URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Aprilie 2012, 13:52

Vuşcan a terminat cu Mişcarea Verzilor, din cauza lui... Bolojan

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Inevitabilul s-a produs. Cum era de aşteptat, Horea Vuşcan şi-a dat demisia din Mişcarea Verzilor Democrat Agrarieni (MVDA), unde era vicepreşedinte, pentru că nu e pus pe lista candidaţilor la Consiliul Local din partea PSD, partid cu care verzii au încheiat, la nivel central, un protocol.

Vuşcan spune că unele prevederi ale protocolui sunt de nedigerat şi că acesta nu va face nici un bine partidului său, afirmând că liderul PSD, Ioan Mang, i-a cerut să nu mai fie critic în ieşirile publice.

"Condiţiile ca eu să pot intra pe lista PSD în Oradea la Consiliul Local, să pot să fiu portavocea orădenilor, au fost să nu-l mai critic pe domnul Ilie Bolojan. Adică să fac abstracţie de jocurile cu RER, să nu critic CET-ul, să nu reprezint nemulţumirile locuitorilor de pe Ecaterina Teodoroiu şi Ioşia. Mi s-a cerut să văd numai partea plină a paharului din mandatul domnului primar şi să ignor partea goală", a susţinut Vuşcan.

Pozând în justiţiar şi adăugând că nu vrea să facă "acelaşi blat" pe care PSD, PNL şi UDMR îl fac pe plan local, Vuşcan a afirmat că negocierile purtate cu liderul PSD Bihor, Ioan Mang, pentru a ajunge consilier local "au fost aproape inexistente". "Domnul Mang mi-a spus cu subiect şi predicat că pe lista PSD nu vor ajunge decât persoanele pe care le poate controla", a precizat el.

Vuşcan a mai spus că, în schimb, conducerea MVDA i-a propus lui să candideze pe un loc de consilier local la Arad, pentru ca apoi să meargă mai departe la Camera Deputaţilor, dar nu a acceptat. "Eu nu-i cunosc pe arădeni şi problemele lor. Şi nu ei şi-au investit încrederea în mine", a spus el.

În tot acest timp, însă, în mediul politic circulă zvonuri cum că, în cadrul negocierilor, Vuşcan nu a fost atât de vehement şi le-a spus PSD-iştilor bihoreni că, dacă nu îl vor pe el de consilier, măcar să-i accepte prietenii sau părinţii pe lista de consilieri locali şi judeţeni. Surse politice susţin că Vuşcan ar fi încercat zilele trecute să se înroleze în PSD, şi că, mai mult, chiar a susţinut în faţa liderilor locali că şi-ar fi negociat intrarea în partid cu preşedintele Victor Ponta.

Întrebat de BIHOREANUL despre aceste aspecte, Vuşcan a recunoscut parţial. "M-am gândit că dacă nu ajung eu pe lista CL, să fie o persoană cu care colaborez foarte bine", a spus el, adăugând că a fost vorba de un prieten de încredere de-al său şi de Cezar Marotti, celălalt vicepreşedinte din Oradea al MVDA. Tânărul politician susţine, însă că nu a încercat să-şi propulseze părinţii în CL sau CJ.

Întrebat şi dacă nu cumva pleacă din MVDA supărat că nu şi-a atins scopul, de a ajunge consilier local, Vuşcan a zis că nu, şi că urmăreşte strict interesul cetăţenilor.

El a mai spus, însă, că prin faptul că pleacă din MVDA nu înseamnă că va fi mai puţin ecologist, şi a declarat că va vedea de ce "vehicol" se va folosi pentru a candida la alegerile locale, neexclizând nici varianta de intra în cursă ca independent. A negat, totuşi, că va face un pact cu unul dintre partidele mari: PDL, PNL, PSD sau UDMR.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
MOACA DE RETARDAT
Ce moaca de copil retardat!
Postat 19 Aprilie 2012, 18:32 de moromete
adevarat
Adevarat si corect faptul ca te ai retras Bine chiar in ultimul ceas, locul ta sa vorbim corect este la gunoi la puscarie bine ca ai realizat ca sa nu ti compromiti copilul si familia ; sfat stai deoparte nu supara opinia publica multumestete ca esti liber ca vorba fie intre noi stii doar crimal esti hot esti evazionist esti ;Eu cititor itit doresc tot ce meriti !!!bonus tot binele meritatat de10ORI inmultit.
Postat 18 Aprilie 2012, 23:44 de g&g
whatever
Big Bed Wolf = marele lup de pat? hahaha poate big bad wolf
Postat 18 Aprilie 2012, 22:37 de john doe
Iresponsabilitate jurnalistica.
Inexplicabil faptul ca Bihoreanul acorda acestui individ importanta pe care nu o merita.
Postat 18 Aprilie 2012, 17:46 de SAFE
Horica fa lampa mai mica
Baietzasu asta este un trist. A terminat cu MVDA, la fel cum orice om normal la cap a termiat cu el.... Pe cine crede ca reprezinta? eventual se autoreprezinta. Asa ca sa ne mai scuteasca!!!!
Postat 18 Aprilie 2012, 17:40 de Big Bed Wolf
[No title]
"Condiţiile ca eu să pot intra pe lista PSD în Oradea la Consiliul Local, să pot să fiu portavocea orădenilor, a fost să nu-l mai critic pe domnul Ilie Bolojan [...]Mi s-a cerut să văd numai partea plină a paharului din mandatul domnului primar şi să ignor partea goală". Deci asta scris practic in fisa postului din MVDA a lui Vuscan...no comment. Si deci exista si partea plina a paharului nu? In afara de criticat pe oricine de la Primarie (in special primarul) si de instigat niste oradeni altceva nu a facut nimic nimic...deci pt mine cel putin asta se pune in balanta cand ma duc la vot (in cazul lui Vuscan...deci sanse fffffoarte minime de vot). Doi la mana, se pare ca partidul lui i-a cam tras o teapa...asta e politica...!
Postat 18 Aprilie 2012, 14:36 de LoL
FELICITARI
Felicitari Horica, desi nu vei ajunge consilier, nu ai cum sa castigi batalia cu acest mecanism politic de inrobire a cetatenilor dai dovada de verticalitate! Te felicit si de la noi vei obtine cel putin 4 voturi oriunde ai merge. SPER TOTUSI SA INTRI IN CONSILIU SI SA LE FACI ZILE NEGRE. Ce mi-e PSD ce mi-e PNL ce mai e si cu PD-L-ul ori UDMR-ul... o apa si-un pamant in 2008 a fost Becali cu PNG-ul acum e DIaconescu cu PPDD-ul... Bafta
Postat 18 Aprilie 2012, 14:31 de Costel
R.I.P
Poate se inscrie in asociatia impotriva victimelor accidentelor rutiere,aripa 3 din prima.Mai are o sanse peste 4 ani ca e tanar si are copil mic pa care trebuie sa-l creasca.
Postat 18 Aprilie 2012, 14:30 de tero
hmmm
pana la urma.... asa nebun cum e.... are dreptate. Punct
Postat 18 Aprilie 2012, 14:06 de mircea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON