URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Mai 2012, 09:46

Ba sculele lui Mintaş

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La comanda Companiei de Apă Oradea, firma CIAC a trecut la înlocuirea conductelor de apă potabilă şi de canalizare menajeră şi pluvială din Piaţa Unirii. Lucrarea, în valoare de 1,4 milioane de lei, se face în zona cea mai aglomerată a oraşului, ceea ce a şi dus la serioase ambuteiaje.

Iar ca gâtuirea circulaţiei să fie completă, patronul firmei, Ioan Mintaş, şi-a scos la plimbare cele mai mari basculante din dotare, care de-abia se strecurau între Biserica Sfântul Ladislau şi staţia de tramvai.

Bihorel crede că e la mintea constructorului ca atunci când lucrezi în spaţii aglomerate să utilizezi maşini de tonaj mai mic. Dar cu Dorel nu te poţi pune, pentru că Dorel nu este un simplu angajat român, ci o stare de spirit...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
santier
Poate ca Dorel ..ar trebui sa aduca cu roaba ..materialele necesare ..daca Mintas a scos "cele mai mari basculante" ...pai mai Dorele ...cu ce zmei sa lucreze si CIAC-ul ca doar la noi lucrarile dureaza luni intregi sau chiar ani ...daca nu le-ar avea si pe alea ...am mai trai 100 de ani sa vedem ceva finalizat ..nu mai fi si tu contra lor ...ei ei ....Avem si noi o "conducere" in oras care se va ocupa de devierea circulatiei si politie avem (ecologica, rutiera,comunitara)care oricum belesc ochii ... respect.
Postat 04 Mai 2012, 18:06 de Avenger
hmmm
Amu dl Bihorel esti si tu Contra. Gigi Contra. Stii, poate ca daca exista o lucrare mai mare asa in oras, ar trebui create si niste conditii ca poate d-aia exista tot felul de birouri in cladirea mare si galbena si poate d-aia platim si politisti rutieri si comunitari si ecologici si patcasari.... Numa zic si yo.
Postat 04 Mai 2012, 10:04 de me2
@Maxim esti maxim
maxim tu esti dorele?cine a pomenit de roaba dorele?bihorel a scris clar acolo MASINI de tonaj mai mic,nu roaba.E la mintea cocosului asa cum se folosesc utilaje de incarcare,sapare etc. de dimensiuni mai reduse tocmai pt. ca spatiul e mai mic asa si la transport,doar ca la Dorel este scump,mai ieftin e sa ramai Dorel.
Postat 04 Mai 2012, 10:00 de DeDante
Jurnalisti de 2 lei
Da de unde stiti voi si constructii? De unde stiti voi ce volume de materiale trebuie mobilizate? Si te mai pomenesti ca trebuia sa le aduca cu roaba sa dureze lucrarea 100 de ani! Dorel e si jurnalist nu doar muncitor!
Postat 04 Mai 2012, 09:53 de Maxim
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON