URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Februarie 2014, 11:16

Au luat poliţiştii pe capotă: Trei spărgători de locuinţe au fost prinşi după o urmărire ca-n filme

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Trei tineri care, în noaptea de sâmbătă spre duminică, au furat mai multe bunuri dintr-o casă aflată în construcţie iar apoi au încercat să fure combustibil dintr-o maşină, sunt anchetaţi de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, unul dintre ei fiind arestat pentru tentativă de omor după ce i-a rănit pe poliţiştii care i-au prins.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, procurorul Cristian Ardelean, a declarat, joi, că cei trei hoţi, Alin Cristian Aştilean, Ionuţ Dumitru Porumb şi Andrei Bogdan Uivaroşan, toţi din localitatea Sânicolau Român, au venit sâmbătă seara la Oradea, unde, întâi, au spart o casă aflată în construcţie de pe strada Bajor Andrei.

"Apoi, înainte de a pleca spre casă, Porumb şi Uivaroşan au încercat să fure benzină din rezervorul unui autoturism parcat pe strada Sf. Apostol Andrei., unde au fost surprinşi de doi agenţi de patrulare din cadrul Poliţiei Oradea, Felician Hamor şi Vlad Bulzan", a explicat purtătorul de cuvânt al Parchetului Bihor.

Văzând ce se întâmplă, Aştilean, care îi aştepta la volanul maşinii, a demarat în trombă, acroşându-l pe agentul Bulzan, pe care l-a şi călcat pe laba piciorului. "În acelaşi timp, cel de-al doilea poliţist, Felician Hamor, aflat în faţa autoturismului, a fost luat pe capotă şi purtat în acest fel pe o distanţă de 38 metri, distanţă pe care suspectul a efectuat în mod deliberat manevre bruşte de virare stânga-dreapta, proiectându-l în final pe asfalt, după care a dispărut".

Pentru a-l prinde, poliţiştii orădeni au organizat mai multe filtre la ieşirile din oraş. Tânărul a încercat să plece întâi spre Salonta, însă a fost suprins maşinile de poliţie care îl aşteptau la sensul giratoriu de lângă complexul Era Shopping Center, motiv pentru care a pornit spre Sânmartin, pe centura ocolitoare, de unde apoi a virat spre Cihei, unde, însă, a fost blocat de mai multe echipaje ale Poliţiei Oradea.

Dus la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, împreună cu ceilalţi doi hoţi, Aştilean a fost lăsat să plece, fiind reţinut abia marţi, când dosarul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

"În caz este vorba despre o agresiune la adresa poliţiştilor. S-a pus în mişcare acţiunea penală împotriva inculpatului Aştilean, pe lângă complicitate la furt şi pentru tentativă de omor respectiv pentru tentativă de tâlhărie, cea din urmă acuză fiind adusă pentru faptul că, fiind surprins în timp ce participa la un furt, a încercat să scape prin acte de violenţă", a explicat procurorul Cristian Ardelean.

Miercuri, Aştilean a şi fost prezentat la judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor, care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

Ionuţ Dumitru Porumb şi Andrei Bogdan Uivaroşan sunt cercetaţi în libertate, în cazul lor acuzaţia fiind de furt calificat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
ultraj? care ultraj?!
Povestea cu ”nu depuneți plângere pentru ultraj că nu dă bine la București” este o poveste veche și o meteahnă a conducerii Poliției Bihor.
Postat 12 Martie 2014, 20:16 de Constantin
Sanctiune pentru procuroare!
Sa fie sanctionata disciplinar procuroarea de serviciu!
Postat 27 Februarie 2014, 14:10 de Cetatean!
asta i justitie
daca ati sti ca in noaptea respective procuroarea de serviciu nici nu a venit la fata locului pentru ai retine pe cei 3 zicand ca e weekend de aia au fost lasati pana marti si puteau disparea iar sefii politistilor le au spus celor doi sa nu faca reclamatie pentru ultraj ca nu da bine la bucuresti vai si amar de tara asta de r a h a t
Postat 27 Februarie 2014, 12:00 de vai si amar
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON