiu Danşa, vicepreşedintele CJA Bihor.

În aceeaşi perioadă, Comisia Judeţeană a Arbitrilor a mai organizat două acţiuni, de această dată pentru observatorii şi arbitrii din  lotul judeţean. Pe data de 26 februarie, la LPS Bihorul a avut loc instruirea observatorilor bihoreni (din ligile a IV-a şi a V-a), instruire la care a participat şi Zoltan Szekely, din partea CCA. Acesta, alături de Valer Vancea, preşedintele AJF Bihor, şi Ştefan Gallovits, au susţinut temele care au vizat rolul observatorului şi scara de evaluare a arbitrilor.

Apoi, în 27 februarie, la Stadionul Tineretului, Comisia Judeţeană de Arbitri Bihor a organizat testarea fizică şi teoretică a arbitrilor bihoreni din lotul judeţean. Din cei 85 de arbitri existenţi, au participat 75, ceilalţi neputând lua parte din motive de ordin medical. Toţi cei care au susţinut probele fizice le-au promovat însă, iar la testarea teoretică au participat toţi cei 75 de arbitri.

"Am observat o implicare mult mai mare a arbitrilor în pregătirea fizică, ceea ce la testele susţinute s-a reliefat prin faptul că aceştia au promovat in-corpore testele susţinute", a declarat Laurenţiu Danşa.

"Am fost surprins plăcut de rezultatele arbitrilor noştri la testele fizice. Astfel, printre cei remarcaţi putem să-i menţionăm pe Andrei Venter, Andrei Bulzan, Sergiu Ciarnău, Bogdan Baciu, Andrei Silaghi, George Mangra, Sergiu Bărţan, George Bronţ, Cristian Gozman şi alţii, în care Comisia Judeţeană de Arbitri îşi va pune mari speranţe pe viitor",  a afirmat şi Marius Omuţ, celălalt vicepreşedinte al CJA Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON