URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Octombrie 2013, 13:48

Radu Ţîrle şi-a dat demisia din Consiliul Judeţean! Vrea să se "concentreze" pe candidatura la europarlamentare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Radu Ţîrle şi-a dat demisia din Consiliul Judeţean. Anunţul a fost făcut joi, culmea, nu de Ţîrle, care în ultima perioadă a evitat ieşirile publice, ci de preşedintele PDL Bihor, Gavrilă Ghilea, care a precizat că fostul şef al CJ Bihor este singurul care s-a înscris deocamdată pentru a reprezenta filiala la alegerile europarlamentare din primăvara anului 2014.

"Pe 30 octombrie, când se va întruni Consiliul Judeţean de Coordonare al PDL Bihor, se va supune votului şi candidatul pentru Parlamentul European din partea judeţului. Până în acest moment şi-a depus candidatura domnul Radu Ţîrle. Vreau să vă informez că domnul Ţîrle a renunţat la calitatea de consilier judeţean, iar în locul dumnealui vom nominaliza altă persoană", a declarat Gavrilă Ghilea, joi, într-o conferinţă de presă.

Următorul pe lista PDL la Consiliul Judeţean este liderul organizaţiei de tineret Bogdan Manafu.

Întrebat de ce a luat Ţîrle această decizie în condiţiile în care nu era obligat să o facă, Ghilea a afirmat că fostul preşedinte al CJ Bihor a dorit "să se concentreze pe alegerile europarlamentare". Ţîrle şi-a înregistrat demisia luni, 21 octombrie, la Consiliul Judeţean.

"Pentru candidaţii la europarlamentare, din partea regiunii de nord-vest vor merge cinci propuneri spre Biroul Politic Naţional, iar definitivarea listei se va face de către conducerea centrală a partidului", a mai spus preşedintele PDL.

Radu Ţîrle a mai fost europarlamentar între anii 2005 şi 2007 din partea PD, iar apoi între 2008 şi 2012 a condus Consiliul Judeţean după ce a fost ales din partea PNL. Contactat de BIHOREANUL, Ţîrle a spus iniţial că s-a retras din CJ "din motive personale".

Abia după ce a aflat că Ghilea i-a dezvăluit motivele într-o conferinţă de presă, PDL-istul a adăugat: "Mi-am depus candidatura pentru a reprezenta PDL la alegerile europarlamentare şi cred că aşa este corect, să-mi dau demisia, din moment ce vor urma unele deplasări prin ţară şi nu aş putea să fiu prezent la toate şedinţele".

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Ghilea a anunţat că la întâlnirea Consiliului Judeţean de Coordonare al PDL Bihor, programată pe 30 octombrie, în Sala Mare a Prefecturii, vor participa şi cei trei candidaţi ai PDL pentru alegerile prezidenţiale: Simona Creţu, Gheorghe Falcă şi Cătălin Predoiu. Alegerile în interiorul partidului pentru a desemna candidatul la prezidenţiale vor avea loc, în schimb, pe 2 noiembrie, în Bihor existând 7 secţii de votare.

În această toamnă sunt programate însă şi alegeri în interiorul formaţiunii judeţene a PDL. Pe 6 noiembrie, Consiliul Local de Coordonare al PDL va alege noua conducere a Biroului Permanent Local, iar pe 22 noiembrie se vor organiza alegerile pentru conducerea judeţeană a PDL Bihor. Deocamdată, numele candidaţilor nu au fost anunţate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
ORADEA
De ce se arunca cu noroi an continuare de Sorbonica ?Sunt vremuri de mult apuse. Da, vine regionalizarea. Cu ce este Clujul an fata Oradei ?
Postat 07 Noiembrie 2013, 07:19 de miron
comentariu
De ce se arunca cu noroi an continuare de Sorbonica ?Sunt vremuri de mult apuse. Da, vine regionalizarea. Cu ce este Clujul an fata Oradei ?
Postat 07 Noiembrie 2013, 07:16 de miron
unu nou!!
Asta inseamna ca se pregateste Avrigeanu..hahah
Postat 25 Octombrie 2013, 17:39 de eu
BAU
ESTE VORBA DE DOMNUL CARE STA PE SCAUN SI DA MINA .
Postat 25 Octombrie 2013, 16:48 de ADI
Lamuriri
Nu-i totusi popa!Este un fel de subinginier, adica un psiholog cu pregatire de scurta durata(subpsiholog, sau asistent de psihologie).
Postat 25 Octombrie 2013, 16:21 de Anca
BAU
SI POPII FAC POLITICA ACUM ?
Postat 25 Octombrie 2013, 15:02 de ADI
fara titlu
Pai cu Bota Gheorghe ,primarul de Rieni ce faceti.El spune peste tot ca va candida ba se si vede europarlamentar.Mai spune ca va da oricat sa fie pe lista pe un loc bun.Dar oare de unde da?
Postat 25 Octombrie 2013, 01:36 de anonim
Vai de capul lui!
Daca Udrea este balastul care trage PD-ul in jos pe plan national, acest traseist(intrecut numai de Bot) numit Tirle reprezinta acelasi lucru in Bihor.Daca PD-ul crede ca ,bagandu-l in fata castiga niste voturi de la pocaiti, se insala pt ca nici neoprotestantii nu mai voteaza cu el.Acest specimen, impreuna cu Jolta jr, au adus mari deservicii comunitatii neoprotestante ,dupa prestatiile lor politice de cea mai joasa speta,incompetente, imorale si inconsecvente.Pastrandu-l pe acest individ in fata, atat PD-ul cat si comunitatea neoprotestanta se descalifica!
Postat 24 Octombrie 2013, 21:05 de Abel
cine ne reprezinta
Mai bine ar reprezenta partidul romilor ca acolo trage mai tare.Asa multe a facut pt Bihor ca s-ar putea odihni putin la Bruxelles.
Postat 24 Octombrie 2013, 20:49 de aron
cine ne reprezinta
Mai bine ar reprezenta partidul romilor ca acolo trage mai tare.Asa multe a facut pt Bihor ca s-ar putea odihni putin la Bruxelles.
Postat 24 Octombrie 2013, 20:44 de aron
Rejectati..
Bei pdeilor, nu pierdeti nici o ocazie pt a va face de ras...Mai rau ca Romeo Fantastic.....
Postat 24 Octombrie 2013, 19:23 de soso
Atenţie, că minciuna are picioare scurte ...
"Mi-am depus candidatura pentru a reprezenta PDL la alegerile europarlamentare şi cred că aşa este corect, să-mi dau demisia, din moment ce vor urma unele deplasări prin ţară şi nu aş putea să fiu prezent la toate şedinţele" ... zice Ţîrle ... ce texte penibile, de parcă va face vreo deplasare în interesul PDL, iar şedinţele consiliului judeţean sunt atât de rare încât nici nu se observă ... oricum Ţîrle nu va fi europarlamentar de la PDL ... poate că pleacă la un partid cu şanse mai mari, că doar are antrenament de traseit înrăit ...
Postat 24 Octombrie 2013, 17:23 de Strattera
Rasul de mustata inseamna alta fata
Multi barbati aflati cotati si-au ras mustata devotati.
Postat 24 Octombrie 2013, 14:30 de Mustatainchirilata
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON