URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Octombrie 2013, 17:47

Se lasă rău! Termoficare înfiinţează echipe de "recuperatori"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Termoficare Oradea nu crede în lacrimi. Furnizorul de energie termică a oraşului este hotărât să pună piciorul în prag şi să nu aştepte acumularea debitelor de către consumatorii rău platnici.

"Începând din această lună, principala măsură de recuperare a creanţelor va fi întreruperea serviciilor şi nu acţionarea în instanţă. Orădenii trebuie să înţeleagă că avem nevoie de aceşti bani pentru a putea menţine sistemul în funcţiune şi a îmbunătăţi calitatea serviciilor", a declarat Mihai Cabai, directorul Termoficare Oradea, joi, înzt-o conferinţă de presă.

Pentru a pune în aplicare această măsură, societatea a înfiinţat echipe de muncitori care se vor ocupa exclusiv cu debranşarea asociaţiilor cu datorii. "Nu contează că este vară sau iarnă. Am înfiinţat un compartiment şi opt oameni se vor ocupa numai de sistări", a spus directorul.

Potrivit lui Cabai echipele de "recuperatori" vor închide robinetele de apă caldă şi căldură montate la limita de proprietate a asociaţiei de proprietari cu restanţe. Reluarea serviciilor se va face doar după achitarea integrală a restanţelor.

"Potrivit regulamentului de termoficare, serviciile de alimentare cu apă caldă şi căldură vor fi reluate în termen de trei zile lucrătoare de la achitarea tuturor debitelor, inclusiv a taxei de debranşare", a afirmat Cabai.

Pentru că Termoficare Oradea a preluat de la societatea Electrocentrale serviciile de transport şi distribuţie a agentului termic, iar aceasta nu va mai avea relaţii contractuale cu asociaţiile de proprietari şi riscă să rămână cu debite de milioane lei neîncasate, Termoficare va reprezenta în teren inclusiv interesele CET-ului.

"Am încheiat un protocol de colaborare şi vom acţiona împreună pentru că până la urmă sistemul de termoficare funcţionează unitar. Degeaba prestăm noi servicii de transport şi distribuţie dacă, din lipsă de bani, Electrocentrale este în imposibilitatea să furnizeze agent termic", a spus directorul.

Mihai Cabai susţine că, pentru a preîntâmpina acumularea debitelor, Termoficare Oradea va trece la sistarea serviciilor către toate asociaţiile de proprietari care au debite mai vechi de 45 de zile. În prezent, CET-ul orădean are de recuperat de la restanţieri debite în valoare de circa 15 milioane lei.

Pentru a evita, pe viitor, sistarea unei asociaţii de proprietari din cauza unui singur bloc sau a unei singure scări de bloc cu locatari restanţieri, începând din această toamnă Termoficarea oferă asociaţiilor de proprietari posibilitatea facturării serviciilor la nivel de bloc sau scară de bloc, cu condiţia ca aceasta să fie contorizată.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
Pana la recuperare mai sunt ....
....multipaside facut. practic e ultima solutie. dar, fotbalistul n-are de unde sti asta !!!Mai intai, pe lege, termo tre' sa faca contract individual cu proprietarul, asa ca le tefon, curent, etc. Pedeapsa colectiva nu mai e de acceptat. Apoi, sa lege toate contoarele de caldura din subsol la calculator. Asta pentru inregistrarea corecta a consului de apa calda. Urmeaza montarea unui contor pentru inregistrarea apei uzate care este deversata in canalizare. La PT remontarea pompelor de recirculare , sa nu mai stam cu minutele pentru apa calda. Penultima este tevararia din oras ajunsa la limita de supravietuire. Si abia apoi, vii tu sa recuperezi . Si evident, bolojan si gasca .....autttttttttttttttttttttt !!!!!!
Postat 22 Octombrie 2013, 08:43 de misu
Vor sa scoata castanele din foc cu mainile noastre
Dupa lege restantele se recupereaza de la restantieri si de la cei insarcinati cu plata utilitatilor (presedinti si administratori asociatii). Ceea ce vrea sa faca Termoficarea nu este recuperare ci santaj: lasa asociatia (o scara, un bloc sau mai multe blocuri) fara caldura sperand ca bun-platnicii (majoritari) sa-i ia de gat pe rau-platnici sau pe hotii din asociatie sau chiar sa plateasca restante pe care CET (si PMO) n-au fost in stare sa le recupereze semnand ani in sir angajamente de plata. Au furat cot la cot functionarii PMO, CET si administratorii si acum tot noi sa platim huzurul, incompetenta si hotia lor. Un bun platnic n-are nici o autoritate sa-l ia la intrebari nici pe vecinul rau-platnic (cu venituri insuficiente sau rau voitor), nici pe administratorul si presedintele hoti. Compartimentul de Indrumare si Control Asociatii de Proprietari din PMO are insa si autoritatea si obligatia sa-i verifice si sanctioneze! Insa prefera sa ia mita de la hoti decat sa le retraga atestatele, cum spune legea. O sa fie razmerita daca lasati oradenii fara caldura!
Postat 19 Octombrie 2013, 09:35 de Anticoruptia
impresii
Se vede ce popor avem... de la o posta.... toti sunteti buni in gura dar daca ar fi sa va implicati v-ar durea undeva.... iar daca cineva vrea sa faca ceva bun ptr cei ce platesc sariti toti cu gura .... mai bine v-ar lasa fara caldura in toiu' iernii nu acum cu 10 grade afara... bucurati-va daca nu o sa aveti probleme la iarna, macar cineva repara acum decat la iarna... vai de poporul nostru....
Postat 18 Octombrie 2013, 14:33 de andrei
amenintari desarte
Si pentru ca am uitat sa mentionez: ne-am invatat sa ne spalam in lighean cu apa incalzita pe aragaz, ca pensionarii!!!
Postat 18 Octombrie 2013, 08:55 de o oradeanca
amenintari desarte
Amenintarile celor de la Termoficare vor fi fara nici un efect. La cat de des intrerup apa calda si caldura pentru asa zisele reparatii, nici un oradean nu simte ca este debransat in mod oficial. Dupa ce lasa cu saptamanile cartiere intregi fara apa calda si caldura pe motiv de genul "avarie la magistrala X", nimeni nu va mai resimti lipsa agentului termic. Stimati d-ni de la Termoficare! Trimiteti linistiti echipele de recuperatori ca noi avem training-ul deja facut, suntem imunizati si nu ne temem de amenintari! Deja s-a indeplinit criteriul celor 3 nopti consecutive cu temperaturi sub 10 grd C, dar tot nu dati caldura pe motiv ca prognoza meteo prevede o noua incalzire (probabil globala). Bine ca prognoza nu anunta si racirea de acum 3 nopti! Va felicit si va recomand sa schimbati termometrul!
Postat 18 Octombrie 2013, 08:51 de o oradeanca
Fara debransari
Ziceati in Biohreanu ca nu se aproba debransari :)
Postat 18 Octombrie 2013, 01:32 de Lecturistu
Onanistului din poza
* asta din poza, * de la termoficare are nesimtirea sa vorbesca de \"serviciile \" aduse populatiei . Bai *, care servicii ??? Voi in fiecare saptamana opriti apa calda si caldura, ba unele zone nu au de saptamani asa ceva si mai aveti tupeu sa vorbiti de recuperari ? Adica sa cereti bani pe ceva ce nu exista ? Oare oradenii nu ar trebui sa tocmeasca niste recuperatori pe bune si sa va trimita pe lumea cealalta ? Ca Dumnezeu va tine pe fata pamantului si nimeni nu stie de ce. Ha ma ?
Postat 18 Octombrie 2013, 01:03 de Rulota cu baloane
nesimtitii din usl
Parca recuperatorii erau mafioti. Asa cum sunt BOLOVAN si KABAI.
Postat 17 Octombrie 2013, 22:20 de un ins
Sa o vedem si pe asta..
Am citit de 2 ori stirea... Nu imi vine sa cred.... Recuperatorii sper ca incep recuperarea cu Alumina, Sere Oradea, Guvernul Romaniei (pt. subventia neacordata) apoi propun sa incerce recuperarea furturilor de la Selina, cei 500.000 EURO pt. podul Macio (de la Primarie - daca nu si-au facut treaba)... Oare de ce nu intra la propriu peste cei cu datorii istorice avand datele de la Asociatiile de Proprietari(in cazul cainilor Politia Locala poate sa ceara situatia cainilor din fiecrae bloc) si sa ii debranseze.... stiu ca pare aiuritor ce zic dar cu un astfel de Primar ce sa zic, nu pare imposibil, a demolat garaje, vrea sa demoleze un „rand” de cladiri pe str. Avram Iancu (declarate monumente istorice)... Dar chiar as vrea sa "vad" meseriasii de la Termoficare cum au curajul sa taie o Asociatie de la caldura si apa calda... Sper ca incep cu cele mari... sa avem circ serios nu cu cate o scara mica... Incalzirea si-au facut-o acum 1-2 ani cu cei din Iosia Nord care erau legati la Transgex (apa termala).... si erau cativa care ziceau ..."da' de ce sa nu plateasca aceia ca si noi preturi maxime?!" Acum daca vreun smecher nu si-a platit de ani de zile utilitatile si sufera o scara, sau un bloc ce vor zice? Traiasca Zona unitara de incalzire!!! P.S. Dupa lege contorizarea individuala trebuia sa fie facuta de cativa ani... dar trebuia sa punem intai panselute si asfalt pe locurile de parcare, urmand sa se sparga ulterior carosabilul pt. magistralele de termoficare si apoi iarasi sa asfaltam ...
Postat 17 Octombrie 2013, 22:07 de Adi Oradeanul
@Calorie
Stai un pic ca nu ai priceput. Termoficare cumpara apa calda de la CET o transporta , pune adaos comercial, profit si o vinde la fraieri. Nu efectueaza numai transport el cumpara si revinde un produs dupa ce a pus si el ceva profit la afacere, nu asa dea moaca ci asa din mana in mana , din buzunar in buzunar pana ............. pana unde gandesti si tu .
Postat 17 Octombrie 2013, 21:26 de scortosul
Stati un pic
Stati asa, ca nu pricep...adica transportatorul tert unui produs (apa calda) poate sa nu livreze marfa pentru ca nu s-a platit furnizorului acesteia? De cand si pana cand? In ce temei legal? Lasati vrajeala cu protocol de colaborare, e apa de ploaie.Va desfiinteaza in instanta orice prapadit de jurist, chiar si cei de la primarie...
Postat 17 Octombrie 2013, 20:31 de Calorie
contorizarea indivduala ....
contorizarea individuala singura solutie pentru a face ordine in plata utilitatilor. Dar nu vor nici sefii de scara si asociatii ca isi pierd o mare sursa de venit fura si nici PMO caci nu mai pot manipula oamenii prin acesti hoti aceptati ca sefi de sociatii si scara.
Postat 17 Octombrie 2013, 20:22 de scortosul
reu platnicii protejatii PMO si ai CET-ului
"Pentru a evita, pe viitor sistarea unei asociaţii de proprietari datorită unui singur bloc sau a unei singure scări de bloc cu locatari restanţieri începând din această toamnă Termoficarea oferă asociaţiilor de proprietari posibilitatea facturării serviciilor la nivel de bloc sau scară de bloc cu condiţia ca aceasta să fie contorizată." cel ai mare vinvat de situatia asta este PMO si CET-ul. Sa se faca contorizare individuala si atunci vse poate discuta de echitate si dreptate. Sunt multe scari cu cate un rau voitor platnic care profita de legislatia mult prea ingaduitoare si partinitoare , care nu lasaasociatia sa debranseze pe cel ce nu platestre. De obicei cei ce nu platesc au si casele amanetate la banci si nu se vor putea recupera de la ei niciodata restantele acestea fiind in final descarcate pe spatele celor ce au platit. Un fel de comunism asociatiile. Pe langa ca se fura de sefi mai sunt si cei rau platnici!
Postat 17 Octombrie 2013, 20:19 de scortosul
Cand se va sista caldura pentru noi, clientii, recuperatorii nostri vor avea sabii la ei
.
Postat 17 Octombrie 2013, 18:32 de Strattera
Repede ca iarna nu se poate dupa lege deconecta nimeni fortat
.
Postat 17 Octombrie 2013, 18:29 de Strattera
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON