URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Octombrie 2016, 11:11

Povestea centurii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Minunată vestea că vom avea o supercentură de 150 milioane de euro şi, odată cu ea, speranţa unui trafic rutier civilizat! Cum orice poveste de succes îşi găseşte numeroşi părinţi, e cazul să ne-o reamintim şi pe cea a centurii orădene.

Primul a fost primarul Petru Filip, care, printre învârtelile cu imobilele din centru, şi-a mai găsit timp şi pentru un drum care să scoată din oraş traficul infernal. Apoi a fost perioada lui Cornel Popa: pe vremea când avea relaţii bune la Bucureşti, a transformat strada lui Filip în şosea cu două benzi pe sens. În etapa Bolojan s-au făcut supratraversările de la ieşirile din oraş, iar prefectul Claudiu Pop s-a luptat pentru pasajele transversale.

Am avut oameni potriviţi la locul potrivit, dar şi puţin noroc. În aceeaşi perioadă, primarul din Timişoara se ocupa, de pildă, de problemele locative ale clanurilor ţigăneşti, lăsând capitala Banatului fără centură, chit că varsă un purcoi de bani la bugetul central.

Acum a venit ministrul Transporturilor şi a semnat un protocol, dar asta nu înseamnă neapărat că peste 2-3 ani vom circula pe mega-centură. Unii politicieni sunt atât de imbecili încât preferă să saboteze ideile bune, în speranţa că aşa punctează în campaniile electorale. Cel mai apropiat exemplu este ruperea contractului cu Bechtel, numai pentru ca mă-sa lui Şova să ia comisionul de reziliere. Întotdeauna va exista un risc ca proiectul nostru să fie mutat pe la Teleorman, numai ca firmele de casă să poată da parandărătul. Sper ca şi de data asta să avem puţin noroc.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
A meritat, Mirceo?
Directorul al unei publicatii (si) online scrie un articol pe care cineva i-l desfiinteaza de la cap la coada... Sa fiu bine inteles, e vorba de un articol cu vadita tenta politica, practic autorul ne sopteste cine ne sunt dusmanii dar si cine ne copleseste cu grija lui, cui ii suntem datori. Dezinformare sau manipulare? se/ne intreaba @WinDos, referindu-se la articol. Orice a fost, rar am vazut credibilitatea unui om nimicitӑ in asemenea hal! A meritat, Mirceo?
Postat 11 Octombrie 2016, 18:42 de pinonel
Dezinformare sau manipulare?
Centura pe doua benzi, cate una pe sens, a fost proiectata si realizata in al doilea si al treilea mandat al lui Filip. A avut abilitatea sa transfere catre Ministerul Transporturilor intregul traseu, obtinand astfel fonduri guvernamentale pe care bugetul local nu le-ar fi avut vreodata. Cornel Popa nu a avut absolut nicio legatura cu acest proiect, avand in vedere ca acesta a ajuns la judet in 2008, adica dupa finalizarea extinderii la patru benzi, excepatand podul Densuseanu care a fost finalizat abia in al doilea mandat al lui Bolojan, urmare nealocarii de fonduri de la bugetul de stat chiar in mandatul lui Boc care era invidios pe tot ce se intampla bun la Oradea. Apoi, proiectul unui al doilea inel de centura care sa lege orasul de drumurile nationale si de viitoarea autostrada, a venit de la Zona Metropolitana Oradea, in 2006 dupa ce s-a infiintat aceasta, fiind prezentata la Bruxelles in 2007, pentru o finantare BEI. Bolojan a obstructionat relatia Oradea - BEI timp de mai multi ani, abia acum deschizand cu adevarat poarta conceptului de conectare europeana a orasului, dupa ce a inteles ca altfel nu se poate evolua strategic.
Postat 11 Octombrie 2016, 14:13 de WinDos
.
pe vremea lui petru filip, centura era un drum forestier, asa ca nu are rost sa amintim...
Postat 11 Octombrie 2016, 11:52 de David
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON