URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Decembrie 2015, 14:36

Somat de senatorul Cristian Bodea să demisioneze, prefectul Claudiu Pop îl provoacă să spună ce legi a făcut "în interesul bihorenilor"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prefectul Claudiu Pop e dispus la un "duel" despre realizările personale cu senatorul liberal Cristian Bodea, care i-a cerut să demisioneze sau, dacă acest lucru nu se va întâmpla, să fie demis de Guvernul Cioloş, pe motiv că nu este nici "tehnocrat" sau "apolitic" – ba din contră, de vreme ce a condus PSD Oradea, este "pesedist notoriu" – nici competent, deoarece nu a fost capabil să asigure reabilitarea celui mai important proiect din Bihor care depindea de Guvern, şi anume reabilitarea DN 76 Oradea-Deva.

Contactat de BIHOREANUL şi solicitat să spună dacă va da curs cererii senatorului liberal, prefectul a arătat că nu este dispus să demisioneze şi, în replică, i-a amintit lui Bodea că îi este "dator" cu o demisie încă din 2014, când l-a acuzat că ar fi pus presiune pe primari înaintea alegerilor prezidenţiale.

"Domnul Bodea mai este dator cu o demisie din 2014, când la o întrunire desfăşurată în Beiuş a spus că am ameninţat primari să voteze într-un anume fel. Nici atunci n-a produs probe", a declarat Pop, referitor la acuza senatorului liberal potrivit căreia, de fapt, prefectul "şi-a numit tot felul de oameni la conducerea secţiilor de votare".

Pop a afirmat, de asemenea, că nu agreează ingerinţa parlamentarului în chestiunile privind administraţia judeţului, menirea deputaţilor şi senatorilor nefiind aceasta, ci "să facă legi": "Cred că România ar fi mult mai câştigată dacă fiecare şi-ar face treaba acolo unde este, parlamentarii să facă legi, iar de administraţie să se ocupe cine se pricepe".

În ce priveşte acuza că ar fi incompetent - deoarece nu a asigurat din 2012 până în prezent corecta derulare a contractului dintre Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România şi firmele angajate să reabiliteze DN 76 şi că "abia în 2015 l-a adus pe şeful CNADNR să vadă ce se întâmplă", iar apoi reabilitarea pe fonduri UE a fost transformată în reciclare a asfaltului existent din fondurile Companiei, astfel că acum "doar se pune preşul pe gunoi" - prefectul a afirmat că, aşa cum a promis, se va ţine de cuvânt atât în privinţa tronsonului de drum între Oradea şi Beiuş, cât şi a celorlalte două proiecte a căror finalizare şi-a asumat-o până la finele anului în curs. "Eu mi-am asumat trei proiecte – podul de la Metro, podul Densuşianu şi drumul Oradea-Beiuş. Unul e deja finalizat (n.r. – reabilitarea podului Densuşianu), iar celelalte două vor fi gata înainte de finalul anului", a amintit Claudiu Pop.

"Sunt dispus oricând să vorbesc cu domnul Bodea despre proiecte, să ne spună ce proiecte de legi a avut dumnealui în folosul bihorenilor de când este senator. Putem discuta oricând despre proiecte, dar declaraţiile politice nu mă interesează, pentru că astea nu duc nicăieri şi nu aduc nimic bihorenilor", a încheiat prefectul.

Citiţi pe această temă şi articolul Senatorul PNL Cristian Bodea cere demisia sau demiterea de către Guvern a "prefectului roşu" Claudiu Pop

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
@denis
Noi stim ca esti pesedist dar sa las-o mai moale. @ pinonel :A facut restaurantul RIVO :).In interesul oradenilor. Lasand gluma...faptul ca a promis ca drumul oradea -beius va fi gata pana la sfarsitul anului si nu s-a intamplat: demisia de onoare. Altfel taci din gura si nu mai critici pe altii. P.S.Daca era dumul spre Salonta unde are celalalt restaurant, Milenium , cred ca baga el masinile la asfaltat.
Postat 06 Decembrie 2015, 08:27 de gigi1
@denis Pe ce te bazezi?!
Vorba perfectului: ce a facut "în interesul bihorenilor" ?! Concret, nu tampenii cum depiteaza ,,alesii" de tot soiul! A, sa nu uit: ceva inceput si terminat de el, de perfect! Astept!
Postat 05 Decembrie 2015, 14:35 de pinonel
@pinonel
Acei care l-au numit pe prefect si-au dat demisia pentru că o grămada din generația Facebook au ieșit in stradă și au cerut asta, mânați si manipulați din umbră. Nu de alta dar cel mai mare susținător din mediul online a neamțului era prezent și de această dată cu mesaje care instigau la violentă și la ieșire in stradă. Sincer, eu il arestam ;) Dar să continuam cu ale noastre: prefectul actual de Bihor este cel mai bun prefect pe care l-a avut județul ăsta de la Revoluție pana in prezent ;) Si atunci de ce sa demisioneze sau sa fie demis? Pentru simplul fapt că își face treaba? Suntem chiar ipocriți! Oare de ce ne miră faptul ca o ducem rău?
Postat 05 Decembrie 2015, 10:17 de denis
Demisia de onoare... Care ,,onoare"?!
O minima decenta i-ar fi impus perfectului sa-si dea demisia impreuna cu cel care l-a numit. Da, dar afacerile de tot felul, mai curate si mai necurate, ce face cu ele, cum si le mai protejeaza ?!
Postat 05 Decembrie 2015, 06:27 de pinonel
oare 3 obiective nu e prea putin ?
mai sugerez si eu cateva : - cum ar fi oare daca in mandatul prefectului nu ar disparea padurea de la Husasau de Tinca (si probabil si alte paduri)? - daca ar ramane si lacul cu nuferi in "viata" - daca institutiile deconcentrate ar lucra pentru cetatean si in slujba lui ( vezi DGFP, CASS )
Postat 04 Decembrie 2015, 16:23 de Florin25
chiar asa?
chiar asa svern? sa te legi gratuit de prefect? nu o fi cel mai bun prefect dar e mai bun decat multi altii.... la fel si bolo: nu o fi el cel mai bun primar, insa e mai bun decat altii.... dar de ce nu ma mira chestiunea asta? hotul striga hotii, cel mai bun guvern pe care l-a avut Romania dupa '89 a fost obligat sa demisioneze asa ca sa fie. intrebare: cat de tehnocrat este acest Guvern? vai de noi... ne meritam soarta :(
Postat 04 Decembrie 2015, 15:44 de denis
Multi latra
Bodea ii un mascarici, o eroare a politicii locale, mai bine si-ar tine gura inchisa ca si asa nu face nimic bun...
Postat 04 Decembrie 2015, 15:27 de Judecatorul
Bodea®
Cristinel!!! Loviturã sub centurã. Aiiaiaiiii!!!! Devine tot mai interesant. Fugi Bodea!
Postat 04 Decembrie 2015, 14:41 de Antofle
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON