URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Mai 2012, 14:55

Radu Ţîrle nu mai este preşedinte al Consiliului Judeţean

Ales în 2008 ca PNL-ist, Radu Ţîrle şi-a pierdut miercuri dimineaţă, în mod oficial, funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, ca urmare a înscrierii sale formale în PDL, odată cu depunerea candidaturii pentru un nou mandat, din partea acestui partid, în cursul zilei de marţi.

Notificare, nu demisie

Deşi putea să-şi înregistreze direct demisia de la şefia CJ Bihor, Radu Ţîrle a înregistrat miercuri o notificare către secretarul judeţului, Carmen Soltănel, în care precizează, sec, că "prin prezenta, subsemnatul Radu Ţîrle, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, vă aduc la cunoştinţă că începând cu data de 01.05.2012 sunt membru PDL".

În urma notificării lui Ţîrle, secretarul judeţului a întocmit un referat privind constatarea încetării mandatului de preşedinte al CJ al acestuia, întemeiat pe prevederile Legii 393/2004 privind statutul aleşilor locali şi ale Legii 14/2003 privind partidele politice.

"Având în vedere notificarea domnului Radu Ţîrle, se impune aplicarea art. 15, aliniat 2, litera g din Legea 393/204, care prevede că "calitatea de preşedinte al CJ încetează de drept concomitent cu pierderea prin demisie a calităţii de membru al partidului pe lista căruia a fost ales". Totodată, în conformitate cu prevederile articolului 8, aliniat 2 din Legea 14/2003, "înscrierea unei persoane într-un alt partid politic constituie de drept demisie din partidul al cărui membru a fost anterior"", se arată în referatul întocmit de secretarul judeţului, Carmen Soltănel.

În acelaşi document, Soltănel mai arată că, potrivit legii, prefectul urmează să emită un ordin prin care să constate, la rându-i, încetarea de drept a mandatului lui Ţîrle, dar şi că în urma ordinului prefectului se va convoca o reuniune extraordinară a Consiliului Judeţean.

Scopul acesteia este ca şi consilierii judeţeni să constate încetarea mandatului de preşedinte al lui Ţîrle şi să voteze cui încredinţează atribuţiile de preşedinte al CJ dintre cei doi vicepreşedinţi, Alexandru Kiss şi Dumitru Voloşeniuc, primul dintre ei fiind favorit.

USL: Ţîrle e laş

Tot miercuri, la orele după-amiezii, un comunicat al USL pe această temă îl ironizează pe Radu Ţîrle, pentru că "în loc să aibă demnitatea de a-şi da demisia din funcţia de preşedinte al CJ, pe care o ocupă deja de o zi în mod ilegal, dumnealui s-a mulţumit doar să informeze secretarul judeţului că s-a înscris în PDL în data de 1 mai 2012 - un gest de laşitate, ce dovedeşte că domnul Ţîrle nu se poate obişnui cu ideea că nu va putea folosi maşinile CJ în deplasările de campanie".

Asumat de Biroul de presă al USL Bihor, comunicatul continuă în acelaşi ton, arătând că "deşi ne bucură şi această timidă şi parşivă tentativă de intrare în legalitate şi normalitate, nu putem să nu remarcăm comportamentul dubios al domnului Radu Ţîrle", pentru că "în ciuda argumentelor legale clare, prezentate de noi încă din 26 aprilie 2012, domnul Ţîrle s-a tot bâlbâit prin presă de atunci, declarând zi de zi că se va consulta cu tot felul de experţi dacă trebuie sau nu să facă acest pas uriaş pentru dumnealui. Când, moral ar fi fost să îşi fi dat demisia încă de vineri, ştiind foarte bine că urmează un week-end lung pentru bugetari şi că în momentul în care îşi va depune candidatura se va afla în imposibilitatea de a comunica înscrierea în PDL la secretarul CJ Bihor. Probabil, echipa PDL Bihor a avut nevoie de acest "timp de gândire" pentru a căuta o "portiţă" prin care să "şmecherească" legea, aşa cum ne-au obişnuit în toţi aceşti ani cât s-au aflat la guvernare".

Alo, Prefectura?

USL arată, de asemenea, că "nu putem să nu observăm lipsa de poziţie a prefectului Gavrilă Ghilea în aceste şase zile", deoarece, "ţinând cont de gravitatea situaţiei, normal ar fi fost ca dumnealui să iasă în public a doua zi de la semnalarea USL şi să dea asigurări bihorenilor că legea va fi respectată şi în cazul candidatului Radu Ţîrle, sau cel puţin aşa ar fi trebuit să facă un prefect responsabil şi apolitic".

"În faţa acestor evidenţe, ne este clar că, dacă USL Bihor nu ar fi cerut acest lucru în mod public, domnul Radu Ţîrle nu avea de gând să facă acest demers legal şi moral şi nici actualul prefect al judeţului să constate starea de ilegalitate. În acelaşi timp, în condiţiile în care tăcerea complice a domnului Ghilea spune multe, nu putem să nu ne întrebăm dacă "specialiştii Guvernului", despre care vorbea ieri domnul Ţîrle, nu au fost folosiţi în a căuta acea "portiţă legală" de scăpare pentru candidatul PDL", conchide comunicatul USL.

Amintim că liderii USL Bihor au cerut încă de săptămâna trecută ca prefectul să ia act cu celeritate de incompatibilitatea preşedintelui CJ Radu Ţîrle cu poziţia de candidat al PDL şi să emită cu promptitudine ordinul prin care constată încetarea de drept a mandatului acestuia imediat după înregistrarea oficială a candidaturii la Biroul Electoral Judeţean.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
26 Comentarii
un sfetnic bun:))
nu ai ce sa VOTEZI decat ........ mai bine NU! DORMITI in pace :))! de PRIMARI care candideaza ne doare capul :))) cand spui MIZERIE nu se face CURAT.TOT timpul au manipulat bietele dobitoace pe criterii de ETNIE , economice si uita ca tot rau traim ca e PNL , ca e PSD tot aceiasi gunoaie, PUTE :))) si pute la un moment dat.Macar sti ca daca alegi un rrom ce va urma dar restul oricum ajung corupti si practica nepotismul face naveta ca si BOC cu Clujul palteste tara ca e CRIZA dehhh!!
Postat 03 Mai 2012, 17:28 de moartea
un sfetnic bun:))
CEKES va castiga agitati va i agitati va ca noi ROMANI nu mai votam MIZERIILE care ne fura si fura, ca spui BOLOJAN ca spui PSD sau PDL tot un drak este :)) tarle nu are nici o sanasa , nici BOLOJAN ca romani nu mai ies la VOT, s au saturat eventual il aleg pe VUSCAN dar mai bine CEKES a facut multe pentru BOLNAVI ia ajutata sa moara mai repede :)) VUSCAN a ucis TREI unguri dentr o lovitura scriu ziarele deci sincer chiar nu merita sa mergi la VOT, nu ai cui sa l dai :)) alcoolici sa l dea ca e buna o bere pe caldura asta :))
Postat 03 Mai 2012, 17:24 de moartea
competent
Dl. Tirle este cel mai competent Presedinte de Consiliu Judetean pe care l-a avut Bihorul pana acum. ARe experienta in administratie mai mult decat Cornel Popa si toata echipa lui adunata la un loc!
Postat 03 Mai 2012, 16:29 de andrei
tot Bolojan, ce sa-i faci
Drumu SM-OR nu s-a facut din grija lui Tarle. Era de mult in programul national. Daca ai fi mers peacolo on ultimii 10 ani ai fi inteles de ce a trebuit cuprins intr-un program national: pt ca era dezastru.
Postat 03 Mai 2012, 15:28 de Karoly
HM....
MACAR DE CAND E POCAITUL POT MERGE DESTUL DE RAPID PANA LA SATU MARE....TOTUSI CATE UN DRUMULET A MAI FACUT...IN REST FIECARE CU CE IL DOARE.
Postat 03 Mai 2012, 15:04 de gheorghe
@ALEX
@Alex aka XIX: apreciem ca esti sincer(a) si admiti ca il sustii pe Tarle (nu ca nu era evident) dar intelege te rog ca marea parte nu vedem aceste rezultate din partea lui si nu pt ca suntem ignoranti, ci pentru ca suntem obiectivi. Uita-te si tu la comentarii. in fine... doar pt ca in Rromania nu prea avem cu cine vota, asta nu inseamna ca o sa votam cu Tarle sau PDL. In fine, ca sa nu devin si eu subiectiv...o regula e de baza: CU CINE VOTATI LA ALEGERILE LOCALE, cu aia sa votati si la cele nationale!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Oradea nu mai trebuie sa fie ignorata de Bucuresti din cauza criteriilor politice!!!!!!!!!!!! SI sa fim realisti..vremea PDL ului a trecut in RO..cel putin o vreme buna. Ca in Oradea PDL e o varza putrezita!
Postat 03 Mai 2012, 08:22 de @ALEX
XIX
Imi pare rau cand unii recurg la jigniri. Te rog sa astepti Cataline pana in campanie. Poate USL-ul sa plateasca presa, dar rezultatele nu le poate acoperi. Si da, sunt un sustinator a lui Tirle.
Postat 02 Mai 2012, 23:33 de Alex
Bucur
asta de se semneaza alex ii timpita, deoarece presupun ca este una din slugile lui Tirle care nu are pur si simplu nici o alta ocupatie (adica puturoasa de camelia indrei gaciu care prin firma sotului ei a supt cateva zeci de miliarde de la CJ Bihor). fa tu alex draga dovada celor 259 de kilometri asfaltati, care sunt aia? ca asa din gura pot si eu spune ca si kiss a asfaltat 500 de kilometri. Mai spunene tu alex draga de ce a castigat firma lui Bodea Traian, apropiat al cameliei indrei si a lui romoceanca lucrari de dezapezire, cand asta nu are nici un utilaj pentru asemenea lucrari? oare nu ati avut voi fratii vreun interes? asa mafiot cum il faceti voi pe Beni, macar asta are utilaje. de fapt ce zic eu acuma, ca doar si voi aveti ceva dupa mandatul asta, si anume conturile pline. bravo voua.
Postat 02 Mai 2012, 22:27 de catalin
Pa Tarle!
NU il vrem pe POPA dar nici pe TARLE stai linistit. Totusi dintre 2 rele eu zic ca USL ii ala mai mic. Parerea mea. Macar asa o sa avem in BH aceasi grupare ca si la Bucuresti, sa nu ne mai puna bete in roate. Macar atat!
Postat 02 Mai 2012, 22:26 de David
Pro PDL
DE DEPARTE DL TARLE II CEL MAI CAPABIL LA CONSILIUL JUDETEAN NICI NU ARE ROST SA MAI VEHICULAM ALTE NUME . IL VRETI PE CORNEL POPA UN DEMAGOG DE PRIMA CLASA CARE SE INHAITA CU TOTI INTERLOPII SI II RIDICA CA FIIND MARI OAMENI POLITICI ,HAI MAI SA FIM SERIOSI .
Postat 02 Mai 2012, 21:45 de Icarus
Lasa-ne Lasa-ne
Multumim, cu ghilimele de rigoare, pt. aeroport si infrastrucutra. Acum du-te acasa!
Postat 02 Mai 2012, 21:13 de Han
POFTIM???
NU ti rusine mai POP sa minti cu atata nerusinare??? Selina a castigat sute de miliarde pe timpul lui Kiss! Numai Muzeul a costat aproape 8oo de miliarte. Beni i-a oferit mult mai mult la Tirle dar acesta i-a refuzat categoric atat pe Rus cat si pe Kiss. Din cauza asta a intrat in razboi atat cu Kiss cat si cu Beni Rus. Beni Rus l-a cumparat apoi pe Voloseniuc care a incercat sa il ajute dar nici lui nu i-a mers cu Tirle. Sunteti niste oameni fara caracter cei care scorniti asemenea povesti! Care aveNu vi re a crescut de 15, 2o de ori? Casa a avut-o de dinainte de a veni la CJ iar masina pe care o avea era din 1974. Si-a luat o masina noua luand un card de credit de la o banca, om de nimic ce esti!
Postat 02 Mai 2012, 18:34 de CRISTIAN
Radu Ţîrle nu mai este preşedinte al Consiliului Judeţean
Rezultate: In timpul lui Tirle s-au modernizat 259 km de drum si altii 179 sunt in derulare (contractate& modernizare) S-a deschis partia moderna de la Vartop. S-a modernziat Teatrul de Stat. S-a rupt monopolul instaurat de Selina. In timpul lui Tirle, Bihorul a avut cea mai mica rata a somajului din tara (vezi ziarul Adevarul). Rezultatele vorbesc de la sine. DOMNUL MEU stiu caz cind selina a oferit pt o afacere 150000 de eu dar tirle a zis ca fara 250 nu discuta,am auzit aceasta treaba de la un muncitor care din pura intimplare era pe acolo,deci sa lasam treaba,iar cit despre drumuri poti sa imi zici domnu alexca cine a cistigat licitatia si cu cit sa facut km?.tirla a ajuns acolo sus ca kiss sa prostit,a inceput sa fure fara cap si ala si atunci in perioada respectiva nu a fost numai tirle care inca nu a fost pe lista,de aceea lau votat multi oradeni printre care si eu dar imi pare foarte rau .stii cu cit ia crescut lui si propiatilor sai averea? de vreo 15-20 de ori fata de cit a fost inainte de a fii presedinte...asta da om....
Postat 02 Mai 2012, 18:22 de pop
Domnilor din PNL
Mai aveti fix 4o de zile sa va bucurati de acest interimat D-lor din USL, in special PNL! nU UITATI CA DUPA ACESTE 40 DE ZILE trebuie sa va luati catrafusele pentru ca la intoarcere Tirle va va verifica toate platile semnate in lipsa lui! Sa vad de unde scoateti baniii. Popa, tu esti un om terminat politic, pentru ca vei pierde alegerile. Iar la tine Bolojan( si prietenului tau Carp), zilele de libertate si de primarie iti sunt numarate avand in vedere comisioanele luate de la Beni Rus si de la cei din piata imobiliara pentru titlurile de proprietate.
Postat 02 Mai 2012, 18:07 de PROFETUL
AOLEU
acum pot gunoaiele de Popa si Voloseniuc sa fure bani la greu pentru campania USL-ului! dUPA SEDINTA DE MAINE, VOLOSENIUC va prelua atributiunile presedintelui si apoi sa vezi cum curg banii! Habar nu aveti de ce este in stare Voloseniuc impreuna cu Popa. Deja Popa se va instala in biroul de Presedinte!
Postat 02 Mai 2012, 17:53 de OBIECTIV
XIX
In timpul lui Tirle s-au modernizat 259 km de drum si altii 179 sunt in derulare (contractate& modernizare) S-a deschis partia moderna de la Vartop. S-a modernziat Teatrul de Stat. S-a rupt monopolul instaurat de Selina. In timpul lui Tirle, Bihorul a avut cea mai mica rata a somajului din tara (vezi ziarul Adevarul).
Postat 02 Mai 2012, 17:49 de Alex
am o intrebare !!!!
Vai, vai, cu aeroportul ce ne facem? Tocmai cand erau banii pe drum spre Oradea, sa faca D-l,Tarle asa ceva? Cand a anuntat ca trece la PDL-si s-au aprobat schemele cu aer-o-portul, nu trebuia sa stie urmarea trecerii lui la alt partid? Acuma banii s-au pierdut ? ori s-au aprobat si se asteapta alegerea D-lui Tarle la Consiliul Judetean Bihor? Pai sa-l votam ,ca mai are balta broaste..............?
Postat 02 Mai 2012, 17:24 de curioasa
XIX
Mergeti va rog frumos la Directia Technica a Consiliului Judetean Bihor si veti vedea ca in timpul lui Radu Tirle s-au asfaltat mai multi kilometri de drum decat in ultimii 15 ani. ATENTIE! Vorbim despre drumuri judetene (259 km terminati + 179 in derulare)
Postat 02 Mai 2012, 17:16 de Alex
XIX
Si inca ceva sa tineti minte....Toate acestea s-au facut in timpul celei mai mari crize economice din ultimii 60 de ani. + Radu Tirle a fost in opozitie 85% din timpul mandatului. (asta inseamna ca nu au curs foarte multi bani dinspre Bucuresti)
Postat 02 Mai 2012, 17:16 de Alex
XIX
Rezultate: In timpul lui Tirle s-au modernizat 259 km de drum si altii 179 sunt in derulare (contractate& modernizare) S-a deschis partia moderna de la Vartop. S-a modernziat Teatrul de Stat. S-a rupt monopolul instaurat de Selina. In timpul lui Tirle, Bihorul a avut cea mai mica rata a somajului din tara (vezi ziarul Adevarul). Rezultatele vorbesc de la sine.
Postat 02 Mai 2012, 17:16 de Alex
Nesimtire penticostala.
Prostitutia politica penticostala nu-i va fi suficienta lui Tirle pentru a-si recastiga functia de presedinte al CJ Bihor. Oricum, nesimtirea lui Tirle depaseste limitele bunului simt, fapt ce va fi, cu siguranta, constatat si de purtatoarele de basmalute. Tirle si Jolta Ilie au reusit sa batjocoreasca prin modul lor de a face politica intregul cult penticostal.
Postat 02 Mai 2012, 17:06 de SAFE
Pleaca linistit, oricum n-ai facut nimic
Sa plece linistit, oricum 4 ani a stat degeaba si n-a facut nimic pt comunitate. Nu-l mai votam deloc pe Tarle, sa nici nu se streseze..
Postat 02 Mai 2012, 16:53 de Dorin
Foto
Macar daca isi facea o poza in biroul Presedintelui Consiliului Judetean ....ca nu mai pupa locul ala dupa alegeri ....
Postat 02 Mai 2012, 16:04 de Sandu
jos cu tarle!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
In sfarsit! Nemernicu asta a facut numai rau cat a fost in functie. A inceput cu Biblioteca, a continuat cu Muzeul. In privinta aeroportului, nimic. De asfaltat prin judet, minciuni sfruntate. Nimic bun, numai rau!
Postat 02 Mai 2012, 15:27 de sean
Inedit
De facto,nici n-a fost presedintele acestui consiliu.Doar in aparenta.
Postat 02 Mai 2012, 15:23 de gyorgy tozser
un kakacios acest Tirle...
Cum era Fratele shmeker, cum obliga el acum ceva timp ca masinile institutiei sa fie parcate in curte (excuzand a sa desigur) si cum a ajuns acuma sa se milogeasca de functie ca sa aiba masina pe bani publici cu plinul facut in campanie, ca doar nu s-o duce cu gipanu de vanatoare..... - /--/ daca se pune bine pe langa Ghilea, poate ii da asta pe baza de procura notariala pe perioada determinata - un bolid (pe a lu' fiu'sau de ex)
Postat 02 Mai 2012, 15:16 de aaa
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON