URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Aprilie 2013, 12:33

Tribunalul Bihor: AIO trebuie să-i plătească 30.000 de lei lui Horea Vuşcan

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Horea Vuşcan a prezentat, miercuri, într-o conferinţă de presă, sentinţa favorabilă lui dată pe 30 ianuarie de Tribunalul Bihor, secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal într-un proces pe care l-a intentat Administraţiei Imobiliare Oradea, în cazul unei licitaţii pe care acesta a pierdut-o după mai multe tergiversări.

Du-te, vino!

Este vorba despre o licitaţie începută în vara anului 2009 pentru achiziţia a 10 parcometre cu panou solar desfăşurată de AIO şi la care Vuşcan s-a înscris cu firma lui, Alien Concept. În primă fază, după depunerea dosarelor, autoritatea contractantă, adică municipalitatea, a dispus anularea procedurii, lucru pe care Horea Vuşcan l-a atacat la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor. CNSC i-a dat dreptate, aşadar procedura a fost continuată, iar firma lui Vuşcan, cu cea mai bună ofertă, a câştigat.

Rezultatul a fost, însă, contestat de celălalt ofertant, firma WSA Electronic. După ce CNSC i-a admis contestaţia şi a dispus reevaluarea ofertelor de către AIO, aceasta din urmă a respins oferta Alien Concept, ca fiind "neconformă şi inacceptabilă", după ce anterior o declarase câştigătoare. Mai mult, municipalitatea îl informa pe Vuşcan că procedura de achiziţie a fost anulată.

A urmat o nouă contestaţie din partea lui Vuşcan la CNSC, autoritate care a anulat raportul AIO şi a dispus continuarea procedurii. Numai că, degeaba. Municipalitatea l-a informat pe Vuşcan că "banii prevăzuţi în buget pentru atribuirea contractului de achiziţie publică s-au pierdut deoarece până la finele anului 2009 contractul nu a fost încheiat şi întrucât pentru anul 2010 bugetul nu este aprobat".

Cu dedicaţie?

"De trei ori am fost anulaţi, eliminaţi, tergiversaţi într-o licitaţie cusută cu aţă albă astfel încât să câştige firma WSA Electronic, care de obicei era singura înscrisă la licitaţiile Primăriei. De ce? Pentru că aşa erau făcute caietele de sarcini, să poată participa o singură firmă", a declarat Horea Vuşcan.

Patronul firmei Alien Concept a exemplificat spunând că una dintre condiţiile de participare era ca aceste parcometre să fie dotate cu cititoare de card bancar fără PIN. "Acum, în România, nu există astfel de echipamente care să fie omologate VISA sau MasterCard, pentru ca tranzacţiile să se poată desfăşura în siguranţă. Firma WSA avea însă o înţelegere la Cluj cu o bancă şi putea asigura această condiţie, cu riscul că informaţiile de pe card nu sunt securizate prin această omologare", a precizat Vuşcan.

Daune pentru Vuşcan

Pe 23 martie, instanţa i-a comunicat lui Vuşcan sentinţa dată la sfârşitul lunii ianuarie, în care Tribunalul Bihor arată că "din înscrisurile la dosar rezultă o atitudine culpabilă a pârâtului în desfăşurarea procedurii de achiziţie publică".

De asemenea, instanţa arată că AIO a încălcat în acest caz dispoziţiile legale: "Nefinalizarea procedurii este rezultatul comportamentului nediligent al pârâtului care a încălcat dispoziţiile legale în mai multe rânduri şi a tergiversat astfel finalizarea procedurii de achiziţie publică".

În fine, instanţa a admis în parte acţiunea firmei Alien Concept şi a obligat pârâtul, adică Administraţia Imobiliară Oradea, să-i plătească lui Vuşcan suma de 27.163,90 de lei reprezentând daune interese şi 2.970,30 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. "Cred că domnul primar ar trebui să ia atitudine împotriva celor care se fac vinovaţi de modul în care s-a desfăşurat această licitaţie şi cred că întreaga sumă ar trebui adunată de la aceştia", a spus Horea Vuşcan.

Municipalitatea are la dispoziţie 15 zile de la comunicare să atace sentinţa dată de Tribunalul Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Jos bolovanul risipitor ... Seica, Mara, Vuşcan, etc.
La asemenea greşeli se plăteşte nu numai cu banii ci şi cu funcţia. Aşa ar fi regula ... funcţionarii vinovaţi să de banii din buzunarul lor, iar primarul să se dea singur afară, ca să arate cât de bun manager e el şi ce putere de decizie are. Păcat că nu are şi putere de caracter.
Postat 03 Aprilie 2013, 18:10 de Carp III
rusine justitiei
ASTA ESTE IN ROMANIA. DOAR LICHELELE AU CASTIG DE CAUZA IN JUSTITIE. DAR POATE TOTUSI CU BANII ACESTIA V-A PUTEA PLATI FAMILIILE CELOR 4 MORTI PE CARE II ARE PE CONSTIINTA DIN ACCIDENTELE IN CARE ERA MORT DE BEAT SI DROGAT. VA MAI ADUCETI AMINTE CUM STRIGA CA SI DIN GURA DE SARPE ATUNCI CAND INSTANTA L-A OBLIGAT SA PLATEASCA O SUMA DE BANI DESPAGUBIRE SI CAND TE GANDESTI CA ASTA A VRUT SA AJUNGA PIMARUL ORASULUI
Postat 03 Aprilie 2013, 16:04 de coco
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON