URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 August 2016, 12:01

Golăniile lui Bolojan?

Golăniile lui Bolojan? montaj foto
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Enervat de lentoarea deja proverbială cu care se mişcă hărnicuţii de la Consiliul Judeţean, Ilie Bolojan a propus ca Primăria să se implice, inclusiv financiar, în administrarea Aeroportului, în speranţa că poate totuşi în mileniul ăsta va zbura de pe pista proaspăt reabilitată şi altceva decât un amărât de charter.

Brusc s-a umflat sămânţa în Ioan Mang, care l-a acuzat pe Bolojan de golănie, pe motiv că vine să se bage în seamă acum, când Aeroportul e pe drumul cel bun. În primul rând, că un aeroport condus de alde Ghiţă Pasc şi supervizat de Pasztor şi Mang nu poate fi pe drumul cel bun decât dacă drumul acesta trece prin Debreţin.

În al doilea rând, Mang şi toată trupa de la CJ din ultimii opt ani au merite firave în ce priveşte Aeroportul. Acesta a intrat în reabilitare pe fonduri europene graţie ostenelii unui secretar de stat la Transporturi, plasat acolo de Bolojan. Iar celebrul trio Popa - Mang -  Kiss a aflat despre ce e vorba din ziare.

Care e marele merit al Consiliului Judeţean? Că în patru ani de mandat, din care Mang a fost complice trei ani, au reuşit să facă o asfaltare în plin câmp, cu traficul aerian oprit. Înlocuirile unor conducte pe străzile centrale din Oradea sunt infinit mai dificile decât marea lucrare de la Aeroport, care se făcea şi dacă judeţul era condus de portarul instituţiei.

Mang ne sperie că, dacă nu facem un pol de dezvoltare cu Debreţinul, Oradea riscă să fie surclasată de Cluj şi Timişoara. O spune taman omul care a refuzat inexplicabil polul Oradea-Sînmartin!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
WHY?
@Mekla: Si misto nu fac de ea! Ea are din copilarie o problema la ochi! Nu fac misto de asa ceva! Dar de ce tac'su uita si nu se somporta ca atare, nu pricep...
Postat 07 August 2016, 15:55 de TDS
NU
@Mekla: NU, nu imi e rusine! Este imposibil sa nu stie ceea ce a facut taticul sau consortul...
Postat 07 August 2016, 15:49 de TDS
@TDS
Nu tie rusine TDS, sa faci misto de Agathe, fata lui Blaga? Ce vina are saraca fata? Sa dea cel de sus sa iti moara la intrare!
Postat 06 August 2016, 13:33 de Mekla
In atentia d-lui director Mircea CHIRILA
Astazi, 4 august, Ungaria ar trebui sa omagieze Armata Româna pt ca a scapat o de bolșevici acum 97 de ani. Ungaria n a facut o, recunostinta e o floare rara, dar noi, adica d voastra ?! Doua trei randuri... Pacat!
Postat 04 August 2016, 19:36 de ili3
@tsd
Tare de tot chestia cu ,,autorul"! Stiai, banuiai sau a fost ceva involuntar?
Postat 03 August 2016, 17:16 de pinonel
????
@anticomunist: Esti la per tu cu autorul? OK, nu e nimic rau in asta! Ma intrebam si eu, asa.....
Postat 03 August 2016, 15:11 de TDS
Ha ha ha
Corect articolul, Mircea! Astia de la CJ (si cei de acum si cei de dinainte) au patru viteze: incet, incetisor, pe loc si rezemat! De "filozofi" si datatori cu parearea e plina lumea si mai ales noi romanii excelam la acest capitol, problema e cand trebuie facut ceva concret. Si ca de obicei, cei doi troli de serviciu sar sa ne impartaseasca din prea plinul "intelepciunii" lor. Mai baieti, "faptele vorbeste"!
Postat 02 August 2016, 20:09 de User anonimizat
@ardelean
Stim cu totii cine-i mang_litorul si cate parale (nu)face! Numai ca vezi tu, ardelene, uneori in viata esti pus sa alegi intre doua rele. Niciunul nu-i bun, dar unul aduce mai putine belele decat celalalt.
Postat 02 August 2016, 18:39 de pinonel
Golanul Ianos și zbaterile lui...
Pt cei cel cunosc prea bine ,Mang încearcă din toți rărunchii să se dea mai mare și mai umflat decât este. Odon și Dragnea l-au propulsat în conducerea Cj, altfel era un nimeni pierdut pe holurile partidului, ca acum se stroflo acă și își încoardă mușchii către primăria Oradea,implicit către Bolojan. Nu are rost să-i comentam toate zicerile acestui biet moșneag, căruia nici gura nu-i miroase nici usturoi nu a mâncat. Viitorul va decide și-l va arunca arunca la groapa de gunoi a istoriei locale, dar până atunci Ianos mult rău o mai face județului și multe prostii or să-i iasă din gură...
Postat 02 August 2016, 16:27 de ardelean
REGINA ANA CULTIVA LEGUME SI CRESTEA PUI! VOUA SA VA FIE RUSINE
Nea Blaga, ai fost blagoslovit cu flacara Violette, Agathe are probleme oculare ( imi pare rau pentru ea ), Rudeanu inculpat ( cred ), OPRESTE-TE NAIBIII! Ce-o sasa faca Agathe cu BANII daca nu va avea vedere? Chiar nu sunteti capabipi sa intelegeti niste chestii?...ai dreaq cu melcii vostri ( Mircea Daneliuc -" Senatorul melcilor " )
Postat 02 August 2016, 14:37 de TDS
NU SE POTOLESC!
@pinonel: Corecta analiza! PS: chiar in aceste momente vad pe TV imagini de la aniversarea lui Blaga! Dumnezeule, ce muzica se aude! D-aia cu "misto", "dala lai la", etc! Mi-e scarba de tine, mea Vasile! A batut-o Dumnezeu pe fiica ta, ..Agaathe si tot nu renunti!
Postat 02 August 2016, 14:29 de TDS
Bine zis golanii!
"Aeroportul funcţionează în sistem de regie autonomă, care nu permite primirea de subvenţii de la autorităţile locale. Doar o societate comercială le poate primi", a spus Pasztor Sandor. De ce n-au transformat liberalii regia in SA pe vremea lui popa ciordel?! De ce n-a sarit nea ilie cu banu' atunci?! Simplu! Visa cai verzi pe pereti, liberalii uber alles, o Oradea Mare cu el la carma, cu malan la judet. Si vine lovitura! Cei mici isi aduc aminte ca puterea sta (si) in unire si ca 18>17. Game over! P.S. Mirceo, asa, ca de la politehnist la politehnist, de unde ai scos ca psd-ul a imparatit 3 ani in Bihor?! Mai 2012, dottore, copresedinte usl ia puterea, martie 2014 monstruoasa coalitie se sparge si liberalii bihoreni se inhaiteaza cu ungurii... Mie nu-mi da nici doi ani. Ori pana la trei... In ultimii opt ani sefi la judet au fost, in 2008, radu tarle, pnl/pdl, in fine orice numai psd nu, urmat in 2012 de popa ciordel, tot pnl. Nu zic ca nu si-au bagat si pesedeii degetele in borcanul cu miere, si le-au bagat... dar numai dupa ce scoteau liberalii mȃna!
Postat 02 August 2016, 13:57 de pinonel
TOP "GOLANII" ERDO...JANISTE
B.I.G. are la activ multe "GOLANII"! Daca Malan ajungea presedinte C. J. totul era perfect, inclusiv o colaborare cu UDMR ( asa cum a existat de altfel in CLO / PMO ). Acum o astfel de colaborare e "CAH"! Top "golanii" B.I.G.: 1. RASUCEALA in cazul celebrului dezvoltator imobiliar! 2. Referendumul repetat nu se stie de ce ( ma rog, un fel de a spune...) 3. Neorganizarea concursului pentru ocuparea postului de arhitect sef de catre un arhitect cu diploma! 4. Aducerea Arghiroaiei pe post de manager al Cetatii pentru merite imaginare! 5. PUG-ul infect 6. Farsa Palladi 7. Distrugerea Pietei Unirii 8. Drumul ex...tress 9. Banii aruncati pe fereastra in turbogiratie 10. Lipsa de moralitate chiar si in viata personala! O persoana publica trebuie sa dea dovada de asa ceva chiar si in viata privata!
Postat 02 August 2016, 12:51 de TDS
@mangeala !!!
Mangeala nu a primit nimic de copiat de la Cpy-paste-ponteala asa ca face ce'l duce capu.. isi impinge in fata incompetenta , suficienta, mizeria colaborationismul PSD-hUDMR impotriva intereselor romaniei , orasului, cetatenilor. Toata greata pentru politrucul mangeala !! Mizerabili astia de copisti nu au decenta de a demisiona cand sunt prinsi cu hotia !!!
Postat 02 August 2016, 12:33 de scortosul
povesti
Excelent finalul: ieri se impotriveau unirii cu Sanmartinul (care era la indemina si in folosul nostru clar), azi viseaza la cai verzi pe pereti despre un "hub" si colaborare cu Debretinul, improbabil si departe de noi ca o poveste. Mostra de paralogica pesedista. Si ca sa ce? Ca sa mentina Oradea in minorat cu zborurile externe, acum dupa ce are in fine un aeroport adevarat. Pasztor nu mai are nimic de facut, adjunctul i-a imbratisat cu zel ideea, face munca de lamurire serioasa, persista si semneaza. Rapid, sa vina Debretinul sa ne salveze de Cluj si Timisoara! Si sa vedeti pentru Policlinica ce tare se va bate acum CJ ca sa ramana in patrimoniul statului roman, iar nu al Mizericordienilor...
Postat 02 August 2016, 12:25 de poli
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON