URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Martie 2014, 08:45

Poliţist sau delincvent

Poliţist sau delincvent foto: realitatea.net
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În general lumea nu manifestă o dragoste fierbinte faţă de poliţişti sau procurori. Fenomenul nu e prezent doar la noi. Cam peste tot, oamenii simt un fel de apăsare când sunt în preajma organelor de ordine, pe care le consideră mai degrabă de represiune.

Totuşi, nu pot să nu recunosc că-mi plac băieţii cu epoleţi în anumite situaţii. Sunt, de pildă, tot soiul de indivizi înfoiaţi cu steroizi care-şi arată muşchii prin cluburi, în faţa unor liceeni de 15 kile, ieşiţi, bieţii de ei, să bea o bere. Păi n-au decât musculoşii ăştia să se bată cu mascaţii, dar să nu uite ca la plecare să-şi adune dinţii de pe jos, că nu-i frumos să lase mizerie în urma lor!

Acum o săptămână, nişte plăvani de prin Sânnicolau au venit la Oradea să fure orice dintr-o casă în construcţie. C-un drum erau şi să omoare nişte poliţişti care i-au surprins în exerciţiul funcţiunii. Hoţul aflat la volan i-a călcat unui poliţist piciorul cu maşina, iar pe celălalt l-a dus pe capotă aproape 40 de metri.

Dacă asta se întâmpla în Statele Unite, respectivul n-ar mai fi putut scrie nicio declaraţie, că-i rupeau poliţiştii mâna şi i-o băgau în cur. La noi, infractorul a fost lăsat, de sâmbătă până marţi, bine-mersi acasă, pentru că, fiind weekend, procurorii n-au catadicsit să emită ordonanţă de reţinere. Am mai avut noi un judecător care nu a dat mandat de arestare pentru că era Sfântul Gheorghe şi omul nu presta de sărbători.

Asta e ca o invitaţie pentru răufăcători să acţioneze doar sâmbăta sau duminica, după care au destul timp să o şteargă din ţară până se trezeşte Parchetul să-i bage la bulău.

Citiţi despre acest caz, în articolul: "Au luat poliţiştii pe capotă: Trei spărgători de locuinţe au fost prinşi după o urmărire ca-n filme"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Si politist, si delicvent
Nimic de zis, niste tarani au venit in capitala lor, ca sa fure. Eu nu prea as incuraja violenta, nu de alta da nu poti compara Romanica cu America. America e la niste ani lumina de Europa, ce sa mai zic de Romania ? In America daca incalci legea, fiind si politist o belesti. In Romania, in Sfanta zi de Pasti doua animale cu epoleti nenoroceau un contribuabil in plina zi pe strada. Se mai aude ceva de animalele alea ?? Mai exista ? Sunt liberi ?? Ce pretentii sa am de la niste tovarasi plutonieri cand sefii lor sunt camatari ?? Noi ca cititori fideli ai BH am vrea sa stim ce se intampla cu ancheta respectiva. Sunt si oameni cinstiti in sistem, da aia sunt exceptia si in general, cam marginalizati. Intr-un sistem postcomunist e cam periculos sa propavaduiesti violenta, pt ca oamenii nu au inca trasate frontierele intre bine si rau.
Postat 06 Martie 2014, 09:50 de Burn
generalizări marca bihorel
Iar faci generalizări nea Pircea...... Matale vrei să induci ideea că, "la noi" toţi procurorii şi poliţiştii sînt nişte incapabili indolenţi corupţi. "La noi", spui matale, totul e pe dos, chiar a doua zi de după arestarea unor hoţi nenorociţi din fotbal, un succes de răsunet al justiţiei independente....... E limpede, chiar şi pentru un ziarist calificat la locul de muncă, că lucrurile nu stau aşa........ În fiecare textuleţ cu care ne blagosloveşti săptămânal, te iei de români, în orice domeniu şi orice direcţie..... De parcă ar fi vreo competenţă, de capul tău....... Mai bine du-te la psihoterapie, deşi cred că e prea târziu.......
Postat 05 Martie 2014, 18:40 de Bandi
temnita
FELICITARI DOMNULE MIRCEA CHIRILA!!!Sa stiti ca procurorilor si judecatorilor nu le prea plac politistii, de asta nu se grabesc sa dea ordonanta ultragiatorilor, Romania e tara judecatorilor si a avocatilor!
Postat 04 Martie 2014, 17:43 de sandor
Caac-maca
Cine mai are incredere in aceasta insitutie. O colectie de cashchete si spagute mai mari sau mai mici, de multe ori mana in mana cu infractorii. Bani aruncati din taxele fraierilor oricum...
Postat 04 Martie 2014, 10:37 de Ex-Pol
Cine simte apasare in preajma militienilor au ceva pe suflet!
Eu simt doar usurare in preajma lor, ca sunt ca apa sfintita, nici de bine nici de rau, nici de cald nici de rece, nici de inteligent nici de ...! Iar uneori simt cum imi scade volumul neuronic, ca fluxul care se scurge catre ceva prea gol!
Postat 04 Martie 2014, 10:29 de Tile
da...mere si ase
corect ....asa e in Romanica , ca la noi la nimenea ....exemplu : procuroarea maidanezilor, umbla sa fie sanctionati unii pentru fapte ce nu pot fii dovedite ca ar fii cruzime fata de maidanezi, iar tat-su sef de fond de vanatoare pusca maidanezii pe capete ( ando Hidisel, Lazareni)...si ce? doar nu i-o face dosar penal la tat-su , ex-ofiter de politie , si muma-sa judecatoare, ca de... cine are cu ce , are....cine nu....asta e... asat da justitie.....
Postat 04 Martie 2014, 09:12 de magelan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON