URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 August 2015, 11:18

Pietate prin moloz: Lucrările de modernizare a Pieţei Unirii le supără pe credincioasele care merg la Biserica cu Lună

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Desfăşurarea lucrărilor de modernizare în Piaţa Unirii îi deranjează nu doar pe orădenii care locuiesc în centrul oraşului ori traversează zona, ci şi pe credincioasele care frecventează regulat Biserica cu Lună. 

Supărată că muncitorii de pe şantier au depozitat nişte materiale de construcţie pe trotuarul către locul unde se aprind lumânări pentru vii şi morţi, una dintre acestea s-a plâns lui Bihorel că are serioase dificultăţi atunci când trebuie să păşească prin grămada de pietriş şi nisip care îi intră în sandale.

Citeşte mai departe, pe www.bihorel.ro!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Lipoveanu Adriana-,Arhitect sef ,injinier constructor sau politista
Arhitect Sef,dir.adj,injinier constructor - Lipoveanu Adriana,aveti cumva o norma si la Politia Locala si noi nu stim?
Postat 02 August 2015, 14:19 de platona
Dinu Paturica si........ Primaria Oradea.
Eu sunt deranjat de faptul ca nu se respecta conditiile prevazute atat in caietul de sarcini cat si in avizul dat de APM Oradea.Ca aceste lucrari se desfasoara la vedere, cu incalcarea flagranta a normelor prevazute la capitolul "organizarea de santier",fara a se auto-sesiza institutii abilitate in astfel de activitati, ci de credincioasele care frecventeaza Biserica cu Luna,este de domeniul hilarului.Aveti "PRINTIPII",dragi tovarasi ai Primariei Oradea ? Pretentiile pe care le pretindeti cetatenilor le calcati in picioare in cazul activitatilor initiate de Primaria Oradea.Dinu Paturica de Birtin,iti recomand sa citesti romanul "Ciocoii vechi si noi" de Nicolae Filimon,pentru a afla destinul eroului principal.Pana una alta,mai aveti o sesizare...... din partea "reclamangistelor " credincioase .
Postat 02 August 2015, 14:07 de platona
!
@titel: pe mine ma deranjeaza in primul rand ABUZURILE! Iar administratia BOLOJAN are destule la activ ( nu ca FILIP ar sta mai rau! ). Pe cale de consecinta eu nu am treaba neaparat cu SLUJBELE ci cu tot ceea ce se numeste ABUZ! Faptul ca prin ABUZUL in serviciu al lui Bolojan NU AVEM arhitect sef este o problema!
Postat 02 August 2015, 13:14 de TDS
@
Platona , grigore , TDS cetateni deranjati de accesul la slujbele de la Biserica cu Luna...
Postat 02 August 2015, 12:29 de titel
" operatiunea monstru " cu reverberatii de Birtinbourg
Mai nou , la interval de doua - trei zile ,sub antetul Politiei Locale , primesc invitatii, cu prima semnatura in numele arhitectului sef cu autograful Adrianei Lipoveanu !!!??? , urmata,ce-i drept, si de semnatura sefului politiei.Institutiile satelit ale primariei Oradea se calca in picioare la poarta locuintei mele : ba daca am autorizatie pe asfaltul spart din strada,ba daca am contract cu RER-ul, ba sa-mi numere paturile din casa , ba de ce am fosa septica peste parau, ba de ce nu curge nimic pe conducta;intre timp,trei angajati ai ABA Crisuri pandesc sub podetul peste paraul Paris(ce-mi leaga curtea de gradina) momentul " plin de suspans " al scurgerii apei menajere spre fosa septica. "Nikita" Bolojan angreneaza Politia Locala in actiuni ,de acest gen,de toata jena.... , pentru a-si ascunde nelegiuirile, ba mai mult in loc sa considere constructiva critica - blameaza spiritul civic incercand sa-l degradeze la nivel de reclamatie fara temei.Ma numesc Platona sunt rabdator si astept raspunsul institutiilor abilitate legat de ilegalitatile si neregulile constatate,ca oricare oradean, ce nu doreste ca cineva sa-si bata joc de banul public si de Oradea .
Postat 01 August 2015, 20:37 de platona
Auleuuuuuu
Ce pretentii aveti la un Bolovan si un Malan!Pulitrucii acesti unsi pulitici il supara si pe bunul DUMNEZEU!Totul este pe pile ,cunostinte,fustite si futitze in primaria Oradiei...Doamne ,ai grije de pulitruci...nici luminari nu mai putem pune!!
Postat 01 August 2015, 16:23 de grigore
eroare
La cum isi pronunta EA numele iaca am gresit! GORGHIU...
Postat 01 August 2015, 14:40 de TDS
Fata lu' tata
@platona: acuma ce sa facem! stimabila penelista ca re indeplineste rolul arhitectului sef este si ea o fata! tatal a fost si el la vremea lui! dar nea Ilie de ce nu face concurs pentru acest post ramane sa raspunda penalistii! pardon , penelistii: Ilie Gavril Bolojan, Mircea Malan, Florica fara cercei, ba chiar si Alina Gorhiuu!
Postat 01 August 2015, 14:36 de TDS
Organizarea de santier,numai pe hartie !!!???
Organizarea de santier,domnule Bolojan si Malan, prevazuta atat in avizul dat de APM Oradea cat si in caietul de sarcini.Se pare insa ca cei de la Inspectia Teritoriala in Constructii nu prea frecventeaza biserica, asa ca nu au de unde sa afle!!!???. Doamna Lipoveanu,injinier in constructii, fost director adj.la IT de Constructii Bihor nu poate avea obiectiuni de pe pozitia arhitectului sef (!!!???), mana dreapta a primarului.Deci, tot inainte la fuserit, cu acordul institutiei primariei si al altor institutii, de preferinta fara reclamatii,pentru a putea fi in graficul lucrarilor si a intregi palmaresul de neegalat al primarului nostru iubit,Bolojan Ilie,in praduirea banului public.
Postat 01 August 2015, 13:56 de platona
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON